Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Egy nagyon vagány és egyszerű családi társasjáték a szórakozás jegyében

Közelednek az unalmas téli esték, amikor már korán sötétedik, így a többség beszorul a lakásba. A végtelen tévénézések és kütyünyomkodások megszakítása érdekében érdemes elgondolkodni egy izgalmas és mégis egyszerű családi társasjáték beszerzésén.

Ismerd meg velünk a Rolit logikai társasjátékot!

Egyszerű, de nagyszerű

Sokan nem is gondolnák, hogy egy egyszerű társasjáték mennyivel jobb választás, mint egy bonyolult és hosszadalmas változat. Aki olyan játékot keres, amit egyaránt élvez egy alsós, egy kamasz és egy felnőtt is, akkor annak a Rolitra van szüksége. Ennek a játéknak a vonzereje pont abban rejlik, hogy nincs semmilyen bonyolult tartozéka, a szabálya is egyszerű, mégis roppant nagy fokú figyelmet igényel a játékosoktól. A Játéksziget társasjátékai között megtalálod ezt az izgalmas társast, hidd el, garantált a szórakozás.

A játék kezdetekor mindenki választ magának egy színt, ami az egész játék során elkíséri. A játék kezdete után minden egyes játékosnak úgy kell letennie a golyóit a táblára, hogy a saját színe mutasson felfelé, hiszen a cél az, hogy minél több golyó pompázzon az adott árnyalatban. Az irányok lehetnek vízszintesek, függőlegesek, illetve átlósak. A golyókat úgy érdemes letenni, hogy több golyóval zárjunk be egyet-egyet az ellenfelek golyói közül, mivel így az a mi színünkre vált. Ebből kifolyólag a tábla golyóinak színe folyamatosan változik, így nehéz tervezni a következő lépést. Amikor megtelik a tábla, mindenki megszámolja, hogy hány van az ő színéből és az nyer, akinek a legtöbb.

Pörgés és figyelem

Mivel nincs semmilyen bonyolult eleme a játéknak, ezért egészen kicsik is játszhatnak már vele, bár maga a társas 7 éves kortól ajánlott. Mivel nagy fokú koncentrációt igényel a társas, így az egész játék során figyelemmel kell kísérni azt, hogy hova érdemes letenni a golyókat, ami akár az utolsó pillanatig is változhat, hiszen nem gondolkodhatunk a másik fejével. Egy parti általában 15-20 perc időtartamra köti le a gyerekeket, ami persze nagyban függ a játékosok számától is.

A kisebbekkel való játék azért okoz némi fejtörést, hiszen könnyen lehet, hogy nem csak az utoljára letett golyó színéhez állítgatják a többit, hanem egy-egy korábbihoz is. Ez bár megbocsátható dolog, de mindenképp nehézségként jelentkezik, hiszen adott esetben vissza kell állítani a színeket az eredetire, amire nem mindig emlékezünk. Ebben az esetben érdemes a letett gömb mellé helyezni az ujjunkat, hogy ne felejtsük el, hogy milyen színű golyó került és hova.

Bár ennek a társasnak a nyitja az egyszerűségében rejlik, az sem egy utolsó szempont, hogy nem igényel hosszas felkészülést, és akár a kocsiban is könnyedén előkapható, ha van egy kis szabad felület. Gyorsan össze- és szétszerelhető, és még a golyókat sem kell válogatni, így akár még reggel iskolába indulás előtt is belefér egy gyors parti.

Hirdetés