Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az Emerson új nyomásszelepei rugalmas, pontos vezérlést biztosítanak nagy pontosságú gyártáshoz

Az Emerson ma bejelentette az új AVENTICSTM 625-ös sorozatú Sentronic proporcionális nyomásszabályozó szelepek szelepeket.

A 0,5%-nál kisebb szabályozási eltéréssel az új szelepeket úgy tervezték, hogy rendkívül pontos, elektronikus proporcionális nyomásszabályozást biztosítsanak, és lehetővé tegyék a szükséges rugalmasságot a kifinomult pneumatikus vezérléstechnikai alkalmazások támogatásához. A 625-ös sorozatú Sentronic szelepekhez mellékelt adatgyűjtő szoftver (DaS) szintén lehetővé teszi a szelepek gyors indítását, felügyeletét és vezérlését közvetlenül a számítógépen.

„A nagy pontosságú berendezésekben, például a lángvágáshoz és a lézeres szemműtétekhez használt berendezésekben a pontosság és a vezérlés kritikus fontosságú”

– mondta Nicolas Jacquet, az Emerson termékmenedzsment igazgatója.

„A 625-ös sorozatú Sentronic szelepeket úgy tervezték, hogy pontosan szabályozzák a nyomást, az áramlási sebességet, a teljesítményt, a sebességet, a távolságot és a szöghelyzeteket. Az AVENTICS hengerekből, szelepekből, levegőelőkészítőkből és nyomásszabályozókból álló kiterjedt portfóliójának részeként a 625-ös sorozatú Sentronic a gyárautomatizálás alaptechnológiája.”

Négy szelepméret 1 mm-től 20 mm-ig terjedő áramlási sebességet támogat, 55 l/perc és 4700 l/perc között. A nyomásképességek a vákuumszinttől az 50 bar-ig terjednek, ami csökkentheti a gép tervezéséhez szükséges szelepek számát. A ház anyaga sárgaréz, alumínium vagy rozsdamentes acél, a tömítőanyag pedig nitril (NBR) vagy fluorelasztomer (FKM) kivitelben kapható. Három csatlakozókészlet is található, M12 5 tűs, M12 8 tűs és M16 7 tűs.

Mivel a fejlesztési és gyártási szakaszok folyamatosan rövidülnek, a gyors indítási eljárások és a megbízható, szabályozható gyártási folyamatok fontosabbak, mint valaha. A DaS szoftver segítségével a kezelők diagnosztizálhatják, vezérelhetik, javíthatják vagy egyedileg konfigurálhatják a szelepeket. Kaszkádvezérlést is végezhetnek, ha az alkalmazások kivételes precizitást és más összetett vezérlőhurkot igényelnek. A kibővített diagnosztikai és felügyeleti funkciók közé tartozik a bemeneti nyomás, a parancsolt nyomás, a belső hőmérséklet és az Ethernet kommunikáció.

Ha többet szeretne megtudni az AVENTICS 625-ös sorozatú Sentronic proporcionális nyomásszabályozó szelepeiről, látogasson el a következő oldalra:

www.emerson.com/en-us/catalog/automation/industrial-factory-automation/proportional-pressure-c ontrol-valves/aventics-625-en-gb.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában