Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

TruMark – jelölőlézerek az ipar számára

Feliratozás- A TRUMPF a jelölőlézerek nagy választékát kínálja a legkülönbözőbb teljesítményosztályokban és valamennyi szokásos hullámhosszban (infravörös, zöld, ultraibolya).

Ezek olyan feliratozási eljárásokhoz alkalmasak, mint a gravírozás, leválasztás, tisztítás, színezés, valamint habosítás. – kezdi Molnár Zsolt, a TRUMPF Hungary Kft. lézertechnika divíziójának értékesítési vezetője.

A TRUMPF jelölőlézerek a fémek mellett olyan anyagokat is megmunkálnak, mint például a műanyagok, üveg, szilícium, kerámia, valamint a szerves anyagok. Minden jelölőlézer konzekvensen moduláris felépítésű, és így könnyen rendszerbe integrálható. A TRUMPF alapértelmezetten minden jelölőlézer típushoz öt különböző fókuszáló optikát kínál, így mindig optimális megmunkálási eredmény érhető el az alkalmazástól függetlenül.

A TruMark lézerek kiváló minőséget biztosítanak, hosszan tartó jelölésekhez. Magas impulzus teljesítmény, kiváló minőség gyors ciklusidővel. A VisionLine képfeldolgozó rendszer pedig automatikusan felismeri az alkatrész pozícióját, az információt továbbítja a vezérlésnek, és gondoskodik arról, hogy a jelölés mindig a megfelelő helyre kerüljön.

Molnár Zsolt, a TRUMPF Hungary Kft. lézertechnika divíziójának értékesítési vezetője

 

A TruMark jelölő lézerek számos iparágban nélkülözhetetlenek, ezek közül néhány jellemző:

Autóipari felhasználás

Maximális rendszerhatékonyság, egyszerű integráció. A járműgyártásban számtalan alkatrészt használnak, a nyomon követhetőség érdekében jelölni kell rajtuk a konkrét megnevezéseket és információkat. A TRUMPF olyan jelölési megoldásokat kínál az autógyártók számára a szükséges tartós feliratminőség eléréséhez, amelyek hatékonyan és biztonságosan integrálhatóak a termelési rendszerekbe. A TruMark jelölőlézerek moduláris felépítésűek, így könnyen bővíthetőek és kompaktak.

Orvos technológia

A TruMark lézerek orvosi eszközök, műszerek, valamint implantátumok és műtéti eszközök jelölésére is alkalmasak. Pontos fókuszálási képességüknek köszönhetően a legkisebb jelölések is elhelyezhetőek érzékeny felületeken, emellett valamennyi higiéniai kritériumnak megfelelnek. A rövid impulzus időtartamok a pico vagy femtoszekundumos tartományban biztosítják a nagy kontrasztot. A maximális korrózióállóság érdekében alacsony hőbevitellel és tisztán jelölhető a felület.

Elektronika

A lézertechnika lehetővé teszi az elektronikai iparban a gyártási folyamatok hatékonyságát. Nagy szerepet játszik ebben az elektronikai alkatrészek lézeres feliratozása, mert itt a termelékenység elsőbbséget élvez. Ahol a legkisebb és legérzékenyebb alkatrészeket kell tartós jelölésekkel ellátni, ott a lézer a megfelelő eszköz. A célzott energiabevitel és a stabil lézertulajdonságok garantálják a folyamatbiztonságot – még különböző anyagokból készült alkatrészek esetén is. A TRUMPF jelölőlézerek az elektronikai alkatrészek lézeres jelöléséhez szükséges rugalmasságot kínálják a hullámhosszok, az impulzus időtartamok és a teljesítményosztályok szempontjából. Robusztusak és magas a rendelkezésre állásuk.

A TruMark sorozatról:

TruMicro Mark 2000 sorozat

Az első kulcsrakész, komplett megoldás az ultrarövid impulzuslézerek terén egy jelölőállomáson, amely a lézer mellett a szkennert, a hűtőt, a szoftvert és a képfeldolgozást is magában foglalja. A rendszer minden egyes impulzushoz maximális folyamatstabilitást biztosít a lézerteljesítmény szabályozásnak, valamint a felügyelt impulzusenergiának köszönhetően. A multi-impulzus technológia az impulzusszám és -távolság egyéni testreszabását teszi lehetővé szabadon konfigurálható impulzusmenetben. Feliratozhatók vele implantátumok és műtéti eszközök korrózióállóan.

TruMark 3000 sorozat

A TruMark 3000 sorozat jelölőlézerei minden elterjedt – infravörös, zöld és ultraibolya – hullámhosszban kaphatók. Ezáltal a TRUMPF jelölőlézerek mindentudója számtalan alkalmazási területen használható. A kiváló sugárminőség és impulzusról-impulzusra menő teljesítménystabilitás kombinációjával kiváló jelölési eredményekről gondoskodik.

TruMark 5000 sorozat

A szállézer alapú TruMark 5000 sorozat a nagy teljesítmény, a magas impulzusfrekvencia és a váltakozóan beállítható impulzus-időtartam kombinációjával tűnik ki. A csúcsteljesítményű feliratozó lézer igényes, nagy teljesítményszükségletű és rövid ütemidejű alkalmazásokhoz van tervezve. A TruMark 5000 sorozat a legjobb választás, ha mélygravírozásról, gyors finom feliratozásról és a mikrostrukturálás speciális alkalmazásairól van szó. A változó részegység fajtákat is gombnyomásra megmunkálja. A TruMark 5000 sorozat specialitása a rendkívül magas impulzusfrekvencia – kulcstényező a nagy megmunkálási sebességhez. A felgyorsított jelölési folyamat további előfeltétele a sorosan beépített rendkívül dinamikus szkenner modulok. A szoftvervezérelt fókusztávolság igazítással a lépcsős kialakítású alkatrészek egy munkamenetben feliratozhatók, anélkül, hogy mechanikusan mozgatni kellene őket.

TruMark 6030 sorozat

Gyorsabb, precízebb, rugalmasabb – a lézerrel történő gravírozással, leválasztással, jelöléssel vagy indítással szemben támasztott követelmények szakadatlanul nőnek. A TruMark 6030 jelölőlézer a következő generáció a technológiában. A TruMark 6030 magas szintű teljesítményt és briliáns sugárminőséget biztosít, amelyre minden ágazatban szükség van az optimális eredmények érdekében. A modern képfeldolgozási megoldásokkal és a nagyfokú termelékenységgel kiegészítve növeli a jelölések minőségét. A felhasználónak lehetősége van 3D-alkatrészek jelölésére, rugalmasan és kényelmesen az új TruTopsMark 3D feliratozó szoftverrel.

A TruMark Station 7000

A csúcsmodell első TRUMPF jelölőrendszerként stabil, ipari környezetben alkalmazható szerkezettel rendelkezik, központi eleme pedig a polimerbetonlap. Ezenfelül természetesen a TRUMPF jelölő munkaállomások minden további előnye megtalálható a TruMark Station 7000-ben: idetartoznak többek között a lézer gépállványba integrált ellátókészülékek, vagy az integrált forgótengelyek a kerületi feliratozásokhoz. A rendszer funkciói Remote Service-zel (távkapcsolaton keresztül) felügyelhetők. A TruMark Station 7000 a legkülönbözőbb méretű munkadarabokat is feliratozni tudja. A lézerfej két tengellyel X és Z irányba elmozdítható, és a munkalap Y irányú pozicionálásával tágas munkaterületet tesz lehetővé.

Molnár Zsolt, a TRUMPF Hungary Kft. lézertechnika divíziójának értékesítési vezetője végül hozzátette: a magyarországi leányvállalat lézertechnika divíziójának képzett szervizmérnökei mind az üzembe helyezés mind a helybeni training/oktatás/applikációs támogatás, mind az ún. Remote support (távoli hozzáférés) támogatással állnak az ügyfelek rendelkezésére garancia időn belüli és azon túli időszakban is!

Gépvásárlás

A TruMark gépcsalád tagjaira kedvezményes akciót hirdet a TRUMPF, mely június 15-ig tart. Részletek a TRUMPF Hungary Kft. munkatársaitól: Jelölőlézer | TRUMPF

www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában