Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Szekrénysor, többfunkciós sztár a lakberendezésben

Bútorokat igazán sokféle célból használunk már nagyon régóta. Hiszen tárolni mindig kellett és kell napjainkban is. Már az emberiség korai időszakaiból, főképpen Egyiptomból maradtak ránk olyan emlékek, amelyek bizonyítják, hogy az ingóságok elhelyezésére bizony szükség volt a mai bútorokhoz hasonlatos tárgyakra.

Kezdetben főleg a ládák töltötték be ezt a szerepet. Ma is használunk persze ládákat, remek díszítőelemek, de a görögöknél és a rómaiaknál már megjelentek a szekrények, mint egyre fontosabb tároló alkalmatosságok. Ma pedig a szekrények, és pláne a szekrénysorok nem hiányozhatnak egyetlen lakótérből sem.

Sokféle elvárásnak megfelel

Ma már értelemszerűen nem csak szekrényeket, hanem nagyon praktikus és sokoldalú szekrénysorokat is használunk. Ha körülnéz valaki a butorpiac.hu szekrénysorok oldalán, akkor nagyon sokféle praktikus és tetszetős típusok között válogathat.

Igazán imponálóan nagy a nappali szekrények méretválasztéka. Hiszen nincs két egyforma típus, igazán változatos elemekből épülhetnek fel az egyes modellek. Megannyi elvárás és megannyi funkció, ezeket pedig egy optimálisan kialakított szekrénysor képes biztosítani, ráadásul több együtt élő generáció számára is.

VIP projekt a szekrénysor kiválasztása

Nagyon kedveltek az olyan modellek, amelyben TV-állvány is helyet kap. Hiszen nagyon sok esetben a szekrénysor a nappali központi bútora, ahol igazán változatos tevékenységeket végzünk, ennek egyike a TV-nézés. Itt sokat vannak együtt a lakásban közösen élők. A közös programokhoz pedig igazán fontos, hogy a szekrény mindenképpen passzoljon.

Az ideális darab kiválasztására érdemes tehát nagyon nagy gondot fordítania mindenkinek. Lényeges a kiválasztási szempontok képzeletbeli listáján a bútor befogadóképessége, mert igazán sokféle dolgot, például ruhákat, könyveket, ágyneműket, szeretnénk majd benne tárolni.

Persze nem szabad nagyon nagy részt elfoglalnia egy túl nagy méretű szekrénysornak a szoba területéből. És a nyitott polcos részeket sem ideális zsúfolttá tenni mindenféle dísztárgyakkal.

Melyik lesz az ideális modell?

Praktikussági szempontok miatt is azt szokták javasolni a hozzáértők, hogy az elemekből álló szekrénysorok sokkal inkább megfelelnek a mai kor igényeinek, mint a statikus modellek. Ezeket ugyanis sokkal jobban lehet variálni és a teret is jobban át lehet majd rendezni.

Érdemes masszívabb, a karcolásoknak és a súrlódásoknak ellenállóbb darabokat előnyben részesíteni a kiválasztás során. Fontos, ám nem elsődleges a trend után menni. A divat változik, de a stílus örök, tartja a mondás, ami ebben az esetben is tökéletesen helytállónak bizonyul.

Egy szekrénysor minden nappali díszítője lehet, emellett pedig a kis és nagyobb terekben is praktikus tárolóhelyet biztosít. Csak alapos mérlegelést követően válassza ki a tökéletes darabot!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés