Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Az autó belső tere és a nyári forróság: mit tehetünk?

A nyári hónapokban hatalmas hőséggel kell megküzdeni már Magyarországon is. A hőmérő mutatója gyakran a 40 Celsius-fokot súrolja, ami egy autó belsejében akár a 60 Celsius-fokot is elérheti, ha huzamosabb ideig a napon parkolunk védelem nélkül. Rendkívül kellemetlen egy felforrósodott autóba beszállni, de a belső felületekben is komoly kárt tehet a hőség.

A belső védelme az egyik legfontosabb teendő

A 60 Celsius-fok már kifejezetten károsnak mondható. A műanyag részekre, a kárpitra és az elektronikai eszközökre is hatalmas veszélyt jelent. A túlzott hőség gyorsítja a belső anyagok öregedési folyamatát, de szerencsére már néhány egyszerű kiegészítő segítségével is nagy lépést tehetünk a hatékony védelem érdekében. A Szalai Alkatrészek autóra való napvédőket is kínál, a webáruházukban többféle megoldással is találkozhatunk.

Az egyik legnépszerűbb választás az egyszerű és olcsó napvédő, ami a költséghatékonyabb kategóriába tartozik. Könnyű a kezelése és hatékonyan védi az autó első ablakát a napfény ellen. Már ez is jelentősen fogja csökkenteni a belső térben tapasztalható hőmérsékletet.

A SUMEX LASER első napvédő már egy fokkal hatékonyabb megoldást jelent, mivel az UV-sugárzást is kiszűri, a mérete miatt pedig széles körben lehet alkalmazni különböző autótípusokhoz.

Van gyorsan kinyitható napellenző is, amit kifejezetten akkor érdemes használni, ha sokat ingázunk. Gyakori használatra kiváló választás, mivel könnyedén lehet kinyitni és összecsukni. Ha napos helyen kell a legtöbbször parkolni, jobb, ha van egy kéznél. Teljes üvegfelületet védő takaró is elérhető a piacon, aminek a felhelyezése ugyan több időt vesz igénybe, de sokkal hatékonyabb védelmet nyújt a belső tér számára.

A ponyvák sem maradhatnak ki

Ha a maximális védelem a cél, a teljes autót védő ponyva lesz az ideális választás. Ennek a felhelyezése kerül a legtöbb időbe, viszont az ablakok mellett a karosszériát is óvják a káros napsugarakkal szemben.

Különösen ajánlott a ponyva abban az esetben, ha nincs garázs vagy hosszú órákat kell az autónak a tűző napon állnia, akár több napon keresztül is. Az egész járművet lefedi, így a napfény mellett még az időjárás viszontagságaival és a külső szennyeződésekkel szemben is védelmet nyújt.

Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő megoldást

Az autós kiegészítők is folyamatosan fejlődnek, így minden autótípushoz már többféle megoldás is elérhető, ha a nyári forrósággal szemben keresünk védelmet.

Érdemes technikailag a legjobb módszert megkeresni, mivel napjainkban a hatalmas hőség sokkal hosszabb ideig van jelen. Már június elején felszökik a hőmérő mutatója 30 Celsius-fok fölé és egészen szeptember közepéig nem is néz be igazán alá. Egy modern kiegészítő több funkcióval is rendelkezik és a napfény mellett más külső hatásokkal szemben is védelmet nyújt.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés