Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Ezekkel a módszerekkel egyszerűbben megy majd a saját ágyba szoktatás

Nem csupán a gyerkőcök szeretnek anyu és apu között elpilledni, hanem a szülők többsége is élvezi a lurkója szuszogását, illetve a bőrének finom illatát alvás közben, és sokszor ugyanolyan nehezen élik meg az elválást.

No, de egyszer annak is eljön az ideje, hogy a gyerkőc saját ágyba költözzön. Hogy ez mikor következik be pontosan, azt nem lehet általánosan kijelenteni, hiszen ahogy a mondás is tartja, ahány ház, annyi szokás.

De azért néhány hasznos tanácsot tudunk adni, hogy megkönnyítsük ezt a rendkívül nehéz időszakot.

A saját ágyba szoktatás fortélyai

Az elsőként talán azt javasolnánk, hogy ha kellően idős a gyerkőc, akkor engedd, hogy ő válassza ki a Csingiling Gyermekbútor kárpitos gyerekágy kínálatából az új fekhelyét, de természetesen a bútor legyen leesésgátlóval ellátva.

Ami pedig magát a folyamatot illeti, fontos, hogy ne kezdj el pánikolni, mert azt a gyermeked is megérzi. Próbálj meg nyugodt maradni, és egy következetes esti rutint kialakítani, amely az új ágyba való szoktatás alapját képezi! Legyen minden este ugyanaz a forgatókönyv: miután a gyerkőc vett egy kellemes fürdőt, olvass neki egy rövid mesét, közben pedig itass meg vele egy pohár meleg tejet.

Ha nagyon nem szeretne elaludni, akkor be is bújhatsz mellé, hogy biztosítsd a szeretetedről, de amikor már kellően elálmosodott, akkor nem szabad hagynod, hogy húzza az időt! Tudjuk, hogy nehéz nem ott maradni addig, amíg el nem alszik, de így idővel majd egyedül is vissza tudja magát altatni.

Végső esetben használj egy elalvást segítő alkalmazást, amelyből manapság már számos ingyenes verzió letölthető! Van olyan is, amelyben 64, az álomba szenderülést nagymértékben segítő dallam található.

A matrac is nagy jelentőséggel bír

Ahhoz, hogy a csemetéd megfelelően tudjon pihenni, használjatok már gyerekkortól kezdve jó minőségű, a testalkatának, a súlygyarapodásának és az alvási szokásainak megfelelő, jól átszellőző matracot! Így biztosan nem fordul majd elő, hogy a kényelmetlen felület ébredéseket okoz majd.

Fontos lehet még az ágynemű is: a vidám, gyerekmintás, mesés változatok nagyon hívogatóak, hamarabb késztetnek ágyba bújásra. A pizsama is legyen divatos: de a hálóruha kiválasztásakor figyelj a szoba hőmérsékletére is!

Hol tájékozódj?

A gyermekek új ágyba történő szoktatás szülőt próbáló feladat ugyan, ám következetességgel és türelemmel ez is megugorható a saját képedre formált módszerek segítségével.

Ezért is javasoljuk azt, hogy mielőtt belevágtok, minél több forrásból tájékozódj. Olvasgass az interneten, illetve kérd ki azoknak az ismerőseidnek a tanácsát, akik már túl vannak ezen a folyamaton, hogy utána összeállíthasd a saját ágyba szoktatási hadműveletedet!

De nyugodtan fordulhatsz a Csingiling Gyermekbútor szakértő munkatársaihoz is. Ők is szívesen ellátnak majd a megfelelő tanácsokkal, mind az új ágyba történő szoktatás, mind pedig a termékeiket illetően.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés