Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A tanulás meghozza a gyümölcsét

Szerencsére ma már nem muszáj senkinek sem ugyanazt a szakmát végeznie, mint amit 17-18 éves korában kitanult. Felnőttként is dönthetünk úgy bármikor, hogy váltunk. Elég sok olyan jól fizető állás akad manapság, ahol szakértelemre van szükség.

Ilyen többek közt a karosszérialakatos is, de az olyan emberek munkájára is nagy az igény, mint a gépjármű mechatronikus. Ezekről a képzésekről szóló információk elérhetőek a TanfolyamGURU.hu Specializált gép- és járműgyártás tanfolyamait összegyűjtő oldalon, de mi is megosztunk most pár hasznos részletet.

A technológia fejlődése minden szakmánál jelen van

A régi szakik még csak odaálltak az autókhoz és megbütykölték azokat, nem kellett a művelethez más csak egy jó csavarhúzó, harapófogó, egy-két villáskulcs. Ma már sokkal komplikáltabb a helyzet, ha autószerelésről van szó.

A digitalizáció ezt a szakágat sem kerülte el: a legújabb kocsikat már számítógépek vezérlik, a mesterséges intelligencia is egyre nagyobb teret hódít. Sőt! Ma már nemcsak a személygépkocsik esetében találkozunk a modern technológiákkal, hanem az olyan speciális gépjárműveknél is ismerni kell az informatika adta lehetőségeket, mint az autóbusz vagy a teherautó.

Ezekhez a járművekhez is olyan szerelők kellenek tehát, akik képesek nyomon követni a változásokat, otthon vannak a programok ismeretében, nem ijednek meg, ha valamilyen feladat során esetleg egy géppel kell kommunikálni. Ők lesznek a legjobb gépjármű mechatronikusok.

Ám ahhoz, hogy valaki elhelyezkedhessen egy szerelőműhelyben, előbb ki kell tanulnia a szakmát: elméleti és gyakorlati tudást is kell szereznie. E célból indítják a Gépjármű mechatronikus (Szerviz) képzést.

Mit kell tudni a tanfolyamról?

Ez a képzés felnőttek számára is elérhető, munka mellett is el lehet végezni. A Gépjármű mechatronikus (Szerviz) képzés előfeltétele az érettségi, valamint az egészségügyi alkalmasság. Budapesten biztosan indul a tanfolyam, de az ország más területein is érdemes utánanézni, mely képzőintézménybe lehet jelentkezni.

Mindössze 10 hónap, és egy piacképes szakmát lehet szerezni: ráadásul a képzési napok hétvégenként vannak, így még a meglévő munkahelyen sem kell szabadnapokat kérnünk. Gyakorlaton is részt kell venni azonban, ám ennek a feltételeiről az adott felnőttképzési intézmény gondoskodik.

A főbb tantárgyak a következők:

  • Műszaki alapozás
  • Speciális alapozó ismeretek
  • Gépjármű-mechatronikai ismeretek – a Szerviz szakmairány számára
  • Gépjárműgyártás és -üzemeltetés – a Szerviz szakmairány számára
  • Korszerű járműtechnika

A képzés végén államilag elismert bizonyítvány szerezhető: ezt a független vizsgaközpontban lehet megszerezni, a vizsga maga több részből áll.

További szakmák a specializált gép- és járműgyártás terén

A TanfolyamGURU.hu oldalon hirdetett képzések között találunk még Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó tanfolyamot is, amely 5 hónapos, alapfokú végzettséggel is megkezdhető. Népszerű még a karosszérialakatos képzés is, amelynek elvégzésével jól fizető állást remélhetünk.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés