Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Sandvik Coromant CoroCut 2 RF geometria biztonságos nagy pontosságú profilozás

További újdonság a GC1205 minőség az öregített nikkelalapú HRSA anyagok kiváló leszúrásához és beszúrásához

A Sandvik Coromant, a forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek vezető szállítója bejelenti az -RF geometriájú CoroCut ® 2 bevezetését, amelyet biztonságos és nagy pontosságú profilozásra terveztek. Ezenkívül a GC1205 minőséget bevezetik az öregített nikkelalapú HRSA alkatrészek leszúrási és beszúrási műveleteihez, amely fokozott folyamatbiztonságot és következetes szerszáméltartamot kínál.

Sandvik Coromant folytatja a régóta meglévő CoroCut ® 1-2 leszúrási és beszúrási termékcsaládjának korszerűsítését. A megnövelt stabilitásnak, a nagyobb rugalmasságnak és a jelentős termelékenységnövekedésnek köszönhetően a CoroCut ® 2 számos műhelyben igazi társnak bizonyult.

A CoroCut® 2 az -RF geometriával kiküszöböli a forgácskezelés és a kiváló felületi minőség elérése közötti kompromisszumot. Ez az eszköz hibátlan élvonal-minőséget és kiváló forgácstörő képességeket biztosít, biztonságos megmunkálást és magas felületi integritást eredményezve.

„Az -RF geometria ötvözi az éles pengéket a nagy pontosságú forgácstörővel, így ideális az ISO S anyagokban végzett simító műveletekhez, ahol a forgácskezelés problémát jelenthet”

– mondja Fredrik Selin, a Sandvik Coromant termékalkalmazási szakértője.

„Ezzel az eszközzel ki tudjuk elégíteni a repülőgépipar legmagasabb igényeit”.

A kis fogásmélységek kiváló forgácskezeléséhez a forgácstörő geometriát a vágóél közelében kell elhelyezni. Ez most egy egyedülálló, házon belül kifejlesztett szabadalmaztatott technológiának köszönhetően lehetséges. Ezzel az innovációval a forgácstörő pontosan oda helyezhető, ahol lennie kell a munka elvégzéséhez – a lapkaél élességének megtartása mellett. Fredrik így folytatja:

„Az -RF geometriával kiváló folyamatbiztonságra számíthat, még a legnagyobb kihívást jelentő anyagok esetében is. Az -RF geometria az új technológiának köszönhetően kiváló éltartamot is biztosít, ami jobb minőséget és egyenletesebb teljesítményt eredményez.”

A GC1205 a legújabban kifejlesztett minőség az öregbített nikkelalapú HRSA-anyagok megmunkálásához. A kemény, finomszemcsés hordozótechnológia, a legújabb PVD bevonattechnológia és az optimalizált élvonal-integritás nagyobb hátkopással és csorbulásos kopással szembeni ellenállóságot, kiváló élvonal-biztonságot és csökkentett lepattogzást biztosít. Ügyfeleink számára ez azt jelenti, hogy lehetőség nyílik a lapkák nagyobb forgácsolási sebességgel történő futtatására, ezenkívül biztosítja a következetes és kiszámítható szerszáméltartamot, miközben teljesíti a kritikus repülőgépipari alkatrészekhez szükséges felületi integritás követelményeit” – magyarázza Martin Saunders, a Sandvik Coromant esztergálásért felelős globális termékalkalmazási szakértője.

Az összes leszúrási és beszúrási alkalmazás másik fontos tényezője a stabilitás. A fő kihívás az, hogy a lapkát a helyén tartsuk, minimalizálva a lapka bármiféle mozgását. A megoldás a jól kialakított síncsatlakozó, amely pontosabb lapkaelhelyezést biztosít, és ellenállóbbá teszi a lapkát a rá irányuló oldalerőkkel szemben, biztosítva a stabilitást minden művelet során.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában