Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új hálózatba kapcsolt hajtott szerszámtartó

A Coromant Capto® DTH Plus hajtott szerszámtartók lehetővé teszik a megelőző karbantartás elvégzését, ezáltal csökkentik az állásidőt.

A Sandvik Coromant új speciális szerszámozási megoldásának bevezetése növelni fogja az olyan esztergagépek és revolver alapú multitask szerszámgépek kihasználtságát, amelyek hajtott szerszámtartókkal vannak felszerelve. A CoroPlus® digitális megmunkálási kínálat részeként a Coromant Capto® DTH Plus megoldás minimalizálja a törések miatt bekövetkezett költséges leállást azáltal, hogy figyelmezteti a gépkezelőt az egyedi hajtott szerszámtartó javításának szükségességére. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy a megelőző karbantartáson keresztül maximális szerszámgép-termelékenységet és -teljesítményt érjenek el, valamint gyors szerszámcserét biztosít az olyan alkalmazások esetében, amelyek hajtott szerszámokat használnak.

A fémforgácsolási megoldások vezető fejlesztőjeként és szolgáltatójaként a Sandvik Coromant azzal a céllal mutatja be az új terméket, hogy megoldást kínáljon egy számos gyártó által tapasztalt általános problémára – arra, hogy tisztában legyenek a berendezés javítására szánt optimális idővel, miközben elkerülik a szerszámtartótörés valószínűségét. Egy tervezett karbantartáson kívül előfordulhat,hogy a karbantartó olyan környezetben üzemeltet egy szerszámtartót, amely a berendezés költséges károsodásának kockázatával jár, és megmunkálási hibákat és a gyártási folyamat nem tervezett leállásait eredményezheti.

Az új hajtott szerszámtartó megoldás – amit azért fejlesztettek ki, hogy kiegészítse a Sandvik Coromant Coromant Capto® gyorscserés szerszámkoncepcióját – érzékelőket használ az adatok összegyűjtésére és Blootooth-on keresztül továbbítja őket, ezáltal lehetővé téve a tartó megelőző karbantartását. A gyorscserés funkciónak köszönhetően a mérésre, beállításra és szerszámcserére fordított idő minimális. Mivel a hajtott szerszámtartók Coromant Capto® csatlakozóval vannak felszerelve, a megoldás lehetővé teszi, hogy a karbantartók a magas teljesítményű forgácsolószerszámok széles választékát tudják használni.

Az új ajánlatban szereplő szoftveres alkalmazás valós idejű információkkal látja el a karbantartókat – mint például a tartó rezgési szintje – lehetővé téve az orsó valós idejű felügyeletét, valamint a hőmérséklet-felügyeletet a szerszámtartón belül. Az érzékelők által szállított egyéb adatok magukban foglalják a fordulatszámot és a forgásirányt, minimalizálva az esélyt a hajtott szerszámtartó határainak túllépésére, valamint egy bizonyos szerszámmal kapcsolatos aktuális és előzményadatokat. A hajtott szerszámtartó helyéről szóló adatok is rendelkezésre állnak, beleértve az adott gyárat, a gép nevét, a revolvert és az állomásszámot.

A Sandvik Coromant digitális szerszámokkal foglalkozó termékmenedzsere, Mathias Tjomsland szerint:

„Általában egy hajtott szerszámtartó karbantartására egy évben egyszer vagy kétszer kerül sor, a használati szinttől függően, de ez nem veszi figyelembe az egyes szerszámtartók tényleges karbantartási szükségleteit. A valós idejű adatok biztosításával, a Coromant Capto® DTH Plus ajánlata lehetővé teszi a helyes döntéshozatalt a tervezett karbantartás végrehajtási idejével kapcsolatban, biztosítva azt, hogy a szervizelés valós szükségletek alapján történik, nem pedig szervizidőközök szerint. Ennek eredményeképpen a gyártók biztosak lehetnek abban, hogy a hajtott szerszámtartók mindig jó állapotban vannak, és hogy a műhelyük nagyon magas hatékonysággal üzemel.”

További információk ITT

Hirdetés

További cikkek a témában