Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

OHRA állványok Magyarországon

A főként karos raktári állványairól ismert OHRA Regalanlagen GmbH idén májusban már egy éve rendelkezik gyári képviselettel hazánkban. OHRA a kültéri és beltéri állványait kifejezetten nagy teherbírásra méretezi. A kiemelkedő minőségű, hosszú élettartalmú, melegen hengerelt acélból, egyedi igényeknek megfelelően gyártott és forgalmazott állványok Európa szerte megtalálhatóak és sok vállalatnak biztosítják a leghatékonyabb helykihasználást a raktározási költségek csökkentése mellett.

A cég állványainak valamennyi tartóeleme tömör falú, melegen hengerelt acélból készült. A stabil szerkezet nagy raktározási magasságokat, valamint keskeny építésmódot és így magas felület-kihasználást tesz lehetővé. Az OHRA karos állványainak további különlegessége a rugalmasság: a tartókarok 100 milliméteres raszterben vannak a tartóelemekbe akasztva, csavarozás vagy hegesztés nélkül. A karok így szerszámok nélkül állíthatóak – az állványokat gyorsan az új adottságokhoz lehet igazítani. A karok ütközés esetén kitérnek, amely jelentősen csökkenti vagy megakadályozza a raktározott anyag károsodását. Az állványokhoz egyéb hasznos kiegészítők, mint a rácsozat vagy az állítható távolságú raklaphidak, is kifejlesztésre kerültek. Mindkét kiegészítő a karos állványon történő speciális tárolást teszi lehetővé, úgy, mint az oszloptávolságnál kisebb rakatok vagy raklapok karok közötti tárolása.

ohra állványokAz OHRA raklapos állványrendszer is egyedülálló a piacon. A tartószerkezet ennél az állványnál is melegen hengerelt acélból készült, így a speciális nagy teherbírásokra és egyedi méretekre alkalmazható. Akár 6m-es oszloptávolsággal és 8t teherbírással is rendelhető. Kiváló választás nagy tömegű áruk raktározásakor, korlátozott magassági és tárolási körülmények között.

A karos állványok mellett tároló galériák, állványcsarnokok, automatizált raktári rendszerek is a portfólió részét képezik.

A tároló galériák nagy előnye, hogy nagy belmagasságú épületeknél a magasság kihasználásával akár meg is duplázhatja a tároló kapacitást. Az OHRA tároló galériáinak a megszokott melegen hengerelt acélból készült szerkezete akár 12m-es áthidaló gerendázattal és 1000kg/m2 teherbírással is rendelkezhetnek. A német cég remekül kombinálja állványrendszereit a galériákkal, akár maga a karos vagy raklapos állvány helyettesítheti a tartó szerkezetet. Hasonló szerkezeti kivitellel készülnek a tároló csarnokok, ahol az egyedi igényeknek megfelelő karos vagy raklapos állvány a tartószerkezet, így elkerülhető a külön csarnoképítés költsége.

Az automatizált rendszerek a raktározás optimalizálását, a be és kitárolási idők gyorsítását és a helyigény csökkentését szolgálják. A mozgó állványsoros rendszerek az állványok közötti folyosó igényt csökkentik le egy vagy igény szerint több folyosóra. Az állványok távirányítással mozgathatóak, mindig a kívánt állványnál nyílik ki a folyosó. A teljesen automatizált állványrendszereknél a be és kitárolás is automata robottároló rendszerrel történik, így munkaerő illetve raktárhely takarítható meg.

Az OHRA Magyarországon gyári képviselettel rendelkezik, állványrendszerei kiváló választás amennyiben a következő problémákra keresnek megoldást:

  • Kinőtt raktárépület, és nincs hely tovább terjeszkedni – Állványaink meghaladhatják a 12m magasságot.
  • Nagy tömegű, nehéz terméket tárolnának biztonságosan – A karos állványok 1,5m hosszú karokon akár 1,5t terhet is elbírnak karonként, a raklapos állványok 3,1m hosszú gerendán könnyedén megtartják az 5t árut. És ez nem a kapacitások vége.
  • Nagy az anyag választék, de helyhiány miatt tömbösítve tárolják, így sok az átpakolás – Állványaink szint magasságát általánosan 10cm-ként könnyedén lehet változtatni, de igény esetén akár 5cm-es állíthatóság is lehetséges.
  • Nagy választék, sok a méretkülönbség – Állványainkat egyedi igényekre gyártjuk; méretei, színei alkalmazkodnak az Ön igényeihez. Karos és raklapos állványok tartókarjai, gerendái közé rács tehető, ezzel áthidalva a méretkülönbségekből felmerülő problémákat.
  • Nagy értékű, sérülékeny terméket tárolnának – Állványaink rakodási szintje egybefüggő, nem töri meg csatlakozási él, vagy kiemelkedés. Karos állványokon van lehetőség a karok dőlésszögének állítására, így garantálva a teljes szint egy síkba hozását.

Állványainkról bővebb információt a www.ohra.hu weboldalon talál. Reméljük, megoldásainkkal hatékonyabbá tehetjük raktárrendszereit!

www.ohra.hu

Hirdetés

További cikkek a témában