Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Nyári diákmunkák, amik jól fizetnek

A nappali tagozatos diákoknak számos lehetőségük van arra, hogy a nyári hónapokban munkát vállaljanak. Ezáltal pedig akár komolyabb bevételi forrást is teremthetnek maguknak, amiből ki tudják fizetni az albérletüket, az utazásaikat, és amiből esetleg még ruhákra vagy szórakozásra is jut belőle.

Jól fizető diákmunka Salgótarjánban és más városban is elcsíphető, ha már az iskolás éveik alatt is valamilyen értékes tudással rendelkeznek a fiatalok. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyen lehet például a hobbiból szerzett IT tudás, a kimagasló nyelvtudás, de sok esetben egy jó kiállással párosuló kedves, barátságos személyiség is aranyat ér.

Ezekkel nyert ügyük van, a munkáltatók ugyanis nem restek megfizetni őket. Nézzük, hogy mely területen, mely pozíciók között érdemes keresgélniük!

Hostess

Kevés olyan diákmunka van, amivel annyira jól lehet keresni, mintha valaki elmegy hostesskedni. A tevékenységi körök nagyon sokfélék lehetnek attól függően, hogy pontosan milyen cégről van szó.

Hostessekre jellemzően azokon a helyeken van szükség, ahol fontos az emberekkel való interakció, illetve a pozitív benyomás keltése. Ez különösen a rendezvényeken, konferenciákon, kiállításokon, termékbemutatókon, sporteseményeken lehet fontos, de az sem ritka, hogy a bevásárlóközpontokban, az éttermekben, illetve a szórakozóhelyeken is alkalmazzák őket.

Ha egy diáknak kimagasló a kommunikációja, emellett jó kiállása és kedves személyisége van, akkor valószínűleg jól helyt tud állni ebben a pozícióban, és ráadásul még jól meg is lesz fizetve érte.

Pultos, felszolgáló

Ha a diákok olyan munkát szeretnének vállalni nyáron, ahol busás összeg üti a markukat, akkor érdemes a vendéglátás területén is nézelődniük. Nyáron ugyanis nyitnak a strandok, a fagyizók, és mivel ilyenkor az emberek szívesebben jönnek-mennek az éttermekben, bárokban és egyéb vendéglátó egységekben is megnő a forgalom.

Akárcsak a hostess munkákban, ezekben a pozíciókban is fontos, hogy a fiatalok jó kommunikációs képességgel, illetve barátságos személyiséggel rendelkezzenek. Itt már a folyékony nyelvtudás is elvárás szokott lenni, hiszen sok helyen a vendégkör nem csak magyarokból áll. A diákoknak tudniuk kell kommunikálni a külföldiekkel – például németekkel vagy angolokkal – is.

IT diákmunkák

Amennyiben a fiatalok kiemelkedő IT tudással rendelkeznek, akkor ezen a területen is számos magas bérezésű pozíció vár rájuk nyáron. Betanulhatnak például helpdesk támogatónak, tesztelőnek, rendszergazdának, sőt még akár programozói feladatokat is kaphatnak egy tapasztalt szakember felügyelete alatt.

Látható tehát, hogy a fiatalok garantáltan nem maradnak állás nélkül, ha (sok) pénzt szeretnének keresni, hiszen számos területen és pozícióban elhelyezkedhetnek az egyéni tudásuk, tehetségük, illetve kvalitásuk szerint.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés