Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Automatizálja vállalatát egyszerű lépésekben

Kobotok – A még könnyebb választás és beüzemelés érdekében a FANUC újdonságként online letölthető segédanyagot, e-Bookot kínál felhasználói számára kollaboratív robotjaihoz.

Miközben az autóiparban régi hagyományai vannak az automatizált folyamatoknak, a kis- és közép vállalatok még csak most ízlelnek bele a robotizált gyártás lehetőségeibe. Akik kollaboratív robot beszerzésen gondolkodnak, és a gyártási folyamatokban először kívánnak robotot használni, számukra ideális választás lehet a FANUC CRX-10iA használata. A CRX-10iA két verzióban érhető el: egy rövidebb karú, 1.2 méteres kinyúlásúban, valamint egy hosszabb karú változatban, ami 1.4 méteres úthosszal rendelkezik. Teherbírásuk 10 kg. Miközben az eddigi CR szériába tartozó kollaboratív robotok a FANUC által gyártott népszerű ipari robotok alapjain nyugszanak, az új FANUC CRX-10iA robot egy teljesen új fejezetet nyit a Japán automatizálás történetében.

A CRX-10iA könnyűsúlyú kollaboratív robot teljesen új szintre emeli az ipari robotok és a gyári dolgozók együttműködését. Összehasonlítva a már meglévő CR széria robotjaival, az új CRX-10iA robot szignifikánsan könnyebb, mégis számos alkalmazáshoz installálható, köztük például az autonóm mobil robotos (AGV) applikációkhoz is. A hozzá tartozó Teach Pendant tablettel is helyettesíthető, ami még könnyebbé teszi a kezelését, illetve az új felület a programozásban kevésbé jártas felhasználóknak is kedvez. Első pillantásra a CRX10iA robot designja meglepő lehet. A vékony kar és törzs mögött azonban a már jól ismert FANUC minőség rejlik – egyszerű funkciókkal, egyszerű telepítéssel és egyszerű programozással ötvözve.

A megszokott módon a CRX robot az összes FANUC kiegészítővel kompatibilis, így kulcsrakészen, könnyedén integrálható hozzá látórendszer, erőérzékelő és még számos hasznos opció.

Egyszerű funkciók és programozás

A legújabb fejlesztés megőrizte a FANUC hagyományait a megbízhatóságban és a robosztus kialakításban, mindemellett viszont jelentős karcsúsításon esett át, mely nagyban segíti a telepítést és a kezelhetőséget. A robotot a legegyszerűbb használatra tervezték: rendkívül egyszerű telepíthetőségén túl kezelése is egyszerű, így első robot vásárlók is mélyebb előképzettség nélkül képesek beállítani. Programvarázslójával és az új, Teach Pendant Tablettel néhány gombnyomással létrehozható egy program, ezen felül kézivezérlési módjával tovább egyszerűsödik a programok elkészítése. A FANUC emellett létrehozott egy e-Bookot, amely online letölthető iránymutatás a robot kiválasztásához és üzemeltetéséhez.

e-Book

Tudjon meg többet a Kollaboratív Robotokról! Az ember – robot kollaboráció egyre életszerűbbé válik az együttműködést támogató folyamatosan fejlődő képességének köszönhetően. A kollaboratív robotok használata kezdetben bonyolultnak tűnhet, de ennek az eBook-nak a segítségével megismerheti azt a bizonyos 7 lépést, amely ezt a folyamatot jelentősen megkönnyíti:

  • Hogyan mérheti fel automatizálási igényét?
  • Mely feladatok elvégzésére alkalmasabbak a robotok az emberrel szemben?
  • A kobotok mely területen lesznek a legnagyobb hatással az Ön vállalkozására?
  • Mely biztonsági intézkedéseket kell figyelembe vennie?
  • Hogyan értékelhetjük a beruházás megtérülését?
  • Hogyan válasszuk ki a megfelelő kollaboratív robotot?
  • Hogyan vezethetik be vállalatát a kobotok az automatizálás világába?
  • FANUC e-Book

Töltse le az útmutatót a kobotok sikeres használatához:

one.fanuc.eu/kobot-utmutato

Hirdetés

További cikkek a témában