Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A hatékonyság és precizitás kombinációja: A Sprint 2 porszóró kézi egység közelebbről

PORSZÓRÁS – Manapság a felületkezelésben dolgozó cégek számára a pontosság és a hatékonyság kritikus fontosságú a versenyelőny fenntartásához.

A piac régóta fennálló igényeit kielégítő Wagner Sprint 2 kézi porszóró rendszer olyan fejlett megoldást nyújt, amely megfelel a modern porszórás követelményeinek. A rugalmasságot és egyszerű használatot előtérbe helyező kialakítás az innovatív funkciókkal bővítve felületek széles skáláján biztosít egyenletes, kiváló minőségű végeredményt. Akár kisebb munkadarabokon, akár nagyszabású projekteken dolgozik, a Sprint 2 páratlan teljesítményt kínál, mindezt idő és erőforrás megtakarításával.

Kiemelkedő szórási teljesítmény

A Sprint 2 kézi porszóró rendszert úgy tervezték, hogy kivételes szórási teljesítményt nyújtson, a precizitás és a sebesség középpontba helyezésével. A rendszer a rendkívül fejlett PEM-X1 kézi szórópisztolyra épül, amelyet minimális erőfeszítéssel történő, optimális porfelhordásra terveztek. A mindössze 490 grammos súlyával a PEM-X1 az egyik legkönnyebb szórópisztoly a piacon, ami miatt az eszköz hosszabb ideig használható anélkül, hogy a készülék kezelője elfáradna. A szórópisztolyt még egy felhasználóbarát kezelőszervvel is felszerelték, amely lehetővé teszi a porkibocsátás mértékének gyors beállítását, biztosítva, hogy még a legösszetettebb felületekre is egy egyenletes réteg kerüljön. A gyors színcsere és a gyorsan kapcsolható fúvókarendszer sokoldalú használatot biztosít kézi és automatizált környezetben egyaránt.

A WACON Sprint 2 XE vezérlőegységgel párosítva a rendszer páratlan pontosságot garantál, lehetővé téve a gépkezelők számára, hogy bármilyen projekthez finomhangolják a szórási paramétereket. Akár sima felületekről, akár bonyolultabb, nehezebben hozzáférhető munkadarabokról van szó, a rendszer egyenletes eredményt nyújt a teljes munkafolyamat során. A vezérlő egységen keresztül azonnal hozzáférhet a már előre beállított receptekhez, így járulva hozzá a könnyű és gyors váltáshoz a folyamatok során. Ez a funkció különösen előnyös a többféle munkadarabot, illetve kis volumenű gyártási sorozatokat kezelő gyártók számára, ahol gyakori színcserére kerül sor.

Emellett a Sprint 2 intelligens légáramlás-szabályozó rendszeréből kifolyólag a por egyenletesen oszlik el a felületen, így a kezelő minden alkalommal sima, hibátlan végeredményt kap. A rendszer az egyenletesen magas feszültség fenntartásával még 100 kV-os feszültségnél is erős elektrosztatikus töltést biztosít, javítva a por tapadásának hatékonyságát és csökkentve az anyag hulladékot. A rendszerbe integrált digitális felület optimalizáló (DSO) funkció tovább növeli a szórás pontosságát a túlszórás minimalizálásával, különösen a részletekben gazdag, valamint dekoratív alkatrészek esetében. A pontosság, a rugalmasság és a sebesség ezen kombinációja teszi a Wagner Sprint 2-t nélkülözhetetlen eszközzé mindazok számára, akik porszórással felületkezelnek.

Innovatív komponensek a még hatékonyabb folyamatokért

A Sprint 2 rendszer egyik legfontosabb újítása a Quick-Link injektor, amely javítja a por előkészítését, illetve gyorsabb színcserét is biztosít. A rendszer digitális felület optimalizálója (DSO) segít az egyenletes minőségű rétegek felvitelében, különösen bonyolult alkatrészek vagy kihívást jelentő felületek esetében. Ez a funkció csökkenti a túlszórás kialakulásának kockázatát, és optimalizálja a szórási folyamatot egy simább felület elérésének érdekében.

Pontos légáramlás-szabályozás

A rendszer WAGNER AFC (légáramlás-szabályozás) technológiája a légáramlás folyamatos mérésével és szabályozásával garantálja a por mindenkori pontos szabályozását. Ez egyenletes festékködöt eredményez, ami elengedhetetlen a kiváló minőségű felület eléréséhez. A rendszer akár 50 szórási receptet is képes megjegyezni, amelyek a vezérlő egységen keresztül könnyen elérhetők.

Továbbfejlesztve a nehezebb projektekhez

A Sprint 2 rendszer a több erőforrást igénybe vevő projektekhez (például a kerék bevonatok és a komplex alkatrészek dekoratív felületének szórásához) is hatékony választás. A CoronaStar fúvóka segít csökkenteni a felületi tökéletlenségeket, biztosítva a sima, kiváló minőségű felszínt. Robusztus felépítésével és innovatív alkatrészeivel a Sprint 2 olyan teljesítményt nyújt, amely megfelel a legszigorúbb felületkezelési követelményeknek is.

Miért jelent előrelépést a Sprint 2?

A Wagner Sprint 2 kézi porszóró rendszer újradefiniálja, hogy mit várhatnak el a szakemberek egy modern porszóró megoldástól. A pontosság, a hatékonyság és a sokoldalúság kombinálásával megfelel a mai gyártó- és felületkezelő iparágak sokrétű igényeinek. Az intuitív kialakítás, valamint az olyan fejlett funkciók, mint a digitális felület optimalizáló (DSO) és a Quick-Link injektor, egyszerre biztosítják a könnyű használatot és a kiváló minőségű végeredményt. Akár összetett, részletgazdag munkadarabokról van szó, akár nagyobb, gyakori színcserét igénylő projekteket kezel, a Sprint 2 minden esetben kivételes teljesítményt nyújt. A szórási technológia innovatív megközelítésével új mércét állít fel a porszórás versenyében, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy kevesebb idő alatt többet érjenek el anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumot kötnének.

www.mls.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában