Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Mazak legújabb lézeres innovációi az EuroBLECH 2024-en

A Yamazaki Mazak az EuroBLECH 2024 kiállításon mutatja be a legújabb lézerfeldolgozó-berendezését, az OPTIPLEX 3015 Ez-t.

A csúcstechnológia kiváló minőségű lézeres feldolgozási képességeket kínál költséghatékony áron, így a fejlett technológia szélesebb körben elérhetővé válik a vállalkozások számára.

A Mazak azzal a céllal vesz részt a kiállításon, hogy bemutassa, miként tudja támogatni ügyfeleit teljes körű automatizálási megoldásokkal, valamint a vastag anyagok nagy teljesítményű és precíz vágásával. Továbbá, hangsúlyozza, hogyan segítheti az ügyfelek hatékonyságát és jövedelmezőségét a vállalat lézeres megmunkálási és szerszámgép-portfóliójának összehangolt használata.

Az OPTIPLEX 3015 Ez bevezetésével, amely felhasználóbarát kezelést, megfizethetőséget és kivételes teljesítményt kínál az ügyfeleknek, a Yamazaki Mazak továbbra is elkötelezettségét bizonyítja az innovatív megoldások szállítása iránt, amelyek megfelelnek a gyártóipar folyamatosan változó igényeinek.

A Mazak bemutatja legújabb fiber lézeres feldolgozó gépének, az OPTIPLEX 3015 NEO-nak egy 20 kW-os változatát is.

A gép különböző anyagok és vastagságok széles választékának megmunkálására készült, biztosítva a precíz vágást, a nagy mechanikai szilárdságot és a folyamatos megbízhatóságot.  Az intelligens funkciók hatékony támogató és megelőző intézkedésekkel segítik a felhasználókat, minimalizálva a beállítási időt, hogy a termelékenység a lehető legoptimálisabb legyen.

A 6 kW-os gépet a EuroBLECH-en egy teljesen integrált gyártócellában mutatják be, amely a nyersanyagtól egészen a kész alkatrészekig végigvezeti a munkadarabot.

Az OPTIPLEX Ez mellett, amely hárompalettás cserélővel van felszerelve a ciklusidő optimalizálása érdekében, a cella tartalmazza a Mazak CST 3015 tárolóautomatizálási rendszert is, amely nyolc polccal rendelkezik: hat a nyersanyagok betöltésére és kettő a maradék lemezek kirakodására. Emellett a cella része a Mazak SMART MANUFACTURING CELL robotrendszer is, amely a kész alkatrészek szétválogatására és raklapra helyezésére szolgál, előkészítve azokat a következő munkafolyamathoz.

A cella minden egyes komponensét központilag az új Smooth Line Controller szoftver irányítja. Ez az alkalmazás beépül a CNC-be, lehetővé téve az egész folyamat integrálását az rendelés beérkezésétől és a CAD/CAM irodából érkező programoktól kezdve az anyag érkezésén, vágásán és szortírozásán át egészen a kész alkatrészek kiszállításáig. A rendszer, amely termelésütemezésre is használható, képes a kritikus gyártási adatokat visszaküldeni az ERP rendszerbe is.

A EuroBLECH-en bemutatásra kerül a Mazak legújabb szálas lézeres feldolgozó gépe, az OPTIPLEX 3015 NEO is. A kiállításon látható 20 kW-os változat a Mazak NEO sorozatának tagja, amely a kiváló termelékenységet és precizitást kínál, miközben a legjobb környezetvédelmi teljesítményt is biztosítja.

A gép munkatere lehetővé teszi 1525 mm x 3050 mm méretű munkadarabok feldolgozását egy új 20 kW-os szálas lézerrezonátor segítségével. A nagy teljesítményű lézernek és az új GRAND CUT technológiának köszönhetően a gép nagy pontosságú és stabil vágást biztosít vastag anyagok esetén.

A Mazak az FSW-460V-t az OPTIPLEX 3015 NEO-val együtt mutatja be, hogy illusztrálja, hogyan csökkentheti a lézer- és szerszámgép-portfóliói közötti szinergia a ciklusidőt és az eszközköltségeket a végfelhasználók számára.

A gép egyik kiemelkedő jellemzője a Mazak Beam Shaping Technology, amelyet a gép Multi-Control Torch 3 vágófejének Beam Diameter Control funkciója egészít ki. Ez a kombináció jelentős termelékenységjavulást és kiváló vágási minőséget biztosít lemezmegmunkálás során.

A sugárnyaláb formájának beállításával a kezelők akár 50 mm vastagságú anyagokat is vághatnak, négyszeres stabilitással a hagyományos vágási módszerekhez képest. Ezen kívül a sugárnyaláb-forma módosítása több mint 80%-kal javíthatja a ferde vágás szögét a hagyományos gépekhez viszonyítva, ami jelentősen növeli a vágás precizitását.

A Mazak standján a látogatók élőben láthatják az innovatív Beam Shaping és GRAND CUT technológiák működését, valamint szemügyre vehetik a Mazak vágási minőségét a bemutatott minták alapján.

A Mazak lézeres és szerszámgép-portfóliója közötti szinergia hozzájárulhat a ciklusidő és az eszközköltségek csökkentéséhez a végfelhasználók számára. Ezt az OPTIPLEX 3015 NEO 20 kW-os gép és a Mazak új Friction Stir Welding (FSW) gép bemutatásával illusztrálják, ahol egy alumíniumlemezt lézerrel vágnak ki a standon, majd az elkészített mintát a szerszámgéphez juttatják, ahol dörzshegesztést végeznek a munkadarabon.

A gyártók FSW technológia alkalmazásával kapcsolatos kihívások leküzdésére a Mazak megalkotta a nehéz igénybevételre tervezett és rendkívül merev FSW-460V gépet, amely egy 900 mm x 460 mm-es asztallal rendelkezik, és akár 500 kg terhelést is elbír. Ez az alap a FSW-460V orsójának, amely megbízhatóan és következetesen akár 14 kN maximális tolóerőt és 10,000 rpm orsófordulatszámot biztosít a nagysebességű dörzshegesztéshez.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak lézeres üzletág európai igazgatója így nyilatkozott:

„Az EuroBLECH Európa vezető lézeres feldolgozási kiállítása, és örömmel térünk vissza ezúttal három innovatív lézeres megoldással, amelyek segíthetnek ügyfeleinknek a termelékenység és a nyereségesség növelésében.”

„Az OPTIPLEX Ez az évek óta tartó kutatás-fejlesztés eredménye, amelynek célja egy megfizethető, könnyen használható és karbantartható lézergép piacra vitele volt, anélkül, hogy a Mazak által képviselt minőségről lemondanánk. A gép egy kulcsrakész cella részeként való bemutatása, amely automatizálja az egész folyamatot a nyersanyagtól a kész alkatrészekig, valóban megmutatja, milyen mértékben segíthet az ügyfeleknek a lézeres feldolgozás zökkenőmentes integrálásában gyártási folyamataikba.”

További információkért, kérjük látogassa meg a https://discover.mazakeu.com/euroblech2024/ weboldalt.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában