Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Ingyenes eszközkiadó automata kalkulátor olvasóinknak!

Az eszközkiadó berendezések több fajtája is elérhető, léteznek klasszikus megoldások (körtárcsás, spirálos), valamint egyéni igények alapján tervezett automaták is.

Hogy Önnek melyikre van szüksége, azt egy egyszerű, ingyenes kalkulátorral kiderítheti, amit exkluzívan a Műszaki Magazin olvasói próbálhatnak ki elsőként. Tervezze meg most a https://hkd.hu/go/kalkulator oldalon!

Ipari automatizálásAz eszközkiadó automaták térhódítása

Az önműködő rendszerek és intelligens szoftverek világában sokszor felmerül a kérdés, hogy milyen ipari területeket érint a következő fejlődési hullám. A mesterséges intelligencia napjainkban pedig már nem opció, a vállalkozásoknak aktívan foglalkozniuk kell a digitalizáció kérdésével.

Elsőre talán nehezen megfogható az a gondolat, hogy az eszközkiadó automaták is a digitalizációs folyamatok lépéseként értelmezhetők egy műhely vagy gyártósor üzleti életében. A fejlesztési etapok meghatározásánál egyre többen gondolkodnak olyan berendezésekben, amik nem csak támogatják, de akár ki is váltják a humán erőforrás munkáját, vagy legalábbis annak egy részét. A monoton, ismétlődő tevékenységek sokszor demoralizálják a munkavállalókat, előidézik a termelési hatékonyság visszaesését, a fluktuáció kérdéséről nem is beszélve. Bár eredetileg az eszközkiadók nem ezen problémák megoldására jöttek létre, mégis sokkal több jótékony hatással rendelkeznek, mint azt talán elsőre gondolnánk.

A fizikálisan elérhető eszközökre nem mindig tekintünk úgy, mint mondjuk egy szoftverre vagy alkalmazásra, sok esetben azzal a tévképzettel állunk szemben, hogy a digitalizálódás valahol a szervertermek mélyén kezdődik, pedig sokkal közelebb van a mindennapi életünkhöz, mint azt elsőre a körülmények sugallják. Elég csak az újgenerációs mobiltelefonokra gondolni, de jó példa lehet az okosautók világa is. Szakmaibb megközelítésben pedig az eszközkiadó berendezéseket is ide sorolhatjuk.

Eredetileg a termelési folyamatok támogatására jöttek létre, hiszen az eszközkiadó automaták feltöltése folyamatos, a benne lévő szerszámok és kiegészítők pedig az adott vállalkozás célfolyamataihoz vannak optimalizálva. Ezáltal az ellátási lánc lerövidül, kevesebb belső tevékenységgel és szervezéssel jár. A munkavállalók közvetlenül juthatnak hozzá a feladataik ellátásához szükséges eszközökhöz, nem vesznek el a bürokrácia útvesztőiben. Ezek a rendszerek minden munkavállalót egyedileg azonosítanak és jogosultságuknak megfelelően ellátják a megfelelő termékekkel anélkül, hogy az adott szereplőn kívül bárkinek is közbe kellene avatkoznia.

Már önmagában ez is rengeteg időt takarít meg egy vállalkozás életében, de ez még nem minden. A termékfelvétel automatikusan rögzül, a készletnyilvántartás a berendezésben azonnal megtörténik, mindezekről pedig statisztikát és kimutatást készít az illetékes személyeknek, valós időben, automatikusan. A rendszer szoftvere ráadásul biztonságos módon, a világ bármely részéről elérhető a felhőben, ezáltal a beszerzési referenseknek nem kell mindig a helyszín közvetlen közelében lenniük, ráadásul beállítástól függően értesítést is kapnak az esetleges termékfogyásról, nem várt műveletekről.

Az elmúlt évek egyik pozitív változásaként tekinthetünk az eszközkiadó automaták térnyerésére. A közelmúltban a rendszerek tovább fejlődtek, számtalan hasznos és érdekes fejlesztéssel bővültek szoftveres és fizikális értelemben is. Megjelentek a kifejezetten egyes ipari szegmensekre fejlesztett és optimalizált gépházak, hiszen a változásokat jó ideje már nem csak mérnökök és szoftverfejlesztők találják ki, hanem az értékesítésben részt vevő vállalkozások visszajelzései alapján, közvetlenül a végfelhasználók meglátásai kerülnek átgondolásra és beépítésre. A trend érthető, hiszen a különböző rendszerek korábban soha nem látott előnyöket kínálnak az iparvállalatok termelő- és karbantartó részlegeinek, a beruházások pedig számtalan előnnyel járnak.

A HAHN+KOLB Magyarország 5+1 meggyőző érve az automaták mellett

Az eszköz- és szerszám adagoló automaták, valamint ipari páternoszterrendszerek korábban felsorakoztatott számtalan előnye mellett magasan kiemelkednek az alábbiak:

  • 24 órás rendelkezésre állás, ami egy három műszakos munkarendet feltételezve akár több munkavállaló feladatait is kiválthatja.
  • Alacsonyabb folyamatköltségek, a lean alapelveit figyelembe véve és betartva.
  • Teljes átláthatóság, az eszközök beszerzésétől kezdve a kiadáson át, egészen az elszámolásig.
  • Időhatékony megoldás, ahol a munkavállaló nem zökken ki a munkából. Megszűnik a felesleges keresgélés és várakozás.
  • Megszűnhet a jogtalan felhasználás, hiszen a szerszámok és eszközök névre szólóan kerülnek kiadásra és visszavételezésre.

+1 érv, ami talán a legerősebb

A HAHN+KOLB eszközkiadó automatái egyszerűen a vállalatirányítási rendszerekbe integrálhatók, a beszerzés pedig igény szerint többféle csatornán is történhet (webshop, elektronikus katalógus, OCI, EDI) valamint konszignációs raktár létrehozásával is biztosíthatják készletellátását.

Az eszközkiadó automaták beszerzése

Az eszközkiadó automaták üzembe helyezése egy többlépcsős folyamat, amit egy nagyon alapos és szakszerű igényfelmérésnek kell megelőznie. Lássuk a lépéseket!

Termékösszetétel definiálása: Első lépésként a kiadandó eszközök, termékek körét kell pontosan definiálni és ehhez illeszkedve megtalálni a leghatékonyabb eszközkiadó automata típusát.

Modulok megtervezése: Második feladatként az automata belső kialakítását kell megtervezni és praktikusan felosztani a rendelkezésre álló helyet, figyelembe véve az adott munkavégzéshez szükséges igényeket és paramétereket.

Telepítés helyének megállapítása: Harmadik lépésként kerül kijelölésre az eszközkiadó automata helye az üzemen belül. Ez első hallásra egyszerűnek tűnő folyamat, azonban alapos mérlegelést igényel, hiszen az optimális helyszín kijelölésével rengeteg időt lehet megtakarítani.

Szerződések megkötése: A termékösszetétel definiálása, a modulok megtervezése és az eszközkiadó automata pontos helyének meghatározása után kerül sor a szerződési feltételek egyeztetésére, a kiegészítő szolgáltatások (például: konszignáció, utántöltés) körének kiválasztására és a megállapodásra.

Jogosultsági rendszer kialakítása: Ötödik lépésként a jogosultsági szintek megállapítása történik meg, ami definiálja, hogy a munkavállalóknak pontosan milyen szerszámok és alapanyagok hozzáféréséhez nyílik lehetőségük.

Eszközkiadó automata telepítése: Az adatszolgáltatást követően körülbelül négy héten belül történik meg az automata telepítése.

Komissiózás – alkalmazottak betanítása: Végső lépésként kerül sor az automaták feltöltésére és az alkalmazottak betanítására, jogosultsági szintek szerint.

Ingyenes eszközkiadó automata kalkulátor!

Az eszközkiadó berendezések több fajtája is elérhető, léteznek klasszikus megoldások (körtárcsás, spirálos), valamint egyéni igények alapján tervezett automaták is. Hogy Önnek melyikre van szüksége, azt egy egyszerű, ingyenes kalkulátorral kiderítheti, amit exkluzívan a Műszaki Magazin olvasói próbálhatnak ki elsőként. Tervezze meg most a https://hkd.hu/go/kalkulator oldalon!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában