Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Magyarországra is megérkezett a felületkezelés német mestere

A porszórás és felületkezelés területén prémium megoldásokat kínáló, a német és osztrák piacon jelentős részesedéssel bíró ENVIRAL ® immár a magyar partnerek számára is elérhető.  Kiemelkedő ár-érték arányban nyújt innovatív szolgáltatásokat a vállalat és az ENVIRAL ® filozófiájának részét képezi, hogy nincs olyan egyedi, speciális elképzelés, amelyre ne tudnának milliméterre pontos, igényes megoldást kínálni.

Egyedi megoldások, vezető minőség

Az ENVIRAL ® Oberflächenveredelung GmbH története 1994-ben kezdődött a Németországban, Berlin mellett található Niemegk-ben, ahol 1996-ban indult el a gyártás is. Közel három évtized alatt a cég a régió elismert szolgáltatójává fejlődött a felületkezelés és a porfestés területén, miközben 2003-ban Ausztriában is megnyitotta új telephelyét, ahonnan a környező országokat, így most már Magyarországot is kiszolgálja. A cég elismertségét igazolja, hogy a rangos német „Besser Lackieren” díjat 2020-ban elnyerte, 2021-ben pedig döntőbe került a megmérettetésen.

porbevonat enviral envrock

Felületkezelési eljárások

Elsődlegesen az ipar, a kézműves- és fémművészet, a homlokzat- és fémépítés területén kínál az ENVIRAL ® olyan porfestési technológiát, amely amellett, hogy a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel, UV- és mechanikai ellenállás, valamint korrózióvédelem szempontjából is kiváló. A cég árszabása a piacon a prémium kategóriába emeli őket, ugyanakkor ez megtérülő befektetés a partnerek számára, mivel az ő esetükben nincs szükség visszaküldésre, módosításokra, az alapanyag újbóli beszerzésére, így az összes költséget figyelembe véve kedvezőbben jönnek ki az ügyfelek, mint egy olcsóbb szolgáltató esetében.

A cég vállalja nagyméretű (akár 13,0 m x 2,5 m x 3,6 m/17,5 m x 1,0 m x 2,0 m méretig, 3000 kg-ig) és kis alkatrészek, üveg porszórását, valamint porbevonat készítését egyedi elemekre. A porfestésen kívül ráadásul az ENVIRAL ® más felületkezelési eljárásokat, többek között eloxálást, galvanizálást, tűzihorganyzást és festékeltávolítást is kínál. Sőt, a szolgáltatások körét javítórendszerek, üveggyöngyszórás, összeszerelési- és befejezési munkák, csomagolás és fóliázás, valamint szállítási szolgáltatás egészítik ki. Az ENVIRAL ® portfóliójának része még a vasfoszfátozás, a krómmentes alumínium előkezelés, a színkártya készítés, a powderfix patches javítás, sőt, a nagynyomású gépi és kézi homokszórás is.

Megálmodott koncepció

A cég a porszórás és a felületkezelés területének szinte minden olyan aspektusát lefedi, amely finom, precíz munkavégzést és alapos, mindenre kiterjedő tervezést igényel. A tökéletes kivitelezés alapvetés az ENVIRAL ® számára és arra törekednek, hogy milliméterre pontosan hajtsák végre az ügyfelek kéréseit.

Ki kell emelnünk az ENVRock (T) innovatív porbevonatot, amelynek alkalmazása révén finoman adhat megkülönböztető jelleget a legalapvetőbb színekkel rendelkező felületeknek is. Egyedi dinamikát kölcsönözhet a diszkrétebb színkomponenseknek, ugyanakkor akár látványosabb kombinációkat is megvalósíthat. Amellett, hogy építészeti- és dizájnszempontból is tökéletesen illeszthető az Ön által megálmodott koncepcióba, a funkcionalitása is kiemelkedő, alkalmazható bel- és kültéren egyaránt.

ENVRock (T) innovatív porbevonatok:

porbevonat enviral envrock porbevonat enviral envrock porbevonat enviral envrock porbevonat enviral envrock

Az ENVIRAL ® már a kapcsolatfelvételtől kezdve tanácsadóként segíti ügyfeleit, akikkel folyamatosan kapcsolatban maradnak és minden terhet levesznek a vállukról, gyakorlatilag egy kézben tartva a folyamatot az egyeztetéstől kezdve a megrendelésen át egészen a kivitelezésig, szállításig. A határidők tekintetében nem ismernek csúszást, ez annak is köszönhető, hogy a németországi telephelyen 50, míg az osztrák Pöttelsdorf-ban 30 munkatárs dolgozik adott esetben akár 3 műszakban is a megrendeléseken. Előbbi telephelyen négy porfestő berendezéssel akár napi 2500 m², utóbbi esetében pedig két géppel akár napi 1000 m² bevont felületet is elő tudnak állítani!

Speciális megrendelések

Alapanyagok tekintetében ráadásul széles a paletta, a bevonható anyagok köre ugyanis az alumíniumtól az acélon át a különböző horganyzott, így például a szalag- és tűzihorganyzott, valamint a galvanizált acélokig terjed. Arról nem is beszélve, hogy kérésre akár rozsdamentes acél, sárgaréz, üveg, papír és fólia porfestését is vállalja az ENVIRAL ®. Ebből is látható, hogy a cég a felületkezelés mestereként gyakorlatilag nem ismer lehetetlent és képes egyedi, speciális megrendelések teljesítésére is.

Az ENVIRAL ® egyike azoknak az európai, felületkezeléssel foglalkozó cégeknek, amelyek GSB Master Coater tanúsítvánnyal rendelkeznek minden felületre, így alumíniumra, acélra és horganyzott acélra is. Emellett természetesen az ISO tanúsítványok, így a minőségbiztosítás területén alkalmazott DIN EN ISO 9001 és a környezetvédelmi 14001 sem hiányozhatnak, amelyeket rendszeres, a cég saját laboratóriumában végzett vizsgálatok egészítenek ki. A vállalat a munkatársaknak időről időre képzéseket biztosít annak érdekében, hogy a legújabb technológiáknak, eljárásoknak is a birtokában legyenek.

porbevonat enviral envrock

Mindemellett az ENVIRAL ® felelős vállalatként energia- és környezetgazdálkodási rendszert működtet és az energiafogyasztását is részletesen, online rögzíti. A felhasznált alapanyagok, az alkalmazott metódusok miatt a cég különösen odafigyel a környezetvédelemre, éppen ezért a nedves kémiai előkezelés teljes folyamatát innovatív, ipari szennyvíztől mentes vízkezelési koncepció mentén végzi. Az ENVIRAL ® a mechanikai előkezelés során keletkező homokszórási maradványokat összegyűjti és csiszolópapírrá alakíttatja. A rájuk bízott vevői áruk esetében a teljesen oldószermentes műanyag porfestést alkalmazzák, míg nedves festékrendszerek esetében alacsony oldószertartalmú, vízbázisú festékeket használnak.

Számos elégedett ügyfél igazolja, hogy az ENVIRAL ® a megfelelő partner, ha porszórásról és felületkezelésről van szó, így többek között a fémtartályok területén komoly piaci részesedéssel rendelkező GLS Tanks, a grazi székhelyű fémipari Granit Stahl Metallbau, vagy az 1972 óta klímákat gyártó burgenlandi Radel & Hahn.


Tudjon meg többet az ENVIRAL®-ról a +43 2626 50074 212-es telefonszámon vagy a shop@enviral.at e-mail címen, valamint a www.enviral.eu/hu honlapon keresztül! Bár a felsorolt elérhetőségek osztrákok, a vállalat munkatársa magyarul is fogadja a megkereséseket, így ne habozzon, lépjen kapcsolatba még ma a céggel és ismerje meg, milyen megoldásokat kínálhatnak Önnek!


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában