Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

7 eset amikor már nem érdemes tovább halogatni az ablakcserét

Az ablakok az otthonod kiemelkedően fontos elemei. Egy jó ablak fényt és szellőzést biztosít, szigetel, megvédi ingatlanodat, és mindezek mellett növeli az otthonod esztétikai vonzerejét. 
Ha viszont valami baj van az ablakaiddal, az rengeteg problémát okozhat, és kihathat otthonod és akár egészséged állapotára is. Ilyenkor nincs más hátra, mint az ablakcsere.

Szerencsére a Merkbau Nyílászáró Kereskedés Szegeden hatalmas választékkal és szakértő segítséggel vár, hogy megtaláld otthonod számára az igazit.

Íme néhány komoly probléma, amelyeket megoldhatsz azzal, ha régi ablakaidat minőségi, új nyílászárókra cseréled:

Az ablaktáblák nem maradnak nyitva vagy zárva

Problémáid vannak az ablakaid kinyitásával és becsukásával? Vagy észrevetted, hogy az ablaktáblák nem maradnak nyitva vagy zárva, ahogy kellene? Ha már kénytelen vagy kitámasztani ablakaidat, csak hogy nyitva vagy zárva tartsd őket, ideje új ablakokat beszerezni.

Huzat

Volt már, hogy beléptél egy szobába, és megérezted a jelentős hőmérsékletkülönbséget? Ez valószínűleg egy huzatos ablak miatt van. Az idő és a használat során az ablakok tömítései elkopnak és megszakadnak.

Energiaveszteség

A huzat nemcsak kellemetlenséget, hanem energiaveszteséget is okoz. A fűtés és hűtés költségei egyre magasabbak, de az öreg ablakokkal az erre szánt összeg szó szerint ablakon kidobott pénz.

Vízszivárgás

A beszivárgó nedvesség komoly aggodalomra ad okot: a falakba vagy a padlóba jutva ugyanis súlyos károkat okozhat. Először talán csak némi elszíneződést veszel észre, de a probléma előrehaladtával a feltűnhet a hámló festék, elváló gipszkarton, és akár a helyenként megjelenő penész is. A vízkár okozta problémák javítása költséges lehet, ezért mielőbb érdemes megszüntetni a kiváltó okot.

Rozsdás vagy sérült ablakkeretek

A sérült ablakkeretek igen csúnya látványt nyújtanak. Gyakori problémák közé tartozik a rothadás, a vetemedés, a rozsdásodás, a fakulás és az elszíneződés. Bármelyik csökkentheti az otthonod vonzerejét és értékét.

Páralecsapódás az üvegek között

Az időjárás okozta páralecsapódás gyakori az ablak belső vagy külső felületén. Ez a típusú páralecsapódás magától eltűnik, amikor az időjárás visszatér az egyensúlyba. De az üvegek közötti páralecsapódás más történet. Ez a ködösség a régi ablak tömítési hibája miatt alakul ki, és lehetetlen tőle megszabadulni. Az egyetlen módja annak, hogy újra tisztán láss, ha új nyílászárókat szerzel be.

Biztonsági hiányosságok 

Törött zárak és reteszek gyakori problémák az öreg ablakoknál, és súlyos biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Amennyiben a fenti problémákat tapasztalod, és ablakcserét tervezel, érdemes lehet átgondolnod, hogy a jelenlegi ablak méretek elegendő fénnyel látják-e el az összes helyiséget, vagy érdemes lenne rajtuk változtatni. Bár az ablakcsere azonos méretű nyílászárók esetén nem engedélyköteles, az ablakméretek változtatása esetén szükségessé válhat az építési vagy fennmaradási engedély kérése, főleg akkor, ha áthidaló cseréjére is sor került. A legbiztosabb megoldás, ha ilyen esetben konzultálsz egy építésszel.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés