Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

A legjobbak között a Schneider Electric az épületek dekarbonizációjának támogatásában

A vezető piaci szereplők közé került a Schneider Electric a Verdantix legújabb jelentésében. Az elemzés a meglévő épületek szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, illetve energiahatékonyságának javítását támogató tanácsadói szolgáltatásokat értékeli különböző szempontok alapján.

Az épületek az energiával kapcsolatos globális károsanyag-kibocsátás 37 százalékáért felelnek, beleértve a közvetlen és közvetett kibocsátást is. A Verdantix első alkalommal készítette el „Green Quadrant: Building Decarbonization Consulting 2024” című jelentését, amely felhívja a figyelmet arra, hogy milyen jelentős mértékben támogathatják az energiagazdálkodási szolgáltatások az épületek dekarbonizációját. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat a vezető piaci szereplők közé került a Verdantix elemzésében, kiérdemelve a „Leader” pozíciót.

„A Schneider Electric számára megtiszteltetés, hogy a Verdantix elismerte erőfeszítéseit első, ebben a témában készült jelentésében. Büszkék vagyunk arra, hogy megbízható partnerként támogathatjuk az átfogó átalakulást, melynek célja az energiahatékony, digitális megoldásokkal támogatott épületek létrehozása. Továbbra is törekszünk arra, hogy a végponttól végpontig tartó fenntarthatósági és energiagazdálkodási szolgáltatásainkkal és megoldásainkkal minden ágazatban előmozdítsuk a szén-dioxid-mentesítési folyamatokat, igazodva Energia 4.0 stratégiánkhoz, melynek célja egy, az elektromos áramot és a digitális megoldásokat még szélesebb körben használó világ megteremtése”

– mondta el Steve Wilhite, a Schneider Electric „Sustainability Business” üzletágáért felelős elnöke.

A jelentés a meglévő épített környezet szén-dioxid-kibocsátásának és energiateljesítményének javítását célzó tanácsadói szolgáltatásokat értékeli. A Schneider Electric a szén-dioxid-mentesítéssel kapcsolatos végponttól végpontig tartó tanácsadói megközelítésével érdemelte ki a Verdantix elismerését. Az elemzés kiemeli a vállalat épületmenedzsment rendszerek optimalizálása, az energiafelhasználás-modellezése, valamint a megújuló energiára vonatkozó stratégia és beszerzés terén szerzett szakértelmét. A Schneider Electric meghatározta azokat a kulcsfontosságú prioritásokat, amelyek segítenek eljutni a nettó zéró kibocsátású épületek megvalósításához, a stratégiát, a digitalizációt és a dekarbonizációt helyezve a középpontba.

„Az épített környezethez kapcsolódó szakértelemmel rendelkező tanácsadó szolgáltatók az épületek teljes életciklusa során – az építéstől a lebontásig – az energia- és szén-dioxid-teljesítmény javítását célzó szolgáltatásokat kínálnak. A Schneider Electric változatos termék- és szolgáltatási portfóliót kínál, és az elmúlt években jelentős befektetéseket hajtott végre dekarbonizációs kínálatának bővítésére, fejlesztve a cégen belüli tanácsadási tudást, valamint speciális digitális megoldásokat kialakítva a dekarbonizációs törekvések támogatására”

– jelezte Connor Taylor, a Verdantix vezető elemzője.

A Schneider Electric „Sustainability Business” üzletága globális szinten vezető szerepet tölt be az energetikai és fenntarthatósági tanácsadás és menedzselt szolgáltatások területén, világszerte 3000-nél is több alkalmazottal, több mint 180 országban. A vállalat alapvető szolgáltatásai közé tartozik a piaci és éghajlati kockázatelemzés, az energiahatékonysági, az energiagazdálkodási, a fenntarthatósági tanácsadás, valamint a megújuló energiával és a szén-dioxiddal kapcsolatos tanácsadás. A társaság digitális megoldások növekvő portfóliójával is rendelkezik, mint az EcoStruxure Resource Advisor és a Zeigo, amelyek széles körben az erőforrás-gazdálkodás és a megújuló energiamenedzsment legjobb megoldásaiként ismertek.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában