Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Személyes vs online oktatás – melyik a jobb?

Ma, az internet világában, hála a technológia fejlettségének, már nem kell ténylegesen, fizikailag beülnünk az iskolapadba, ha tanulni akarunk. Megtehetjük saját otthonunk kényelmében, online is. Az olyan szakmák esetében azonban, ahol a gyakorlat van a középpontban, előnyösebb személyes oktatásban részt venni. Máris eláruljuk, miért!

Személyes oktatás szakmai felügyelet alatt

Személyes oktatás során lehetőséged van arra, hogy találkozhass az oktatóval, ilyen módon pedig a tudását is hatékonyabban át tudja adni. Közvetlenül felteheted neki a kérdéseidet, szakmai irányítása mellett pedig alaposabban el tudod sajátítani a szükséges ismereteket.

Ez különösen nagy jelentőséggel bír a kozmetikai tanfolyamok esetén, hiszen a gyakorlati tapasztalatok megszerzéséhez elengedhetetlen a felügyelet. Személyesen ráadásul mindent helyesen tudsz elsajátítani, illetve az oktatók is a tanulók igényeihez, készségeihez igazíthatják a tanítás tempóját és módját. A TOPKOZMETIKUS kínálatában számos tanfolyam érhető el ilyen formában, így az igen népszerű Hyaluron pen képzés is.

Ismeretszerzés széles körben

Az online tanfolyamok általában előre megírt tananyagok és felvett videók mentén zajlanak. Személyesen azonban az oktató is nagyobb szabadsággal rendelkezik. Ezáltal pedig a diákok szélesebb körű, részletesebb ismeretanyagra tehetnek szert.

Az online tanfolyamok csak az alapvető információkat adják át, ezzel szemben személyesen lehetőség nyílik a különféle szakmai trükkök, vállalkozással kapcsolatos ismeretek, ügyfélkezeléssel kapcsolatos tudnivalók átadására is.

A személyes oktatás kétségtelenül magasabb színvonalon történik, mint az online változat. Hiszen az oktatók személyesen magyarázhatják el a különféle technikákat, a gyakorlat során pedig azonnali visszajelzést adhatnak a tanulóknak. A hagyományos tanítás keretében a hibajavítás, a gyakorlat felügyelete is hatékonyabban történhet meg.

Szakmai kapcsolatépítés a tanteremben

A kozmetika iparágában hatalmas jelentősége van a szakmai kapcsolatoknak. Személyes oktatás keretében a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy elkezdjenek kiépíteni egy jól működő kapcsolati hálót a szakma képviselőivel, vagy más tanulókkal. Ez hozzájárul későbbi fejlődésükhöz és eredményességükhöz is. Ezzel szemben egy online tanfolyamon a diákok nem találkoznak egymással személyesen, így a kapcsolatépítés lehetőségei erősen korlátozottak.

Az internet széleskörű használata forradalmasította az oktatást. Előnyei vitathatatlanok: bárhol, bármikor, szinte bármit megtanulhatsz. Saját tempódban, otthonod kényelmében szerezhetsz új ismereteket. Az online képzések választéka igen széles, így lényegében bármilyen, téged érdeklő területen képezheted magad.

Az olyan szakmák esetében azonban, ahol azonban hatalmas jelentősége van a gyakorlatnak, érdemesebb inkább személyesen elsajátítani a tudást. Az így megszerzett minőségi ismereteket hatékonyabban tudod majd kamatoztatni a munkád során.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés