Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Minden, amit eddig nem tudtál a gyerekülésekről

A kisgyermekes családok életében eljön az a pillanat, amikor ki kell választaniuk a megfelelő gyerekülést a kocsiba. Hogy tudd, milyen szempontokra figyelj, olvasd el jó tanácsainkat!

Gyerekülések 9-25 kilogrammos babáknak

Az újszülöttek számára kezdetben még sokan nem választanak gyerekülést, hiszen egyrészt hordozóban utaztatják, másrészt kezdetben a babával inkább otthon tartózkodnak a szülők. A kisbabák számára, akik még ülni sem tudnak, a hordozó a legbiztonságosabb az autós kirándulásokhoz.

Ahogy azonban nő a gyerkőc, és súlya eléri a 9 kilogrammot, szükség lesz egy komoly, megbízható autósülésre. A legjobb, ha szakértőkhöz fordulunk, felkeresünk egy babatermékek árusításával foglalkozó üzletet és itt vásároljuk meg a terméket.

Ha profi segítségre vágysz, nézd meg a Baby Lion baba- és gyermekáru webáruház honlapját, ahol részletes leírást olvashatsz minden termékről. Náluk babahordozót, ülésmagasítót is találsz, és biztonságos, minden szabványnak megfelelő gyerekülést is súlycsoport szerint válogatva, mindezt gyors kiszállítással. További babaholmikat is beszerezhetsz náluk az utazáshoz.

ECE R44/04 és I-Size: mit jelentenek?

A legfontosabb kritérium egy gyerekülés esetében természetesen a biztonság. A gyerekülések szigorú ellenőrzésen esnek át, mielőtt a boltok polcaira kerülnek. Jelenleg kétféle gyerekülés használatos: Az ECE R 44/04-es szabvánnyal rendelkező és az R129-es, ismertebb nevén az I-Size. Ez utóbbi az újabb, szigorú követelményeknek felel meg, ilyen például, hogy rendelkezik oldalirányú védelemmel is.

Az a jó, ha olyat választunk gyerekülésből, mely autóba isofix segítségével rögzíthető, azaz érintkezik a kocsi karosszériájával. Az újabb járművekben már megtalálhatóak azok a csatlakozási pontok, amelyekre ráilleszthető a gyerekülés, de ha autónk az ezredforduló előtt lett gyártva, akkor még nem rendelkezik ilyennel. Ebben az esetben mindenképp egy ECE R 44/04-es szabványú ülést kell választanunk. Természetesen a biztonságot így is elérjük: az 5 pontos belső biztonsági öv, a fejtámla és az állítható háttámla gondoskodik a babánk épségéről.

Mit vegyünk még figyelembe a gyerekülés kiválasztásakor?

A gyerekülésnek a biztonságon túl kényelmesnek is kell lennie, főleg, ha sokat ülünk autóban. A babák is elfáradnak a hosszú út során, így érdemes minél komfortosabbá tenni a helyüket. Ezt szolgálják például a biztonsági övre szerelhető párnák, melyeknél arra ügyeljünk, hogy ne a nyakrészhez kerüljenek.

Az is előnyös, ha az ülőfelület is vastagon párnázott és könnyen tisztítható.

A gyereküléseknek állítható a fejtámlája, így könnyedén igazítható a gyermek magasságához. A modern autósülések a fejet és a nyakat különösen védik párnázott betétekkel.

A kényelmes testhelyzetet még a több pozícióba állítható háttámla szokta biztosítani.

Mindezek figyelembevételével válasszuk ki a megfelelő gyerekülést!

Hirdetés