Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Élvezd a szaunák jótékony hatásait az otthonodban!

Aki próbálta már a szaunázást, és érezte utána teste-lelke újjászületését, az biztosan elgondolkodott egy saját izzasztókamra beszerzésén, egyrészt, hogy gyakrabban élvezhesse, másrészt ne kelljen utaznia és másokkal közösködnie.

Ki tudja, talán a szauna is hozzájárul a skandinávok közismert boldogságához, ugyanis endorfinokat szabadít fel. De számos egyéb jótékony hatása is van az egészséges emberek számára, például beindítja a szervezet méregtelenítési folyamatait, javítja a bőr állapotát, lazítja az izmokat, elűzi a stresszt. Két alapvető típusát élvezhetjük, az infra és a finn szaunát, és mindkettőt megvásárolhatjuk a Mozaikkerámia szauna kínálatában. Cikkünkben arra kapsz választ, hogy melyik mire jó, és hogyan használható.

Mi a szauna, és miért szeretjük?

A hagyományos szauna egy forró helyiség, de még inkább egy terápiás környezet, amelyben rendszeresen időt töltve elűzhetjük életünkből a stresszt és kizárhatjuk a minket aggasztó gondolatokat. Az izzadás és a meleg jótékony hatással van a szervezetünkre, természetes boldogsághormonokat szabadít fel, ezáltal relaxált és nyugodt állapotba segít.

Kúraszerű használata pozitívan hat a szervezetünkre, jelentősen csökkentheti a stresszt, fokozza a vérkeringést, ellazítja az izmokat, hatással van a szervezet méregtelenítési folyamataira, ezáltal többek között javítja a bőr állapotát. A szaunázás semmihez sem fogható egyedi élményt kínál, amely aromaterápiás olajok használatával fokozható, testre szabható, és megteremti a test és a lélek harmóniáját.

Milyen típusú szaunák közül választhatunk?

A legújabb technológiai fejlesztések jóvoltából ma már otthonainkban is élvezhetjük a klasszikus finn, valamint a korszerű infra és kombinált szaunák pozitív hatásait. Ezek a kabinok nem csupán átmelegítenek, de a fény-, az aroma- és a hangterápia révén érzékszerveinket is kényeztetik.

A finn szaunákban magas hőmérséklet és alacsony páratartalom uralkodik, amely az izzadás révén hozzásegíti a szervezetet a méreganyagok eltávolításához. Ennek hatásait szó szerint a bőrünkön is érezhetjük. Különböző hőforrással ellátott, valamint változatos méretű és befogadóképességű szaunák közül választhatunk igényeink szerint.

A másik típust a népszerű infraszaunák alkotják, amelyek infravörös sugarakat használnak és a finn típusúaknál alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek, így hosszabb ideig tartózkodhatunk bennük biztonságos körülmények között. Ugyanazokat az egészségügyi előnyöket nyújtják, segítik a szervezet regenerációját, az idegrendszer egészségét, enyhítik a fájdalmat.

Maximális kikapcsolódás

A szaunázás élménye már magában is megnyugtató, de a különféle terápiák segítségével tovább fokozhatók a hatások. Zenét is hallgathatunk a kabinban ülve, ami még élvezetesebbé teszi a bent töltött időt, de a Bluetooth vevőegység révén a telefonunkat is csatlakoztathatjuk a szaunához, így nem maradunk le semmiről.

Stresszes az életed? Szaunázz az otthonodban higiénikusan, kellemes társaságban!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés