Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

25 éves jubileum a Schaefflernél

Az innovatív termékekről és úttörő megoldásokról ismert Schaeffler-csoport világszerte az elmúlt 25 évben 300 millió kuplungkinyomó rendszert gyártott.

A 300 millió darab termékhez a világ minden részéről hozzájárultak kollegáink: Magyarország, Németország, Szlovákia, Franciaország, Dél-Korea, India, Thaiföld, Kína, Brazília.

A terméknek számos követelménynek meg kell felelnie, hogy feladatát hatékonyan ellássa. A kuplungkinyomó rendszer a motor és a sebességváltó közötti kapcsolatot biztosítja. Amikor a kuplungpedált lenyomják, a rendszer a kuplungtárcsát elengedi a lendkerékről, így a motor forgása nem továbbítódik a váltó felé, lehetővé téve a sebességváltást vagy a jármű megállítását anélkül, hogy a motor leállna. A termék alapvető a zökkenőmentes vezetés és a sebességváltások biztosításához.

Kuplungkinyomó rendszerek gyártása Szombathelyen

A Schaeffler Savaria Kft. 2012-ben kezdte meg a kuplungkinyomó rendszerek gyártását a kinyomóvillák és a kuplungkinyomó főmunkahengerek gyártásával. A terület mintegy 30 munkatárssal indult el, számos kihívás mellett. A főbb kihívásokat a szigorú tisztasági követelmények betartása és a saját – központi üzemi logisztikától független – logisztikai rendszer kiépítése jelentette. Rövid időn belül a termékportfólió további munkahengerekkel, műanyag-és fémcsövekkel majd kinyomócsapágyakkal bővült. 15 autógyártó cég – köztük például a Volkswagen, BMW, Renault – részére, kereskedelmi szektorba, valamint Schaeffler vállalatoknak szállít a szombathelyi cég a termékből.

Mára a szombathelyi gyártóterület a Schaeffler-csoport legnagyobb, kuplungkinyomó rendszereket gyártó egységévé vált, és az autóipari üzletágon belül is jelentős erőt képvisel. Jelenleg közel 1300 m2-en, mintegy 170 munkatással, 23 gyártóberendezéssel évente több mint 8 millió terméket állítanak elő. A termék sikere a munkavállalók szakértelméről, precizitásáról tanúskodik.

Közös ünneplés

A vállalatcsoport egyik legnagyobb vállalataként működő Schaeffler Savaria Kft. munkatársai is megünnepelték szeptemberben a kivételes termékjubileumot.

Batkovics Dávid, a Schaeffler Savaria Kft. termelési vezetője beszédében úgy fogalmazott, „büszkék vagyunk, hogy nemzetközi ünnepségnek biztosíthatunk helyszínt Szombathelyen. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy felidézzük azokat az emlékeket, tapasztalatokat, amiket a mindennapok során gyűjtünk. Negyed évszázados jubileumot ünneplünk. Kiemelkedő teljesítmény. Gratulálok munkatársaimnak minden érintett helyszínen.”

Az eseményre online kapcsolódott be több Schaeffler helyszín a világ minden tájáról. A munkatársaknak videón üzent és gratulált Matthias Zink (Automotive Technologies) és Rainer Schübel (BD Engine & Transmission Systems), a helyszínen pedig személyesen köszöntötte a kollégákat Greig Littlefair (BU Clutch Systems) és Sebastian Honselmann (PG CRS & Bearings).

www.schaeffler.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában