Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságtechnika

Használj beléptető rendszert, óvd a vállalkozásod!

Egy beléptető rendszer használata nem csupán ellenőrzésre szolgál, hanem védelemre is. Egy jól kiépített beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszerrel a biztonságos munkavégzést teszed lehetővé a dolgozók számára. Arról nem is beszélve, mennyi adminisztrációs tehertől szabadítod meg a vállalkozásodat. Az alábbi cikkben megnézzük, miért fontos a beléptető technológiák alkalmazása, és bemutatunk néhány főbb típust.

Mire jó egy beléptető rendszer?

Egy beléptető rendszer alkalmazása gyakorlatilag csak előnyökkel jár bármely cég számára:

  • Biztonságot ad: A legfőbb szerepe természetesen a védekezés az illetéktelen behatolók ellen. Egy jól látható kamerarendszer ugyanis elijeszti a betolakodókat, ezáltal megelőzhető a rablás, rongálás.
  • Átláthatóbb nyilvántartásokat biztosít: A beléptető rendszerbe integrált munkaidő-nyilvántartó kiválóan helyettesíthetők a manuálisan készített adatbázisok, hisz segítségével azonnal látszik, ki mikor érkezik, távozik, továbbá nyomon követhetők a munkaidő-beosztások is.
  • Vagyonvédelmi szabályozást is lehetővé tesz: Még cégen belül is vannak olyan helyiségek, ahová nem teheti be a lábát minden dolgozó. Ezek a beléptető rendszerek lehetővé teszik, hogy szabályozzuk az egyes irodákba, raktárakba történő belépést.

Milyen típusú beléptető rendszerek közül választhatsz?

A SMARTme rendkívül nagy tapasztalattal és tudással rendelkezik a különböző kamerás és védelmi rendszerek telepítéséről, így náluk az alábbi 3 fő típusból választhatsz, melyek mindegyike magas szintű védelmet nyújt:

  • Kártyás azonosítás (vagy tokenes azonosítás): Ez a legegyszerűbb és legnépszerűbb megoldás a beléptető rendszerek között. Egy terminálhoz kell csak közelíteni a kártyát vagy tokent, amely azonnal leolvassa az adatokat.
  • PIN-kódos azonosítás: A PIN-kódos azonosítás során egy számsort kell beütni az ajtó mellett található táblán. A még magasabb biztonság elérése érdekében a SMARTme ezt a verziót gyakran kombinálja a kártyás azonosítóval.
  • Biometrikus azonosítás: Az egyik legnagyobb védelmet nyújtó beléptető rendszer. Felhasználóbarát, hisz nem kell kódokat megjegyezni, sem arra figyelni, hogy nálad legyen a kártyád. Elég csupán az ujjadat, a tenyeredet vagy az íriszedet “elővenni”, hogy az azonosítás megtörténjen. Mivel az ujjlenyomat vagy a tenyérlenyomat mindenkinél egyedi, ezért a biztonság garantált.

A SMARTme csapata már több mint 20 éve foglalkozik biztonságtechnikai és vagyonvédelmi rendszerek telepítésével, így bátran fordulhatsz hozzájuk, ha szeretnéd vállalkozásodat még nagyobb biztonságba helyezni. Már a döntésben is szakértő segítséget nyújtanak, a tervezés és kivitelezés fázisát pedig teljes körűen menedzselik.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában