Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Fenntarthatóság a gyártásban

Célok a jövőért – A GF Machining Solutions az energiahatékony és tiszta gyártás fejlesztésére összpontosít.

Kiemelkedően foglalkozik a környezeti és társadalmi kihívásokkal, és olyan termékeket gyárt, amelyek segítenek ügyfeleiknek elérni fenntarthatósági céljaikat.

A GF Machining Solutions-nél osztozunk a precizitás és a teljesítmény iránti szenvedélyünkben. Szeretnénk az intelligens megmunkálási megoldások mércéjét felállítani, miközben a fenntarthatóság és az innováció vezetőjévé válunk, amely kiemelkedő vásárlói értéket biztosít. –tudjuk meg a cég szakértőitől.

GF Machining Solutions EMO event in Milan 2021

Termékek és szolgáltatások

Gépeink energiafogyasztása az elmúlt 5 évben akár 40%-kal is csökkent. Ez több programon keresztül valósult meg. Az Econowatt rendszer lehetővé teszi, hogy gépeink jelentősen csökkentsék energiafogyasztásukat készenléti üzemmódban anélkül, hogy a gép készenlétét és pontosságát veszélyeztetnék. Az energia nem megy kárba a nem produktív időszakban sem. Az energiahatékony befecskendező szivattyúk felszerelése csökkenti a gép teljes energiafogyasztását. Az intelligens áramfejlesztők pedig lehetővé teszik az egyes szikra digitális és gyors vezérlését, javítva a gép elektromos hatékonyságát. Ezek a fejlesztések támogatják ügyfeleink költséghatékonyságát és csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ezek a termékeink működéséhez kapcsolódó kibocsátások az üvegházhatású gázokról szóló jegyzőkönyv értelmében a Scope 3 kibocsátások részét képezik.

Klíma és erőforrások

A GF Machining Solutions elkötelezte magát egy ambiciózus klímavédelmi terv mellett. Ezt az ambiciózus tervet úgy érjük el, hogy több kulcsfontosságú eszközre összpontosítunk: a GF Machining Solutions létesítményeinek gyors szén-dioxid-mentesítésére, valamint gépeink energiafogyasztásának csökkentésére azok használati szakaszában az ügyfelek telephelyein.

Szürke áramról zöld áramra váltunk Losone, Biel és Langnau létesítményeinkben. Hatalmas előrehaladást értünk el, mivel bieli, langnaui és vällingbyi létesítményeink mára elérték a szén-dioxid semlegességet. Ezt a bieli és langnaui telephelyeink zöldáramra való átállása után fennmaradó marginális kibocsátások kompenzálásával valósítottuk meg, míg vällingby-i létesítményünk kibocsátása nagyon alacsony volt a kedvező hálózati és fűtési összetételnek köszönhetően. További célunk a belső égésű motoros autóparkunk kiváltása elektromos járművekkel. Ez különösen fontos értékesítési vállalataink számára, amelyek nagy autóflottával rendelkeznek.

Biztonság a munkahelyen

A GF Machining Solutions-nél a biztonság az elsődleges. A GF 2025-ös fenntarthatósági keretrendszere részeként vállaljuk, hogy a 2018-2020-as alapértékhez képest 30%-kal csökkentjük a baleseti arányt. Ezt a célt folyamatosan fejlődő biztonsági irányítási rendszereink és szabványaink segítségével, valamint biztonsági képzések és kampányok lebonyolításával érjük el. Rendszeres időközönként belső és külső biztonsági auditokat végzünk, jelentéseket készítünk és megosztjuk a legjobb gyakorlatokat a gyártási telephelyeken és más helyszíneken.

www.gfms.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában