Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Akadálymentesített strandolás mozgáskorlátozott emberek számára is

SEATRAC rendszer révén a mozgáskorlátozott emberek is külső segítség nélkül élvezhetik a tengerpart élményét. A TOBEA startup által fejlesztett megoldást eddig 250 strandon telepítették világszerte.

A SEATRAC jelentősen növeli az esélyegyenlőséget a tengerparton. A görög TOBEA és a Siemens együttműködésével kifejlesztett eszköz speciális, sínrendszerre szerelt széke egy távirányító segítségével teszi lehetővé, hogy a mozgáskorlátozott emberek önállóan, külső segítség nélkül juthassanak be a vízbe, majd vissza a partra. A technológia révén így azok is élvezhetik a tenger nyújtotta élményeket, akik korábban a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt ezt nem, vagy csak korlátozottan tehették meg.

A Siemens vezérlés- és irányítástechnológiája felel a SEATRAC zökkenőmentes és megbízható működésért a tengerparti környezetben. A technológiai biztosítja a távoli vezérlést és a gyors hibajavítást, hiszen bármilyen hiba estén a rendszer azonnal értesíti az üzemeltetőt az intelligens diagnosztikai és kommunikációs alkalmazások révén. A beépített biztonsági funkciók pedig segítenek megakadályozni az eszköz jogosulatlan használatát.

A SEATRAC jelentősen hozzájárul a strandok akadálymentesítéséhez. Az innovatív eszköz már több mint 250 strandon elérhető világszerte, többek között Görögország, Törökország, Dél-Olaszország és Horvátország népszerű partszakaszain. A felhasználók térképes információk alapján tájékozódhatnak a rendszer aktuális elérhetőségéről és állapotáról, sőt, akár saját távirányítót is igényelhetnek, amit maguknál tartva bármikor igénybe vehetik az eszközöket.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában