Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Mit érdemes tudni a keringetőszivattyúkról?

A keringetőszivattyúkkal leginkább a fűtésszerelési munkálatok során találkozhatunk. Emellett azonban vízkeringtetésre is használják őket, ezért rendkívül hasznos eszközök. Megmutatjuk, hogy mi mindenre alkalmazhatóak, és milyen típusban elérhetőek.

Fűtés

A keringetőszivattyúk legfontosabb feladata a kazántól eljuttatni és keringetni a felfűtött vizet. Így a rendszer hőleadással biztosít megfelelő, meleg hőmérsékletet a szobában.

A keringetőszivattyú mérete jelentősen befolyásolja a fűtésrendszer élettartamát. Emellett a hatékonyságában is fontos szerepet játszik, képes azt szignifikánsan megnövelni, sőt, csendesebbé is teheti a kazánt.

Szerkezeti kialakításuk szerint csoportosíthatóak száraz- és nedvestengelyű szivattyúkra. Az ezekkel kapcsolatos munkálatokat illetően pedig önállóan, ikresítve vagy csoportosítva is összeszerelhetőek.

A VasMuszakiBolt.hu hatékony keringetőszivattyúi segítségével gondoskodhat fűtésberendezésének megfelelő működéséről.

Működési elve

A keringetőszivattyúk típusait további csoportokra bonthatjuk aszerint, hogy háztartási, vagy ipari használatra alkalmazzák őket. Jelentős különbség a két típus között az, hogy az ipari szivattyúk jóval nagyobb teljesítménnyel bírnak, mint azok, amelyek lakossági használatra lettek kialakítva.

A szivattyú működőképességét egy elektromos hajtású generálmotornak köszönheti. Ez biztosítja ugyanis a folyadék szállítását elősegítő forgómozgást. A folyadék a szivattyú csatlakozásánál érkezik be, ahol a járókerék által mozog örvényszerűen.

A folyadék sugárirányú folyása a csomópontra érkezve megy tovább útjára, immár meleg vízként.

Miért érdemes használni?

A keringetőszivattyú egyik előnye az, hogy jelentős mennyiségű költséget spórolhat meg. Némely háztartásban ahhoz, hogy a csap kinyitása után meleg vízre számíthassunk, először a csőben lévő hideg vizet kell elfolyatni.

Ez hosszú cső esetén hatalmas pazarlás lehet, arról nem is beszélve, hogy sok időbe is telhet egy reggeli, rohanós készülődés során a fogmosás vagy a zuhanyzás. A komfortérzethez jelentősen hozzájárul, hogy akkor és addig álljon rendelkezésre meleg víz otthonunkban, amikor és ameddig szeretnénk.

A keringetőszivattyú ezért jó választás, hiszen számos problémát old meg az egyszerű, mégis nagyszerű működési elvének köszönhetően.

Keringetőszivattyú kiegészítő elemei

Ahhoz, hogy a keringetőszivattyú megfelelően működjön, pontos és megfelelő eszközökkel való rögzítés szükséges.

A keringetőszivattyúkat különböző szivattyúcsatlakozókkal kell ellátni, amelyek elzáróval és anélkül is kaphatóak.

Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu változatos és széles kínálatát, és válasszon igényeinek megfelelő, minőségi fűtésszerelési anyagokat! Böngésszen az akciós termékek között is, és spóroljon a végösszegen!

Hirdetés