Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Kész függöny a lakberendezési irányzatok szerint

Miért jobb méretre vágott függönyt vásárolni, mint méterben? Mert nem kell bajlódni azzal, hogy varrónőhöz vigyük, majd nem kell kivárni, míg kész lesz. Azonnal hazavihetjük a boltból, vagy rögtön feltehetjük a karnisra, ahogy megérkezett a webáruházból rendelt csomag.

Persze akinek olyan egyedi az ablakainak a mérete, hogy nem jó rá semmilyen kész függöny, nekik mindenképpen méterben kell megvásárolniuk a lakástextilt, majd méretre szabatni. A kész függöny ennél kényelmesebb megoldást nyújt, aminek azonnal élvezhetjük a végeredményét.

Függönnyel vagy anélkül?

Vannak olyan országok, ahol egyáltalán nem szokás függönyt rakni az ablakokra. Kevésbé otthonosak és meghittek az ilyen lakások, hiszen a függöny öltöztet. Ezenfelül praktikus funkciói is vannak, attól függően, hogy fényáteresztő vagy sötétítő függönyökről beszélünk. Nem is beszélve a dekorációs célokról, hiszen mutatós darabokkal különleges arculatot adhatunk a helyiségeknek.

Vannak, akik előszeretettel alkalmaznak függönyöket, illetve egyéb lakástextileket az otthonuk díszítéséhez. Kreatív ötletekkel nagyon szépen lehet játszani a színekkel, mintákkal és az anyagokkal. Igazán egyedi külsőt varázsolhatunk a lakásunknak, ha jól választjuk ki a textileket.

Milyen függönyt alkalmazzunk minimál stílusú lakásunkban?

Már az alapanyag kiválasztásánál is figyeljünk arra, hogy az is illeszkedjen a lakás stílusához. A minimál dizájn a letisztult formákat és minta nélküli, vagy diszkrét mintájú textileket kedveli. Ne használjunk sok színt se, mert az megbontja a kifinomultságot.

A finoman redőzött, padlóra ejtett függöny beleillik a minimál stílusba, a semleges színeket esetleg feldobhatjuk egyetlenegy markáns árnyalattal.

Ipari stílus

A nagyvárosi loft jellegű lakásokat a nagy ablakok, a tágas, nyitott terek jellemzik. Ehhez nem illik a sok függöny, a színes párnák, a mindent beborító szőnyegek. A színeket és a mintákat sem tűri meg az ez irányzat.

Leginkább a durva szövésű sötétítőfüggöny illik az ablakokra a loft stílusú otthonokban. A szürke, a drapp és a fekete kitűnően mutat a nagy ablakokon, de feldobhatjuk némi téglavörössel, vagy acélkékkel is.

Skandináv lakberendezési stílus

A skandináv stílus a finoman redőzött fényáteresztő függöny mellett a bézs, a törtfehér, vagy a szürke árnyalatú sötétítőfüggönyt is megjelenítheti. A skandináv életérzés a finomságot, lágyságot tükrözi, nagyon kedveli a természetes anyagokat, és a természet inspirálta színeket.

Modern stílus

Szintén a finom anyagok és az elegancia képviselik a modern stílust is, de itt bátran alkalmazhatunk fényesebb felületű anyagokat. A függöny legyen gazdagon redőzött, és érjen le egészen a padlóig.

Számtalan kész függönyt kínál a Szőnyeg textil webáruház, ahol kiválaszthatjuk a legtökéletesebbet, amely otthonunk dísze lesz. A függöny nagyon sokat tud hozzáadni egy otthon hangulatához, ugyanakkor az ellenkezőjére is képes. Éppen ezért érdemes foglalkozni vele, hogy melyik számunkra a legelőnyösebb, és átgondoltan meghozni a döntésünket.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés