Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az Audi lehet a Tesla legújabb kihívója

Az Artemis égisze alatt elsőként megszülető autó, a jelenleg még a Landjet néven futó koncepció eredménye egy igazi luxusautó lehet, természetesen elektromos hajtással.

A készülő modellnek még nincs neve, de nem okozna meglepetést az A9 elnevezés.

Ha megjelenik egy elektromos luxusautó, akkor azt általában szokás a Tesla versenytársának nevezni. Valóban, ebben a szegmensben egyelőre nehéz vitatni a Tesla vezető szerepét, viszont egy komoly kihívó lehet az Audi, melynek az Artemis divízió égisze alatt születő új modellje a Tesla Model S következő generációja is lehetne akár.

Az Audi új, még készülő zászlóshajójának hatótávolsága 650 kilométer lehet, a pletykák szerint egy teljesen elektromos A9-ről van szó, ami részben önvezető lesz – ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt. A modell megjelenése 2024-re várható.

Elektrifikáció és önvezetés

Az idén tavasszal elindított Artemis divízió célja az Audi versenyképességének növelése azzal, hogy egy nagyobb csoport foglalkozik az elektromos hajtás fejlesztésével és az önvezetést segítő technikák megalkotásával.

Az Artemis keretében létrejövő fejlesztéseket nem csak az Audi, hanem a Volkswagen Csoport minden márkája használhatja majd. A projekt indulásakor a vállalat kiemelte, hogy célja továbbra is az, hogy 2025-re húsz új teljesen elektromos típust fejlesszen ki, további tíz hálózatból tölthető hibrid mellett. A VW Csoport összességében 75 új elektromos típus piacra dobását tervezi 2029-ig – írja az electrive.com.

Forrás: Autopro.hu

Hirdetés

További cikkek a témában