Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Melyik biztosítónál érdemes lakásbiztosítást kötni?

A nagy márciusi átkötési kampányban sok embernek megfordul a fejében, hogy vajon jó biztosítónál van-e a szerződése, vagy találna ennél sokkal jobb konstrukciót is?

Idén van az első alkalom, hogy március 1-31. között bárki átkötheti a szerződését, évfordulótól függetlenül. Ennek a kampánynak nem titkolt célja az, hogy aktualizálja a szerződéseket és emellett versenyeztesse a biztosítótársaságokat.

Honnan tudjuk, hogy melyik biztosító mit ajánl?

Annak érdekében, hogy több társaság termékét is megismerhessük, a CoverMe segít összehasonlítani az árakat. Nincs is más teendőnk, mint az, hogy beírjuk az oldalra az ingatlan adatait, például azt, hogy hány négyzetméter, hol található, mikor épült vagy lett felújítva, majd néhány kattintással meg is kapjuk azt, hogy melyik biztosító milyen konstrukciókat kínál számunkra és mindezek mennyibe kerülnek.

Az ingóságot is lehet biztosítani!

Amikor lakásbiztosításról beszélünk, akkor nem csupán arról van szó, hogy az adott házat vagy lakást biztosíthatjuk. Ha ugyanis a lakás nem a mi tulajdonunkban van, hanem csupán béreljük, akkor arra is lehetőségünk van, hogy csak a saját holminkra terjedjen ki a védelem.

Ez az ingóságbiztosítás, amit idén márciusban szintén újra lehet kötni, ezért ebben az esetben is célszerű kalkulációt végezni.

Érdemes-e felmondani a jelenlegi szerződésünket?

Egy régen kötött szerződés lehet, hogy már egyáltalán nem az aktuális helyzetünket tükrözi. Előfordulhat, hogy azóta már történtek felújítások vagy korszerűsítések, rendelkezhetünk napelemmel, különleges üveggel, esetleg hőszivattyúval, a ház újjáépítési költségének növekedéséről nem is beszélve.

Időnként mindenképpen aktualizálni kell a szerződést, oda kell figyelni az értékkövetésre, a márciusi kampány pedig kiváló apropó ennek megvalósítására. Így, ha esetleg egy kedvezőbb konstrukciót találunk, akkor fel is mondhatjuk a jelenlegi szerződésünket és átköthetünk egy kedvezőbb, testhezállóbb, ránk szabott biztosításra.

Mi az a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

Egyre több helyről hallhatjuk ezt a kifejezést, akár a hitelek, akár a biztosítások tekintetében. Ezeknek a konstrukcióknak szigorú feltételeknek kell, hogy megfeleljenek, még inkább védve a fogyasztókat. Gyors és hatékony ügyintézés, széles alapbiztosítás, könnyen kiválasztható kiegészítő biztosítások jellemzik őket és az, hogy jogszabályban meghatározott szolgáltatásokat kell kínálni.

Át lehet-e kötni jelzáloghitellel terhelt ingatlan biztosítását?

Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy az új szerződés is tartalmazza azokat a feltételeket, melyet az előző, nem lehet kevesebb a biztosított érték, és egyetlen nap sem maradhat biztosítás nélkül.

A márciusi kampányban a lakásbiztosítások széles köre felmondható és újraköthető, ez igazi versenyhelyzetet teremt a biztosítók számára. Csak díjrendezett szerződés esetén van lehetőség a váltásra, jelzáloghitellel terhelt ingatlan esetében pedig figyelni kell a bank által elvárt feltételekre.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés