Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

Milyen nyelvet tanuljak, hogy könnyebben elhelyezkedjek?

Hogy milyen nyelvet tanuljunk, az egy örök kérdés. Régen azt mondták, hogy orosz, majd jött a német, de egyre inkább utat tört az angol, ami manapság már alapnak számít.

Bár a pandémia alatt még a diploma megszerzéséhez sem lett szükséges a nyelvvizsga megléte, azért egy fontos dologról beszélünk. Nézzük, miért érdemes és egyáltalán milyen nyelveket jó tanulni.

Miért érdemes nyelvet tanulni?

A munkavállalókat megkérdezve a DreamJo.bs arra jutott, hogy az álomállás és a munkavállaló közé rendszerint a nyelvtudás ékelődik be. Akkor minél több nyelvet beszélsz, annál könnyebben el fogsz tudni helyezkedni? Ez részben igaz, de ennél azért kicsit árnyaltabb a kép.

Ahhoz, hogy boldoguljunk, valóban szükségünk van nyelvtudásra, de nem mindegy, hogy milyenre. Valamint nagyon fontos az is, hogy nem a megszerzett nyelvvizsga papír számít a munkáltatóknak, hanem a valódi, aktív nyelvtudás. És lássuk be, ez azért sem egy könnyű kérdés, mert sok időt, energiát és pénzt is felemészthet egy-egy nyelv megismerése. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes jól dönteni.

Nézd meg a DreamJo.bs állásajánlatait, és győződj meg róla te is, hogy elég-e a jelenlegi nyelvtudásod álmaid állásához. Közben pedig nézzük meg, hogy milyen nyelvet kell tudni, és milyet érdemes tanulni.

Az angol nyelv alap!

70 országban hivatalos az angol nyelv, de gyakorlatilag a világ bármely pontján ez lehet a közös nyelv, mert bárhol megértik. A Föld lakosságának kb. 75%-a beszél angolul. Az elterjedésében nagy szerepe volt Anglia gazdasági erején túl az egyszerűségének is. Sokkal egyszerűbb, mint például a német vagy az orosz nyelv.

Mandarin

Ez a hivatalos nyelv Kínában, Tajvanon és Szingapúrban is. 1,2 milliárdan beszélik a Földön. Az internethasználók körében ez a második leggyakoribb nyelv. Ez persze köszönhető annak is, hogy Kína radikálisan növekszik az e-commerce szektorban. Most azt jósolják, hogy kb. 2050-re Kína lesz az első számú gazdasági nagyhatalom, így garantált az egyre nagyobb térhódítása.

A spanyol nyelv

Ha csak annyit mondok, hogy Dél-Amerika, Mexikó vagy az USA lakosságának egyre nagyobb hányada, akkor már érthető, miért annyira fontos nyelv. Amerikában immár 50 millió spanyol ajkú él, és a számuk folyamatosan nő. Már közel 40 millió angol anyanyelvű amerikai is megtanulta a nyelvet. Tudják ők is, hogy fontos a spanyol nyelv ismerete. Ha te is Amerika felé keresgélsz hosszú távon, mindenképp érdemes megtanulnod a spanyol nyelvet. Ráadásul a világ legkönnyebben megtanulható nyelvének választották, ami miatt szintén vonzó lehet bárki számára.

A TOP3-on túl

Sokan nem is gondolnák, de az itthon nagyon népszerű német nyelv csak a 4. helyet foglalja el a listán. Ennek oka, hogy Európában valóban erős, gazdasági szempontból megközelítve. Ha megyünk tovább a listán, akkor olyan nyelvek jönnek, mint a portugál, az arab, francia, japán, orosz és a hindi. Van hát miből mazsolázni.

Hirdetés