Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A munkakeresés világa

Mindenkivel előfordult már, hogy új állás után kellett néznie. Ilyenkor folyamatosan bújjuk a hirdetéseket, keresgélünk, hogy minél hamarabb megtaláljuk az új munkahelyünket. Valakinek hamarabb, valakinek később jön a lehetőség, de egyet biztosan mondhatunk, hogy ez a keresgéléssel eltöltött idő idegőrlő.

Milyen úton-módon találhatunk új állást?

Egy jó ajánlás vagy egy összeszedett önéletrajz és motivációs levél hatalmas segítség a munkakeresés világában. A legtöbbünknek megvan a saját módszere, hogy hogyan tehetünk szert könnyedén egy új munkára.

Mint például:

  • Az álláshirdető portálok böngészése. Ha ránézünk egy ilyen oldalra, mondjuk a DebrecenÁllás weboldalra, akkor az igényesebbnél igényesebb álláslehetőségekre bukkanhatunk. Ha munkát keresünk, mindenképpen érdemes regisztrálni egy álláskereső oldalra.
  • A közösségi oldalak böngészése. Különféle álláshirdető csoportokban vagy a kisebb cégek és vállalkozások közösségi oldalán is találhatunk egész jó munkalehetőségeket.
  • Szembejön velünk az utcán. Sokszor előfordul, hogy a városban sétálva szembejön velünk egy vagy akár több munkalehetőség. Lehet ez plakát vagy egy papírcetli formájában, érdemes lehet egy próbát tenni ezekkel is.

Bárhol is keresgélünk, a legfontosabb, hogy mindig járjunk nyitott szemmel, hogy megláthassuk az új lehetőségeket.

Milyen egy jó álláshirdetés?

Ha olyan munkahelyet szeretnénk találni, ahol igényes munkakörülmények vannak és karrierlehetőséget biztosítanak, akkor nekünk mint jelentkezőnek is tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen egy megfelelő álláshirdetés. Ha jól figyelünk, akkor már a legapróbb részletekből is következtethetünk arra, hogy milyen a cég életében jelen lévő munkakörülmény. Fontos tudni, hogy a leggyakrabban az erre specializálódott oldalakon találkozhatunk biztos jövőt kínáló álláslehetőségekkel.

Egy jó álláshirdetés alaposan összeszedett, lényegre törő és egyszerűen megfogalmazott. Tartalmaznia kell a munkáltató elvárásait, munkavégzés helyét és területét, a munka betöltéséhez szükséges feladatok ismertetését és a juttatásokat. Az ilyen fajta hirdetésekkel leginkább csak az álláskereső portálokon találkozhatunk.

Ne halogassunk

Ha munkáról van szó, akkor sok esetben halogatunk, mert úgy vagyunk vele, hogy ide vagy oda úgyis felvesznek. Aztán csörög a telefon, “sajnáljuk, de találtunk mást, aki alkalmasabb a munkakör betöltésére”. Ilyenkor bánhatjuk, hogy nem biztosítottuk be magunkat több lehetőséggel.

Továbbá fontos azzal a ténnyel is tisztában lenni, hogy a technológia fejlődésének köszönhetően hamar sor kerülhet arra, hogy nincs szükség a munkánkra. Viszont ez nem kizárólag minket, hanem az adott szakmában elhelyezkedő összes munkavállalót veszélybe sodorhatja. Ezért fontos, hogy ne halogassunk, ne várjuk a csodát, hanem tegyünk azért, hogy biztos megélhetést teremtsünk magunknak egy jó munkahely megszerzésével.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés