Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Hol nyithatok diákhitelhez bankszámlát 2023 júliustól?

A töretlen népszerűségnek örvendő diákhitelt 2023 júliusától immár csak négy hazai pénzintézetnél vezetett bankszámlára utalják ki. Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi is ez a támogatott konstrukció, és választ kapsz arra a kérdésre is, hogy hol nyiss bankszámlát, ha diákhitelt szeretnél.

Mi is az a diákhitel?

Mielőtt még megnéznéd az expresszkolcson.hu bankszámla kínálatát, nézzük meg, hogy mi is az a diákhitel. Ez ugyanis nem egy sima banki kölcsön! Az állam által kialakított konstrukcióról van szó, mely a felsőoktatásban tanulók finanszírozását hivatott ellátni.

A konstrukció nem nyereségorientált, és nincs is hozzá hitelbírálat, így bátran igényelheti bárki, aki részt vesz a hazai felsőoktatásban. Ez egy igazán egyszerű és átlátható termék, melynek két típusa is van, a Diákhitel1 és a Diákhitel2.

Nagyon könnyen elindítható akár otthonunkból is az igénylési folyamat, méghozzá az ügyfélkapunk segítségével. Majd ha megkaptuk, akkor akár szemeszterenként is módosíthatjuk az igénybe vett összeget, ha esetleg változna az anyagi helyzetünk.

A diákhitel törlesztése

A diákhitelt nem kell azonnal elkezdeni törleszteni, van türelmi idő. Amikor megszűnik a hallgatói jogviszonyunk, elég akkor belekezdeni a felvett összeg visszafizetésébe. Természetesen megkezdheti például a szülő már az egyetemi évek alatt is a visszafizetést, ez megoldható.

A törlesztés az első két évben a minimálbérhez van viszonyítva, míg a harmadik évtől a hitelfelvevő jövedelme a mérvadó a kalkuláció során. Diákhitel1-nél a jövedelem 6%-a, míg Diákhitel2-nél 4-11% között mozog a fizetendő összeg.

A diákhitel további előnyei

Gyakorlatilag beépített családtámogatással is rendelkezik. Egy gyermek után a hiteltörlesztési kötelezettség szüneteltethető. Két gyermek esetén viszont már az anya tartozásának az 50%-át elengedik. A harmadik gyermek születésével pedig az anya teljes hitelét elengedik, azaz meg is szűnik egyúttal.

Úgy lettek kialakítva a konstrukciók, hogy segítsék a gondtalan tanulmányokat, és az életkezdést se nehezítsék meg. Könnyen igényelhető, eltolt törlesztési konstrukcióban kapjuk meg, és a jövedelmünk arányában van meghatározva a visszafizetendő havi részlet is. Ráadásul ahogy már említettük is, akár az egész összeg elengedhetővé válik családalapítás esetén.

2023 júliusától csak 4 banknál nyithatunk hozzá számlát

Úgy módosul 2023. júliusától a diákhitel, hogy immár csak az alábbi négy hazai pénzintézetnél nyitott diákhitel számlára folyósítható a felvett összeg:

  • OTP Bank
  • MBH Bank
  • Erste Bank
  • Gránit Bank

A diákhitel számla paraméterei a következők: nem lesz számlavezetési díja, ingyenesek lesznek az elektronikus szolgáltatások, díjmentes havi számlakivonatot kapunk, a bankkártyahasználat pedig ingyenes lesz.

A fenti feltételekkel mindenképp megéri igénybe venni, ha szükség van rá.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés