Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Puha vagy kemény táblás kötés: melyik a jó döntés saját könyv esetén?

Amikor az ember úgy dönt, hogy kiadja saját könyvét, számos fontos kérdés merülhet fel benne. Ezek közül az egyik legfontosabb és leggyakoribb a kötés típusa: az puha vagy kemény táblás legyen?

Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei, ezért érdemes alaposan mérlegelni, mielőtt döntést hoznánk. Most megmutatjuk azt, hogy egy saját, magánkiadású kötet vagy épp egy céges kiadvány esetében melyik lehet a legjobb megoldás.

Puha táblás könyv: egyszerű és költséghatékony

Bármilyen kiadványt is tervezünk, a Printpix Nyomda puha táblás könyvek és kemény táblás könyvek nyomtatását is vállalja. A puha kötés egyik legnagyobb előnye nem más, mint a költséghatékonyság. Ezek a kötetek ugyanis általában lényegesen olcsóbban legyártathatóak a kemény táblás változatoknál. Ennek több oka is van. A puha táblás könyvek előállítása kevesebb anyagot igényel, és a gyártási folyamat is gyorsabb és egyszerűbb.

A puha táblás könyvek további előnye, hogy könnyebbek és kompaktabbak, így bárhová könnyen magunkkal vihetjük őket. Éppen ezért népszerűek például zsebkönyvek vagy tankönyvek esetében. A kisebb méret és súly abban az esetben is jó döntés lehet, ha könyveinket főként online szeretnénk értékesíteni, hiszen ez a csomagolást is egyszerűbbé teszi és csökkentheti a postaköltséget.

Kemény táblás könyv: az elegáns és tartós alternatíva

A kemény táblás kötetek elkészítése általában magasabb költségekkel jár, azonban több előnyt is tartogat. Az ilyen jellegű könyvek elegánsabbak és professzionálisabb megjelenést biztosítanak, ami különösen fontos lehet abban az esetben, ha a könyvünket prémiumtermékként szeretnénk pozícionálni a piacon. Egy kemény táblás könyv pedig nemcsak a könyvespolcokon mutat jobban, de ajándéknak is kiváló választás lehet.

Fontos szempont lehet továbbá a kötetek tartóssága is. A kemény borító hatékonyabban védi a könyv lapjait a sérülésektől, így a könyv hosszabb ideig képes megőrizni eredeti állapotát. Ez különösen fontos lehet, ha olyan kötetet adunk ki, amelyet nagy eséllyel fognak gyakran forgatni, például egy szakácskönyvet.

Legyen igazán egyedi a végeredmény: különleges felületkezelés

Egy könyv megjelenését és borítójának tartósságát nem feltétlenül csak az határozza meg, hogy a kötés során milyen anyagot választunk. Napjainkban egyre népszerűbbnek számítanak az olyan, különleges felületkezelési megoldások is, amelyek képesek egyszerre mutatósabbá, exkluzívabbá és tartósabbá is tenni a végeredményt.

Ilyen többek között a 3D UV-lakkozás is, amelynek segítségével különböző elemeket kiemelhetünk a borítón. Fényesebbé vagy akár domborúvá tehetjük őket. Ez pedig igazán izgalmassá és vonzóvá tehet egy kötetet a piacon, legyen szó akár puha, akár kemény táblás kiadásról. Napjainkban pedig, amikor a hatalmas kínálat mellett sokszor a tartalom önmagában már nem feltétlenül elég, így ez a módszer rendkívül hasznos lehet.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés