Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mikor érdemes speciális tejtermékeket választani?

A tudatosan táplálkozók körében folyamatosan nő a kereslet a mentes élelmiszerek és bio termékek iránt. Szerencsére ezzel összhangban bővül a választék, ugyanakkor a beszerzésük is jelentősen egyszerűsödik. Ma már a laktózmentes tejszíntől, a mindenmentes alapanyagokig bármi elérhető.

Mentes élelmiszerek az egészségtudatosoknak, és ételintoleranciásoknak

Laktózintolerancia esetén egyedül a laktózmentes tejtermékek jöhetnek számításba. Ilyenkor a lehető legkönnyebb módon célszerű beszerezni ezeket az árucikkeket. A joghurtok, tejitalok mellett egyeseknek kiemelten fontos a mentes tejszín is.

Sokak számára ugyanis elképzelhetetlen, hogy a reggeli kávéjukat anélkül igyák meg, vagy épp a sütemények alapvető alkotóelemként használják fel. Ezen termékek főzéshez, és desszertek elkészítéséhez is egyaránt bevethetők! A jó hír, hogy a MamaVita tejszín kategóriájából elérhető bio tejszín, laktózmentes változat, és cukormentes habalapanyag is a speciális diétát tartók számára.

Az igen népszerű Hulala cukormentes habalapanyag laktóz- és gluténmentes is! Növényi termék, mely sütéshez, főzéshez is felhasználható. Igazi jolly joker, a tésztaételektől kezdve a desszertekig szinte bármihez kiváló. Alkalmazható hidegen, melegen, sőt még forralható is.

A laktózmentes termékek esetében az élelmiszertörvény szabályozza, hogy akkor tekinthető egy tejtermék laktózmentesnek, ha 100g-ja 0,1g tejcukornál kevesebbet tartalmaz. Remek választás például a Magic Milk 2in1 tejszín.

Mikor váltsunk mentes élelmiszerekre?

Speciális mentes ételek, és alapanyagok szükségesek olyan esetekben, amikor a szervezetben valamilyen ételintolerancia, vagy allergia áll fenn.

Természetesen a mentes választék köre nem merül ki a laktózmentes tejtermékekben, az erre szakosodott webshopok cukormentes, és vegán termékpalettát is kínálnak. A különféle diéták során szintén indokolttá válhat, hogy bizonyos étrendi változtatásokat iktassunk be.

Ehhez nyújt segítséget a MamaVita mentes keresője, melynél megadhatunk egyéni szűrési feltételeket, így azonnal a számunkra releváns alapanyagok listázódnak.

Amikor pedig nincs különösebb egészségügyi oka az étrenváltásnak, a személyes döntés, és a tudatosabb táplálkozás okán is dönthetünk úgy, hogy elkezdünk egy új táplálkozási irányvonalat követni.

Mi a legfőbb gátja a mentes élelmiszerek népszerűségének?

Annak ellenére, hogy az elmúlt években sokat változott a helyzet, még mindig jócskán akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában a lehetőségeikkel. Ennek legfőbb oka, hogy ízetlennek gondolják a mentes alapanyagokat.

Pedig ételintolerancia esetén sem kell beletörődni abba, hogy nem fogyaszthatunk például tejszínt. Számos laktózmentes változat kapható, melyek ugyanúgy finomak, mint hagyományos társaik.

Ideje leszámolni a tévhitekkel, hiszen a kipróbálásuk során jöhetünk rá igazán, hogy bőségesek a lehetőségeink, és ugyanúgy megoldható egy tápláló, ízletes étrend, melyben a desszertek is helyet kaphatnak!

Hirdetés