Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Bright World of Metals – A fémek csillogó világa

A kiállítók már jelentkezhetnek a GIFA, METEC, THERMPROCESS és NEWCAST vásárnégyesre.

Az öntészet, az öntvények, a fémkohászat és a hőkezelési technológia kongresszusokkal és színvonalas kísérő rendezvényekkel összekapcsolt szakvásárait 2023. június 12-e és 16-a között rendezik Düsseldorfban.

Az egész világon változást jelent az új technológiák, az egyre szigorúbb energia-hatékonysági követelmények, valamint az erőforrások kíméletes felhasználásának igénye minden iparág teljes értékláncában, és így van ez az öntészetben, a fémkohászatban és a hőkezelési technológiák területén is. Hogyan tudnak a vállalatok fenntartható módon és hatékonyan termelni? Hogyan lehet még jobban összekapcsolni a berendezéseket, optimalizálni a gyártási folyamatokat úgy, hogy közben a társadalmi felelősségnek is megfeleljenek? Milyen technológiai korszakváltások zajlanak a fémipar különböző területein? Hogyan tudja megőrizni a szakmai utánpótlás szemében akár más gazdasági ágazatokkal szemben is vonzerejét az öntészet és a fémfeldolgozás? Az egyes iparágak szakemberei ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vitatnak meg legfontosabb nemzetközi kommunikációs színterükön, a GMTN 2023 szakvásáron.

„Közismert, hogy összefonódó négy szakvásárunk jelenti a kaput a világpiac felé. Csak itt, Düsseldorfban, a négy egyidejűleg rendezett szakvásáron tudják az egyes iparágak döntésekért felelős vezetői, valamint a szakemberek, a gyártók és a felhasználók is áttekinteni a teljes kínálatot, itt tudnak szakmai eszmecserét folytatni, valamint felmérhetik és alakíthatják a jövőbeni piaci fejlődési irányzatokat”

– fejtette ki Friedrich-Georg Kehrer, a Messe Düsseldorf GmbH vásártársaság globális portfólió igazgatója.

„Mindannyiunknak előnyös, ha a piac szereplői beruháznak az új zöld technológiákba. Ezt látjuk az ecoMetals kampányunkban: már jó ideje megbizonyosodhattunk arról, hogy ez a modell sikeres, és nemhiába szerves része a „Bright World of Metals – A fémek csillogó világának”.

A kampányban részt vehet minden olyan kiállító, amelynek újításai olyan környezetvédelmi szempontokhoz kapcsolódnak, mint az erőforrások kíméletes felhasználása, az energia-hatékonyság vagy a klímasemleges működés.

„Ezekkel a témákkal kiemelten meg lehet szólítani a szakmai látogatókat, ami természetesen igaz az iparágnak oly fontos utánpótlásra is. Szakvásárainkkal ezért valamelyest hozzá tudunk járulni a szakemberhiány enyhítéséhez is”

– mondta el Friedrich-Georg Kehrer a küszöbön álló rendezvényekkel kapcsolatban.

Az öntészet, a vas-, acél- és színesfém-ipar, a gépipari beszállítók, a gépgyártás vagy a járműipar termékeit, berendezéseit, jövőbe mutató megoldásait és koncepciót vonultatják fel négyévente a kiállítók élőben Düsseldorfban. Az alábbi linkeken jelentkezhetnek online a kiállítók a vásárnégyesre:

GIFA – a találkozások és az üzletkötés ELSŐSZÁMÚ színtere 1956 óta

A GIFA, a Műszaki Fórummal egybekötött 15. Nemzetközi Öntészeti Szakvásár régi hagyományokra tekint vissza a düsseldorfi vásárkínálatban. 1956 óta ez a seregszemle az iparág kommunikációs platformjaként jelentős szerepet tölt be. 2019-ben nem csupán kiváló számszerű eredményeket ért el (46 országból 980 kiállítóval és 127 országból mintegy 45.597 szakmai látogatóval), hanem az újdonságok kavalkádját is elhozta. A szakvásár elsősorban olyan, a jövőt alapvetően meghatározó témákkal foglalkozott, mint az „Additív gyártás” és az „Ipar 4.0”. A GIFA 2023-ban is felvonultatja az öntödei- és olvasztóberendezések, a tűzálló technológia, a forma- és maggyártás gépei és berendezései, a formakészítő anyagok és kellékek, a homok-újrahasznosítás és regenerálás, a csapolási és adagolási technológia, az öntészeti gépek, a leürítés, a tisztítás és a nyersöntvények utómunkái, a modell- és formakészítés, az irányítás- és automatizálás-technika, a környezetvédelem és hulladékkezelés, valamint az informatika szinte teljes világpiaci kínálatát. A nemzetközi szakmai látogatók 2019-ben mindenekelőtt Indiából, Olaszországból, Kínából, Törökországból, Japánból, Francia-, Orosz- és Spanyolországból, Ausztriából, valamint Dél-Koreából érkeztek Düsseldorfba.

METEC – az ESTAD kongresszussal egybekötött Nemzetközi Fémkohászati Szakvásár

A vásárnégyes állandó tagja a METEC, mégpedig immáron tizenegyedik alkalommal. A seregszemlén a nyersvas-, acél- és színesfém-gyártás berendezéseit ugyanúgy felvonultatják, mint az acélöntés és acélalakítás berendezéseit, a kohó-, henger-, acélművi felszereléseket és részegységeket. 17.820 szakmai látogatóval (amelyek 66 százaléka Németországon kívülről érkezett) és 39 ország 618 kiállítójával az előző METEC is több rekordot állított fel.

THERMPROCESS – innovatív hőkezelési technológiák a szimpóziummal egybekötött 13. Nemzetközi Hőkezelési Szakvásáron

 Még a METEC-nél is régebbi hagyományokra tekint vissza a THERMPROCESS: a szimpóziummal egybekötött szakvásár 1974 óta szavatolja az innovatív hőkezelési technológiák bemutatását. Az ipari kemencék és hőtermelő berendezések előállításához és alkalmazásához kapcsolódó technológiai trendek és megoldások a lehető legszélesebb körű tájékozódást biztosítják az idelátogató szakemberek számára. A kínálathoz tartoznak ipari kemencék, ipari hőkezelő berendezések és hőkezelési technológiák, különleges alkalmazásokra szolgáló berendezések, szerkezeti elemek és felszerelések, valamint üzemi- és segédanyagok, munkavédelem és ergonómia. A vásárcsarnokokban mindezidáig 5.923, több mint kétharmad részben Németországon kívülről érkezett szakmai látogató találkozott 34 ország 337 kiállítójával.

 NEWCAST – mindent az öntészetről

 A NEWCAST, az Öntészeti Termékek Nemzetközi Szakvására 2003 óta teszi teljessé a düsseldorfi vásárnégyes kínálatát. Az öntészeti termékek világviszonylatban is vezető szakvásáraként négyévente ez a vásár az iparág fénypontja, és rendkívül pozitív eredményeket tud felmutatni (2019-ben 3.404 látogató érkezett kétharmad részt Németországon kívülről, és találkozott 32 ország 433 kiállítójával). Az öntvényeket számos iparág használja a járműipartól kezdve a repülőgép- és űriparon, a gép- és berendezésgyártáson át egészen az orvostechnikáig.

A GIFA, METEC, THERMPROCESS és a NEWCAST vásárnégyest a számtalan szemináriumot, nemzetközi kongresszust, szimpóziumot és előadás-sorozatot felvonultató kísérő rendezvények sokasága színesíti.

A GMTN 2023 szakvásárokat – a jelenleg érvényes biztonsági és higiéniai előírásoknak teljes mértékben megfelelően – a Messe Düsseldorf GmbH vásártársaság szervezi és rendezi. A szakvásárokat a VDMA, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége támogatja. A vásárnégyes további szakmai partnerei az Öntészet-kémiai Iparszövetség egyesület (IVG, Laatzen), a Német Országos Öntészeti Ipari Szövetség egyesület (BDG, Düsseldorf), a Német Öntészeti Szakemberek Egyesülete (VDG, Düsseldorf), valamint az Európai Öntészeti Szövetség (CAEF, Düsseldorf).

Magyarországi képviselet:
BD-Expo Kft.

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

További felvilágosítás a www.tbwom.com honlapon


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában