Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Éljen a kreativitás!

Szakértők úgy tartják, hogy a legjobb, amit tehetünk a gyermekünkkel az, ha nem zárt, hanem nyílt végű játékot veszünk neki. A legtöbb játék sajnos valóban zárt, vagyis csak egyetlen funkciója van, egyetlen egy dolgot lehet vele csinálni, míg a nyílt végű játékszerek esetében a lehetőségek tárháza szinte végtelen, és a gyermekre van bízva, hogy a fantáziáját megmozgatva hogyan hasznosítja a játékot.

A Lego Creator valahol a kettő között helyezkedik el, hiszen egyrészt az biztos, hogy csak építeni lehet vele, másrészt viszont gyakorlatilag bármit össze lehet belőle dobni – a gyermek érdeklődési köre fogja meghatározni, hogy mi történik a Lego darabokkal.

A Lego mindig jó választás!

Vannak olyan játékszerek, amik nem hiányozhatnak egyetlen gyerekszobából sem, és hát valljuk be őszintén, a Lego pontosan ilyen. A dán találmány hosszú ideje tarol a gyerekeknél, nincs olyan lurkó, aki ne lenne oda meg vissza egy-egy Lego készlet láttán, és hát a felnőtteket sem kell igazán félteni.

Meglett férfiak között is akad szép számmal lelkes gyűjtő, aki pénzt és időt nem sajnálva szerzi be és építi össze a legújabb szettet.

Ha szerencsés a csillagok állása, akkor a Lego-mániás szülő a gyermekével karöltve is tud hódolni a szenvedélyének, így egy közös apa-gyerek vagy anya-gyerek program kerekedhet abból, ha kinyílik a Lego dobozának a fedele.

Hagyjuk szárnyalni a fantáziát!

Persze a játék nem kell, hogy annyiban kimerüljön, hogy megépíti a szülő-gyerek páros az állatot, a házat, a járművet, hanem a közös időtöltés folytatásaként nagyszerű szerepjátékozás veheti kezdetét.

Mint tudjuk, a gyermekek fejlődése során külön figyelmet érdemel egyrészt a finommotorika, másrészt pedig a szerepjáték. Míg előbbiben az apró Lego darabkák kiváló gyakorlatot jelentenek, addig a kész építményekkel folytatott szerepjáték a szociális készségeket, az empátiát és még a logikus gondolkodást is fejleszti.

Persze tudjuk, hogy számtalan technológiai újdonság is a rendelkezésre áll, kezdve az okostelefonoktól a számítógépes játékokon át egészen az okostévéig bezárólag, azért mi mégis arra biztatunk mindenkit, hogy minél kevesebb kütyü kerüljön a gyermekek kezébe, hogy mind a finommozgások, mind pedig a szocializáció minél sértetlenebb maradjon.

Arany középút!

Persze nem azt mondjuk, hogy teljesen zárjuk ki a harmadik évezred gyermekeinek életéből az okos eszközöket, csupán arra biztatunk minden szülőt, hogy elsődleges fontosságúnak a hagyományos játékokat tekintse. Okos kiegészítésként pedig jöhetnek a filmek, netes játékok – akár Lego témában is!

Ha szeretnénk nagyszerű meglepetést a gyermekünknek, akkor már most nézzünk körül az Alza.hu Lego Creator termékei között, és válasszuk ki azt, amely az érdeklődési körének tökéletesen megfelel, egészen biztosan egyetlen szülő virtuális kosara sem marad üres!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés