Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Az SKF csatlakozik a 100% Megújuló Energia kezdeményezéshez

Az SKF örömmel jelenti be, hogy csatlakozott a 100% Megújuló Energia (RE100) kezdeményezéshez.

Ez a lépés részét képezi annak a vállalati célkitűzésnek, hogy 2030-ra globálisan átálljon a szén-dioxid-semleges gyártásra .

A RE100 egy világszintű kezdeményezés, amely összefogja a 100%-ban a megújuló villamos energia felhasználása mellett elkötelezett legbefolyásosabb vállalatokat.

Kent Viitanen, az SKF Bearing Operations elnöke így nyilatkozott:

„Az SKF átfogó stratégiájának szerves része, hogy 2030-ra elérjük a szén-dioxid-semlegességet. Ezt a felelősségünknek tekintjük, és meggyőződésünk, hogy az átállás hosszú távú versenyelőnyt biztosít az SKF és a vevőink számára. Célunk, hogy növeljük a gyártási folyamataink energia- és anyaghatékonyságát, ugyanakkor fokozzuk a megújuló energia beszerzésére és előállítására irányuló erőfeszítéseinket. Az a célkitűzésünk, hogy 2030-ra – vagy még hamarabb – elérjük a 100%-ban megújuló energiával való működést, teljes mértékben összhangban áll az RE100 törekvésével és szemléletmódjával.”

Sam Kimmins, a Klímacsoport RE100 kezdeményezésének vezetője válaszában elmondta: 

Örömmel üdvözöljük az SKF-et az RE100 tagjaként. A globális üzleti tevékenységének megújuló villamos energiára történő átalakításával az SKF bebizonyítja az éghajlatváltozás elleni küzdelem iránti elkötelezettségét, ugyanakkor kiemeli a megújuló energiában rejlő üzleti lehetőségeket. Bízunk benne, hogy más ipari vállalatok is követik majd a példájukat.”

Johan Lannering, az SKF Nova és a Fenntarthatósági Csoport igazgatója hozzátette:

„Energiafelhasználóként komolyan vesszük a felelősségünket, és büszkék vagyunk arra is, hogy termékeink és megoldásaink kulcsfontosságú szerepet töltenek be a megújuló energiát előállító rendszerekben, például a szélerőművekben, valamint az árapály-erőművekhez hasonló feltörekvő technológiák esetében. A keresleti oldalról nézve a forgóberendezések teljesítményoptimalizálására vonatkozó ajánlatunk a világ minden iparágában segítséget nyújt az ipari vállalatok számára az energiahatékonyság és az üzemi teljesítmény növeléséhez.”

Hirdetés

További cikkek a témában