Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Agilitás a jövő számára

Az új Mikron MILL P 500 U egyesíti az erőteljes, dinamikus anyageltávolítást és a kiemelkedő merevséget a precizitás és a megmunkálási minőség növelése érdekében.

A Mikron MILL P 500 U lehetőséget nyújt összetett formák és kemény anyagok folyamatos megmunkálására. A fejlett hőmérsékleti stabilitása megbízható precizitást biztosít hosszú megmunkálási folyamatok esetén is. Ezen felül kiemelkedő versenyképességet nyújt az integrált okos automatizáció által, illetve a precíziós alkatrészeket gyártó szegmensek – mint például a repülőgépipar, gépipar és formagyártás a járműiparban – számára elengedhetetlen folyamatbiztonságot nyújt.

Plusz/mínusz 2µm pontosság és 24 órás folyamatmegbízhatóság

A Mikron MILL P 500 U segítségével a precíziós alkatrészek és formák gyártói kiemelkedő pontosságot és folyamatbiztonságot érhetnek el, köszönhetően a gép hőmérsékleti stabilitásának és szimmetrikus kialakításának. Nagyobb sebességű vagy hosszabb periódusú megmunkálás esetén sem változik a pontosság és a folyamatbinztonság, állandó precizitást nyújtva így a felhasználónak.

Dinamikus megmunkálás és rugalmasság az év 365 napján

Köszönhetően a Mikron MILL P 500 U 1.7 g-s gyorsulásának, 36 kW teljesítményű Step-Tec orsójának és dönthető, 600 kg-os és 707 mm-es átmérő kapacitással rendelkező forgóasztalának, a gyártók állandó dinamikus megmunkálást és 100 százalékos rugalmasságot érhetnek el a gyártási folyamataik során.

A dönthető forgóasztal több variációban is elérhető: T-slot asztal 200 kg, 400 kg vagy 600 kg terhelhetőséggel, valamint paletta asztal 200 kg, 400 kg vagy 600 kg terhelhetőséggel. Mindkét tengely vízhűtéses nyomatékmotor által kerül meghajtásra: egy a T-slot asztal számára, kettő pedig a paletta asztal számára, egy az A és egy a C tengelyen. Ez a közvetlen meghajtás optimális karakterisztikát nyújt a precíz, egyidejű műveletekhez. Nagy teherbírású megmunkálások esetén a forgótengelyek rögzíthetőek, továbbá – a legnagyobb stabilitás érdeképben – a forgótengely mindkét oldalán befogható. A 20000 fordulat/perc-re képes, HSK-A63 csatlakozóval ellátott Step-Tec HPC190-es orsóval a gyártók tovább növelhetik rugalmasságukat és részesülhetnek a legjobb univerzális orsó választékból, legyen szó merevségről, teljesítményről, sebességről vagy biztonságról a Machine and Spindle Protection (MSP) által. Szintén elérhető a Step-Tec 36000 fordulat/perc-re képes HVC150 orsómotorja HSK-E50 csatlakozóval. Ez az orsó megoldás kifejezetten előnyös a formagyártók számára, akik kis vágószerszámokkal és 1.7g gyorsulással dolgoznak, hogy hatékonyan a legjobb felületi minőséget érjék el.

250 százalékkal magasabb produktivitás

A precíziós alkatrészek gyártói és a formagyártók több mint megduplázhatják a produktivitásukat a 12 négyzetméteres Mikron MILL P 500 U határtalan automatizációs integrációjának segítségével. A számtalan automatizációs lehetőség, valamint a közvetlen robotizált paletta betöltés és alkatrészkezelési megoldások segítségével a felhasználók megbízható, hatékony robotizált harmadik műszakos produktivitást érhetnek el. Például növelhető a gyártók produktivitása és agilitása az integrált palettaváltóval is rendelkező System 3R JobToolManagment (JTM) felhasználóbarát szoftverének a segítségével. A JTM által a felhasználó számjegy vezérléses (NC) programokat rendel hozzá a palettapozíciókhoz, egyszerű drag-and-drop segítségével az érintőképernyőn.

98 százalékkal kevesebb állásidő

A Mikron MILL P 500 U felhasználók számára órákról percekre csökken az állásidő, köszönhetően a GF Machining Solutions által támogatott Ipar 4.0 okos moduljainak, mint például a Machine Spindle Protection (MSP) és az Ügyfélszolgálat rConnect moduláris digitális szolgáltatása, amely magában foglalja a Live Remote Assistant-ot (LRA) is. Az MSP megvédi az orsót és a gépgeometriát, miközben maximalizálja az üzemidőt a váratlan orsóütközésekhez tartozó költségek csökkentése által. Ütközések általában egy új CNC program első lefuttatásánál következnek be. Az MSP lehetővé teszi az ütközések elnyelését és a precizitás tökéletes visszaállítását, megvédve így a gépet és az orsót a beállítás alatt: az orsó visszatér a normális működéshez bármilyen specifikus karbantartás vagy újrakalibrálás nélkül, majdnem teljesen nullára csökkentve így az állásidőt és az ütközésekkel járó költségeket. A felhasználók produktivitása, rugalmassága és függetlensége tovább növekedhet a Mikron MILL P 500 U rConnect képességével. A gyártóknak egyszerűen csak a számukra legmegfelelőbb digitális szolgáltatást kell kiválasztaniuk. Az LRA például kiemelkedően biztonságos, közvetlen, valósidejű távoli támogatást garantál, összekötve az ügyfelet a helyi diagnosztikai központtal és a GF Machining Solutions Technikai Egységeivel. Az LRA segítségével az ügyfélszolgálat távolról vizsgálhatja meg a gépet, míg a diagnosztika vagy az ügyfél saját technikusa vagy egy GF Machining Solutions szakember segítségével kerül elvégzésre.

GF Machining Solutions
Szabó Gábor
gabor.szabo@georgfischer.com

Hirdetés

További cikkek a témában