Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Az ázsiai ételek nagy sikert aratnak a gasztronómia kedvelők körében

Sokan kifejezetten szeretünk megismerkedni más kultúrák konyhájával és gasztronómiai különlegességeivel, ez pedig az ázsiai fogások esetében sincs másképp. Az ízek harmóniája és a változatos alapanyagok hamar magával ragadnak mindenkit.

Kedvelt fogások az ázsiai konyhából

Egyesek szívesen kísérleteznek új fogásokkal, és örömmel vetik bele magukat eddig ismeretlen ételek kóstolásába. Az éttermi látogatások speciális programot jelentenek, amelyre gyakran összegyűlik az egész család, hogy ha csak képletesen is, de együtt utazzanak egy másik égtájra a falatozás keretében.

A mindennapokban nem feltétlenül kivitelezhető az újdonságok tesztelése, azonban a Yolofood Asia kínálatával gondoskodik arról, hogy az otthonunkban üdvözölhessük Ázsia ízeit.

Néhányan szkeptikusan állnak az ázsiai ételekhez, mivel rengeteg variáció a halféléken és a tenger gyümölcsein alapul. Ez a kategória többnyire megosztó véleményeket szül, hiszen valaki vagy rajong az efféle élelmiszerekért, vagy messziről kerüli azokat.

Az ázsiai kultúrában még az ilyen hozzávalókból is ki tudják hozni a maximumot, és rendszerint pozitív élménnyel zárul a tengeri herkentyűk elfogyasztása. Ezt az életérzést kívánják tükrözni az ételszállító cégek is, akik menüsorukkal elhozzák a földrész hőn szeretett fogásait, amelyeket hazánkban is előszeretettel választunk egy-egy étkezés alkalmával. Így kerül terítékre a thai curry-s csirkecomb, a tempurált csirkemell mézes-chilis szósszal vagy éppen a lazacból készült ínyencségek.

Az alapanyag a lelke mindennek

Ázsiában gyakorlatilag minden ország eltérő, egyedi ízvilággal rendelkezik, így ez a sokféleség az alapanyagok széles skáláján egyaránt megmutatkozik. Minden fogás összetevőit rendkívüli gondossággal és odafigyeléssel válogatják ki, hogy biztosan tökéletes eredmény szülessen a tűzhelyen.

Nem meglepő fordulat, hogy a rizst az alapélelmiszerek között tartják számon, ezáltal ez az adalék nem hiányozhat a konyha polcairól. A tofu szerfelett kedvelt, számos változatban és különféle konyhai technológiák alkalmazásával használják fel, jellemzően húspótlóként jelenik meg.

Mint említettük, a halételek is elterjedtek, főképp a tengerparti területeken dominálnak. A háztáji állattartás hozadéka a kacsa és baromfi térnyerése, az egyik leghíresebb étek a pekingi kacsa, amely Kína nemzeti eledelének számít. A zöldségek sem elhanyagolhatóak, hiszen szinte ezerféle opció terem meg, és olyan egzotikumok is megtalálhatók, mint a bambuszrügy vagy a daikon.

Ha nincs időd otthon főzőcskézni

Amennyiben a hétköznapokban nincs elegendő időd a főzésre, vagy egyszerűen előnyben részesíted a praktikus megoldásokat, akkor mindenképp vedd fontolóra az ételszállítás alternatíváját.

A szolgáltatók nagy része hatalmas kínálattal várja a fogyasztókat, ebből adódóan egészen különleges fogások is helyet kapnak a palettán. Adj te is esélyt a szolgáltatásnak, és élvezd a finom ételeket!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés