Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Kisszériás alkatrészek 3D nyomtatással

Egyéni alkatrészek 50 féle iglidur anyagból 2-5 nap alatt. Az igus különleges fröccsöntött alkatrészeket állít elő nyomtatott szerszámokkal.

3D nyomtatással készült, egyedi fröccsöntő szerszámaival az igus új utakat nyit meg ügyfelei előtt a kenés- és karbantartásmentes alkatrészek kis szériás előállításának terén. Ügyfeleink jelenleg 50 kiváló minőségű iglidur műanyag teljes kínálatából válogathatnak – kifejezetten a nagy terhelésre tervezett anyagoktól kezdve, az élelmiszerrel való érintkezésre kifejlesztetteken át, a víz alatt és magas hőmérséklet mellett is alkalmazhatókig –, majd különleges, mozgó alkalmazásokhoz kifejlesztett alkatrészeiket mindössze 2-5 napon belül ki is szállítjuk nekik.

Fröccsöntés, nyomtatás vagy rúdanyagok – az igus, a motion plastics megoldások szakértője a lehetőségek széles választékát kínálja az ügyfelei számára, hogy kenésmentes alkatrészeiket, például fogaskerekeiket vagy siklócsapágyaikat gyorsan és költséghatékonyan szerezhessék be. A 3D nyomtatással készült fröccsöntőformáknak köszönhetően az igus a legösszetettebb technikai kihívásokra is talál gyors megoldást – ráadásul kipróbált és jól bevált iglidur anyagokból. Az acél fröccsöntőformák készítése viszonylag költséges és lassú folyamat, valamint csak nagy mennyiségek gyártásához alkalmasak. Ezzel szemben a különleges Tribo megoldások nyomtatással készült fröccsöntő formákkal akár 2-5 nap alatt is előállíthatóak, így az előállítási költségek akár 80%-a is megtakarítható, ráadásul kis mennyiségek gyártására is kiválóan alkalmasak. “Egy új eljárásnak köszönhetően, melyet a nyomtatással készült fröccsöntő szerszámok gyártására dolgoztak ki, az igus jelenleg még precízebb és tartósabb termékeket tud előállítani,” számolt be Gerhard Baus, a siklócsapágyak üzletágának vezetője.

Kis szériák gyártása költséghatékonyan és gyorsan

A kívánt különleges megoldás anyaga mindig meghatározza a nyomtatott fröccsöntőforma anyagát és előállítási folyamatát is. Az ügyfelek szabadon választhatják ki a kívánt különleges alkatrész számára legmegfelelőbb anyagot az 50 elérhető, tribológiai szempontból optimalizált és online kiszámítható iglidur anyag közül; legyen szó magas hőmérséklet vagy akár extrém terhelés melletti alkalmazásról, az igus biztosítja az ideális és kiváló minőségű anyagot. Az iglidur G például sokoldalúan bevethető, míg az iglidur X inkább hosszú távú alkalmazásra ajánlott 250°C hőmérsékletig. A fröccsöntéshez választott anyagtól függően a megfelelő 3D nyomtatási eljárással elkészítjük a fröccsöntőformát, mely azonnal használható is a fröccsöntőgépben. Így a különleges alkatrészek néhány napon belül egyszerűen szállításra készek. A nyomtatott fröccsöntőforma különleges anyagszerkezete biztosítja, hogy a forma ellenálljon a magas hőmérsékletnek a fröccsöntés során, ennek köszönhetően egyetlen fröccsöntőformával gyorsan és költséghatékonyan előállíthatjuk a prototípusokat, valamint akár 500 darabos kis szériákat is.

A hatalmas terheléstől a forróságig: A 3D nyomtatással készült fröccsöntőszerszámoknak köszönhetően az ügyfelek már mind az 50 kenés- és karbantartásmentes iglidur anyagból választhatnak, különleges egyedi alkatrészeiket pedig mindössze 2-5 nap elteltével át is vehetik.

www.igus.hu

Hirdetés

További cikkek a témában