Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Izgalmas új termékek az EMO szakmai kiállításon

Négy év szünet után újra megnyitja kapuit több ezer szakmai látogató előtt a világ első számú fémmegmunkálási szakmai kiállítása Hannoverben, 2017. szeptember 18 és 23 között. A WNT standja (5-ös pavilon, B70) ezúttal is rendkívül mozgalmasnak ígérkezik, mivel a kempteni központú forgácsolási szakértő itt fogja bemutatni a legújabb innovatív szerszámmegoldásait. A vállalat előre bejelentette néhány kiemelt újdonságát:

MonsterMill PCR UNI süllyesztőmaró

Kétség kívül a legfontosabb új termékek között lesz a „Divemaster” (merülőmester) becenevű MonsterMill PCR UNI süllyesztőmaró, amelyet munka közben látva rögtön világossá válik, hogy miért kapta impozáns elnevezését. A PCR igazi mindentudó szerszám, amely négy élével nagy mennyiségű forgácsot képes leválasztani nagyolásnál, és kiváló felületi minőséget tud elérni simításnál. Egyenlőtlen fogosztásának és horonyemelkedési szögének köszönhetően nagyon nyugodt futású, ami stabil és pontos megmunkálást eredményez. Kiváló tulajdonságai révén – ferde süllyesztő marás, gyors központozás a szabadalmazott központosító csúccsal, rezgésmentes lejtőmarás 45°-ig – a MonsterMill PCR UNI ideális acél, rozsdamentes acél és vasöntvény megmunkálásához. Az optimális forgácseltávolítás által garantált nagyfokú folyamatbiztonság, illetve a nagy teljesítményű (HPC) marás és fúrás nagy előtolásaival elérhető, lényegesen rövidebb megmunkálási idők a „Divemaster” fontos minőségi jellemzői.

Nagyolás a legmagasabb szinten

Az új HFC 19 nagy előtolású marórendszerrel pereg a forgács! A rendszer elsődleges választás az időegység alatt leválasztott legnagyobb forgácsmennyiség és a legnagyobb folyamatbiztonság eléréséhez. 3,3 mm-es ap fogásmélységével és maximális fogankénti előtolásával lenyűgöző anyagleválasztás elérésére képes. Az optimalizált forgácsterek folyamatbiztos forgácskihordást garantálnak, így stabillá és biztonságossá teszik az alkalmazást. A forgácsolóerők nagyrészt axiális irányban hatnak, így kímélik az orsót. Még nagy szerszámkinyúlások esetén is alig keletkezik rezgés. Az új XOLX 19 váltólapkák szabadalmazott, derékszögű geometriával és nagy rádiusszal rendelkeznek, ami a nikkelezett szerszámtartóval párosítva nagyfokú merevséget és lágy forgácsolást biztosít. Ezek a tulajdonságok maximális előtolásokat tesznek lehetővé, ami újradefiniálja a „nagyolás” fogalmát.

DPX2245 – A legújabb Dragonskin innováció

Az új DPX2245 Dragonskin minőség az erősen ötvözött acélok irányába bővíti a termékkínálatot a P45/M45 ISO-tartományban. Speciális bevonatszerkezetének és optimalizált mikrostruktúrájának köszönhetően nagy mértékben ellenáll az oxidációnak, így különösen alkalmas száraz megmunkálásra. Ez ideálissá teszi nagy forgácsolási sebességekkel történő alkalmazásra. Az új minőség kiváló magas hőmérsékleti tulajdonságokkal rendelkezik a legmodernebb PVD technológiával párosított, jól bevált, nagy teljesítményű alapanyagának köszönhetően. A DPX2245 rendkívül szívós, és nem hagy kívánnivalót folyamatbiztonság és megbízhatóság tekintetében.

Optimális szerszámbeszerzés a Tool Supply 24/7-tel

Az idei EMO „kapcsolódó rendszerek az intelligens gyártáshoz” mottóját követve a WNT a „Tool Supply 24/7” elnevezésű megoldását is bemutatja a szakmai vásáron, amely teljesen automatizált szerszámbeszerzést tesz lehetővé az ügyfelek számára. Ezzel mellőzhetővé válik a szerszámok igényfelmérésének, rendelésének, átvételének és tárolásának hosszadalmas és költséges folyamata. Teljes egészében a WNT veszi át ezeknek a folyamatoknak a kezelését. A megoldás központi eleme a „Tool-O-Mat” szerszámkiadó automata legújabb generációja, amely a gyártótérben kerül elhelyezésre, és az egyedi igények szerint meghatározott legfontosabb szerszámokat tartalmazza. Az ügyfelek így közvetlenül hozzáférnek a gyakran használt szerszámaikhoz, és csereigény felmerülésekor rögtön ki tudják nyerni őket az automatából. Ez a gyors szerszámbeszerzés minimálisra csökkenti a gépi állásidőt, ami döntő versenyelőnyt biztosít. A rendszer egyéb előnyöket is kínál: egyfajta bizományos raktárként működik, mivel az automatában elhelyezett termékek kivételig a WNT tulajdonában maradnak. Így az ügyfélnek nem kell beszerzési és tárolási költségeket fizetnie, illetve nem kell a szerszámok rendelésével bajlódnia.

WTX – Ti – Szakértő szerszám szakértőknek

A nehezen forgácsolható, szívós és hőálló anyagok folyamatbiztos és hatékony megmunkálásához nagy teljesítményű szerszámra van szükség. A WNT WTX – Ti nagy teljesítményű fúrója kifejezetten ilyen alkalmazásokhoz lett kifejlesztve. Optimalizált geometriájával és bevonatával a legnagyobb kihívásokat is rendkívüli teljesítménnyel képes leküzdeni. A WTX – Ti fúróval titánon, Inconelen és rozsdamentes acélokon végzett tesztekben elért éltartamok különösen figyelemre méltóak. A WTX – Ti a versenytársak hasonló fúrói éltartamának közel a kétszeresét tudta elérni. A nagyobb teljesítmény a továbbfejlesztett horony- és magátmérő-geometriának, illetve az innovatív, csúcsminőségű kettős Dragonskin bevonatrendszernek és az utólagos felületkezelésnek köszönhető. A termelékenységet növelő tulajdonságai mellett a WTX – Ti stabil fúrási folyamatot is biztosít a forgácsolóél stabilizáló élszalagja, illetve kiváló, ellenőrzött forgácskihordása révén.

WNT-MAS-BT-FC

Maximális teljesítmény cserélhető fejjel: WTX – Change Feed

A WNT egyesítette két meglévő termékének legjobb tulajdonságát: a WTX – Feed hatalmas előtolását és a WTX – Change gazdaságosságát. Az új WTX – Change Feed az első háromélű cserélhető fejű rendszer, amely a legkedvezőtlenebb fúrási körülmények között is le fogja nyűgözni a forgácsoló szakembereket dinamikájával, teljesítményével és pontosságával. A WTX – Change Feed 50-100%-kal nagyobb előtolásokat képes elérni a kétélű cserélhető fejű rendszereknél, így jelentősen csökkenti a megmunkálási időket. Névrokonához, a WTX – Feed mono szerszámhoz hasonlóan a WTX – Change Feed is önközpontozó keresztéllel rendelkezik, amely maximális pozicionálási pontosságot biztosít, és ferde fúrást is lehetővé tesz 6°-ig. Cserélhető fejének köszönhetően a Change Feed költséghatékonysági előnyöket is nyújt. Elkopáskor elegendő a fejet cserélni, így lényegesen kisebb az utánpótlási költség, mint mono szerszám esetén. A WTX – Change Feed emellett univerzálisan alkalmazható, hosszú élettartamú és minden téren meggyőző teljesítményt nyújt.

Befogótömbök hűtőfolyadék-csatlakozással a DC-SX beszúrórendszerhez

A hűtő-kenőanyagok elsősorban hűtési, kenési és forgácseltávolítási funkciót töltenek be a forgácsolásban. Az elárasztásos hűtés és kenés a mai napig a leggyakoribb megoldás. A legjobb hűtés is haszontalan azonban, ha nem lehet eljuttatni a forgácsolás helyére. Ezzel a problémával szembesül a felhasználó beszúrásnál és leszúrásnál, ahol felülről a forgács, alulról a forgácsolólapka, oldalról pedig a munkadarab zárja el a forgácsolási területet. A WNT DC-SX beszúrórendszerével ez a probléma a múlté: a rendszer két célirányosan kivezetett belső hűtőcsatornával van ellátva, amely közvetlenül a forgácsolóélre juttatja a hűtőanyagot, ahol az a legnagyobb hatást tudja kifejteni. Az innovatív befogótömbök univerzális hűtési csatakozást biztosítanak a belső hűtésű beszúrópengékhez minden kereskedelmi forgalomban kapható gépen. A WNT befogótömbjeinek egyedi tulajdonsága, hogy 3 különböző csatlakozási lehetőséget kínálnak, ami maximális rugalmasságot biztosít. A befogószáron kialakított mélyedések tömítőgyűrűkkel vannak ellátva, így az új befogótömbök más gyártók belső hűtésű szerszámokhoz készült négyszögű befogóiban is teljesen szivárgásmentesen használhatóak.

WNT_Tool-in-Action

BT-FC szerszámbefogók „face contact”-tal

A WNT BT-FC szerszámbefogói maximális folyamatbiztonságot és hosszabb éltartamot kínálnak. A BT-FC olyan kettős érintkezésű rendszer, amely a kúpos felület mellett a karimánál is kapcsolódik, így kiegészítő síkfelfekvést hoz

létre. A rendszer egyik legfőbb előnye, hogy lényegesen jobb merevséget nyújt a megmunkálás során. Ennek oka a jobb megtámasztás, amelynek következtében jelentősen nő a szerszámok hajlítószilárdsága. A „face contact” elnevezésű felfekvés és a kúpos befogó egyaránt az elhajlások ellen hat, ami nagyobb pontosságot és optimális felületi minőséget eredményez. A síkfelfekvés a nagy sebességű (HSC) megmunkálás során keletkező rezgéseket, illetve a géporsó és a szerszámtartó kúpos részénél megjelenő kopást is csökkenti. Ennek következtében a géporsó, a szerszámtartó és a szerszám élettartama is jelentősen meghosszabbodik.

www.wnt.com

Hirdetés

További cikkek a témában