Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Az online babakocsi-vásárlás rejtelmei

Egy jó babakocsi azért is szükségszerű, mivel sokkal könnyebbé vagy kevésbé fárasztóvá teheti a mindennapi életet. Megtalálni azonban ezt a jelenleg elérhető tengernyi modell kavalkádjában kihívást jelentő feladat, különösen újdonsült szülők számára.

A blogok segítik a tájékozódást

Szerencsére ott van az internet, azon pedig a Babakocsi Mánia blogja, ami már számos hasonló helyzetben kisegítette a tanácstalan anyukákat és apukákat.Itt választ kaphatnak például arra, hogy az eco bőr vagy textil szövetből készült babakocsit érdemes-e választaniuk, amely kérdéskör egyébként megannyi tévhittel van fűszerezve.

Az eco bőrt például sokan hajlamosak egy kalap alá venni a régi technológiával készülő, pár év alatt lepergős felületű, kemény textilbőrökkel, amiket a bútoripar használ, holott ez a kettő egyáltalán nem ugyanaz. Ezért is javasoljuk elolvasni az említett oldalon található egyik cikket, amelyben részletesen írnak a témáról.

Innen kiderül, hogy valójában mindkettő szövetnek vannak előnyei és hátrányai is. Az eco bőr divatosabb manapság, nem fakul, vízlepergetős, míg a textil is taszítja a vizet, ám mindkét esetben esővédőt is kell használni a babakocsihoz.

Valójában az igényeink szerint érdemes közülük dönteni: a webáruház oldalán képek és leírások segítik a vásárlás folyamatát.

Tippek az online babakocsi-vásárláshoz

Az internet nem csupán a tájékozódásra használható, hanem manapság a babakocsit is meg lehet online, az otthonunk kényelméből rendelni. Nem árt azonban nyitott szemmel járni, hiszen számtalan olyan esetről olvashattunk már korábban, hogy egy kevésbé jó hírű weboldalon ellopták a vásárlók személyes adatait.

Ezért is fontos, hogy csakis olyan jó hírű áruházakban vásároljunk, mint amilyen a fentebb már említett Babakocsi Mánia is, amelynek a kínálatában nem csak babakocsik, hanem a hozzájuk tartozó alkatrészek is megtalálhatók. Ráadásul ezeket készletről értékesítik, és nem a gyártótól rendelik meg.

Továbbá az sem utolsó szempont, hogy a honlapon a vállalkozás adatai fel vannak tüntetve, és működő ügyfélszolgálattal is rendelkezik.

Adathalászat elleni védelem

Amennyiben sokat vásárolunk online, akkor érdemes lehet letöltenünk egy adathalászat elleni eszköztárat is a számítógépünkre, amely segít kiszűrni azokat az oldalakat, melyek azzal kérnek információkat tőlünk, hogy átverjenek minket.

Elég gyakori jelenség mostanában az, hogy nagy kedvezmények, kuponok és ajándékkártyák ígéretével próbálják a csalók rávenni a gyanútlan embereket a kattintásra, amellyel rögtön egy adathalász oldalra kerülnek, vagy rosszabb esetben akár banki trójai vagy billentyűzetfigyelő vírus is letöltődhet a gépükre.

Extra tipp a cikk végére

A babakocsi is egy olyan tárgy, amelyet biztonságosan rendelhetünk online: a méret biztosan jó lesz. Amennyiben viszont nem bízunk a netes vásárlásban, keressük fel az adott bolt bemutatótermét!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés