Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Pellethasználati kisokos kezdőknek

A legtöbben egy új gép vásárlásakor a használati utasítást az első mozdulattal repítik egy olyan helyre olvasatlanul, ahonnan már egyenes út vezet a szemetesbe. Többnyire azért, mert jobb szeretjük saját tapasztalataink útján megismerni a dolgainkat, pedig nem árt néha figyelmet szentelni az írott szabályoknak is, és tanulni mások hibáiból.

Ha mostanában szereztél be egy pelletgrillt, amhez jól jönne néhány gyakorlati tanács, akkor olvasd tovább a cikket és megtudod, mire érdemes már a kezdetektől odafigyelned, ha azt szeretnéd, hogy már az első sütögetések is sikeresen záruljanak.

Az első használat

Mielőtt étel kerülne a grillre, fontos, hogy a pelletrácsról lekerüljenek a gyártás során használt olajok. Ezek ugyanis nagyon rossz mellékízt adnak a készülő fogásoknak. Ezt egy beavatással érheted el, aminek mindig a gyártó utasításai szerint kell történnie. Szóval elő azzal a használati utasítással, és szánd rá azt a 40-50 percet az előkészítésre, hogy az első sütésnél is minden flottul mehessen majd!

A legforróbb pontok

Új grillnél mindig fontos, hogy megtaláld az úgy nevezett hot spotokat, ahol a grill jobban melegít, mint az egyéb helyeken. Ennek a legkönnyebb módja az, ha telerakod a grillrácsot kenyérszeletekkel, és elkezded őket pirítani. Ezeket néhány perc múlva fordítsd meg, és szemmel látható lesz, hogy melyek pontok azok, ahol gyorsabb sülésre számíthatsz. Érdemes lehet erről akár egy fotót is készítened, hogy a későbbiekben könnyen fel tudd idézni a mintát.

Te még csak most nézelődsz, hogy milyen kerti sütögetővel lenne érdemes bővíteni a repertoárt? Nézd meg a SpaTrend magas minőségű grilljeit, és találd meg a következő kerti parti lelkét!

Jó étel profi eszközökkel

Ha azt szeretnéd, hogy az általad készített fogások jellemzése közben sose hangozzon el a “csak” szó, akkor mindenképpen szerezz be egy megbízható és jó minőségű húshőmérőt! Ez segít majd neked abban, hogy a hús ne legyen se kicsit nyers, se kicsit száraz vagy éppen rágós, hanem csak egyszerűen pont jó! Számos típus közül választhatsz, de nagyon kezdőknek a legjobb egy okoseszköz, ami egy applikáció segítségével folyamatos jelentést ad a sülő étel állapotáról, majd jelzi a telefonodon, hogy mikor kell kivenni a húst a sütőből, és még a pihentetési idővel is számol helyetted.

A pellet, ami nem fogyhat ki!

A pellet minősége nagyban meghatározza a készülő ételek ízét. Gondosan meg kell válogatni, hogy milyen faj húsához milyen fából készült pelletet használsz, majd gondoskodni kell róla, hogy a rácson lévő fogás folyamatosan kapja az izzásból eredő hőt és füstöt. Kevés nagyobb bakit tudsz tehát elkövetni, minthogy hagyod kifogyni a pelletet az adagolóból. Erre az esetre minden gyártónak külön utasítása van, de nagy valószínűséggel várnod kell majd egy kis időt, mire újratölthetsz, ezalatt pedig a sütőben ingadozni fog a hőmérséklet, amit ildomos lenne elkerülni.

Hirdetés