Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Milyen csomagolóanyagokat szerezzünk be költöztetéshez?

Egy költöztetés során nagyon fontos feladat hárul ránk akkor, amikor a vagyontárgyainkat különböző csomagolóanyagokkal bevonva felkészítjük a hoszzú útra. Ennek a folyamatnak a nulladik lépése az, hogy beszerzünk hozzá mindent, amire csak szükségünk lesz. De milyen csomagolóanyagok kellenek egy költöztetéshez? Lássuk!

Egy költöztetést meg kell tervezni

Amikor egy költöztetés nulladik lépése a csomagolóanyagok beszerzése, akkor a mínusz egyedik az, hogy elkészítjük a tervet, ami alapján el fogunk költözni.

Ekkor meg fogjuk határozni azt, hogy mikor és mit csomagolunk össze, hogy biztos időre kész legyünk mindennel, és ne ránk kelljen várnia a költöztetőnek. Ha ezt jól csináljuk, és időben elkezdjük, akkor akár napi 1-2 órás munkával, kényelmesen elkészülünk amikorra kell.

A tervezés része az is, hogy megnézzük, milyen csomagolóanyagból várhatóan mekkora mennyiségre lesz szükségünk. Ha ezt meghatározzuk, utána indulhatunk a beszerzési körútra. De akár más megoldást is választhatunk.

Honnan szerezhetjük be a csomagolóanyagokat?

Több helyről is beszerezhetőek. Jellemzően a különböző barkácsboltokban van minden, amire egy költözés során szükségünk lehet.

De ezenkívül, ha jól választunk költöztetőt, akkor a költöztető cég is tud biztosítani számunkra megfelelő minőségű és mennyiségű csomagolóanyagot. Ráadásul még lehet jobb áron is, ugyanis ők nem ezeken realizálják a profitjukat, ez csak egy plusz szolgáltatás az ügyfeleik számára.

Milyen csomagolóanyagokra lesz szükségünk?

A kisebb vagyontárgyak csomagolásához mindenképp kelleni fognak erős kartondobozok. Egy olyan profi cégnél, mint amilyen például a Servitius és Partnerei költöztetés is, akár még bérelni is tudjuk őket, de persze meg is vásárolhatjuk a szükséges mennyiséget belőle.

Emellé természetesen még ragasztószalagot is kell vásárolnunk, mellyel le fogjuk ragasztani a dobozokat. Továbbá valamilyen töltőanyag is fog kelleni (pl. nátronpapír), ha nem épp ruhákkal vagy újságpapírral rakjuk tele az üres részeket egy törékenyebb tárgyakat tartalmazó doboz esetén.

A nagyobb bútorok esetén valamilyen kartonra szükségünk lesz, mely kiváló élvédőnek. Emellett a zsugorfólia is fontos, mellyel az élvédőket is tudjuk rögzíteni. De ezekkel megfelelő védelemmel tudjuk ellátni a könnyen koszolódó és a fényes felületeket is.

Mindezeken felül a buborékfólia is fontos. Ezzel kiválóan lehet védeni a kisebb, törékeny tárgyainkat. De emellett a nagyobb bútoroknak is ad egy alapvédelmet. Persze ezeknél az élvédők már eleve nagyon sokat segítenek. Illetve még ennél is többet fognak majd a teherautón a vastag pokrócok és a rögzítőelemek.

Ki is szervezhetjük a bútoraink becsomagolását

Egy profi költöztető cég eleve nem visz el úgy bútort, hogy az ne lenne megfelelően becsomagolva. Ha szükséges, akkor ők maguk még csomagolnak rajta.

Ezt egyébként eleve kérhetjük is, mint szolgáltatás. Ha nincs hozzá elég időnk, energiánk, vagy megfelelő egészségi állapotunk, akkor nagyon jól jöhet egy ilyen lehetőség!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés