Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A PTC a Volkswagen Csoport stratégiai beszállítója lesz a Codebeamer ALM megoldással

A PTC bejelentette, hogy stratégiai beszállítói kapcsolatot alakított ki a Volkswagen Csoporttal, amelynek során a Volkswagen Csoport a PTC Codebeamer® alkalmazás életciklus-menedzsment (ALM) megoldásával fogja támogatni a Csoport és a hozzá tartozó márkák következő generációs elektromos járműveinek szoftverfejlesztését.

A Codebeamer várhatóan növelni fogja a Volkswagen Csoport mérnöki gyakorlatának hatékonyságát a szoftverkövetelmények és a tesztek kezelése, valamint a kiadáskezelés terén az új elektromos járművek fejlesztése során. A kapcsolat előrehaladtával a PTC és a Volkswagen Csoport azt tervezi, hogy a Codebeamer használatát a Volkswagen Csoport több mérnöki csapatára is kiterjeszti a szoftverfejlesztési folyamat támogatására.

“A Volkswagen Csoport és a hozzá tartozó márkák az autóipar legikonikusabb járműveit gyártják, és a PTC örömmel támogatja szoftverfejlesztési és villamosítási stratégiájukat a Codebeamer-rel”

– mondta Jim Heppelmann, a PTC elnök vezérigazgatója.

“A Volkswagen Csoporttal való szoros együttműködésünk elő fogja mozdítani a PTC azon törekvéseit, hogy a Codebeamer az autóipar vezető ALM megoldása legyen. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a Volkswagen Csoporttal a Codebeamer sikeres bevezetésén, hogy hatékonyabb elektromos járművek tervezési gyakorlatát tegyük lehetővé.”

Egy olyan ALM megoldás, mint a Codebeamer, fontos eszköz a hatékony szoftverfejlesztés lehetővé tételéhez, valamint a különböző járművek szoftverkomponenseinek tervezéséhez, teszteléséhez és kiadásához. A PTC együttműködik a Volkswagen Csoporttal, a jelenlegi, már meglévő ALM eszközükről a Codebeamer-re való átállásban, valamint az autóiparban alkalmazott legjobb szoftvergyakorlatok meghatározásában és bevezetésében. A Volkswagen Csoport döntése a Codebeamer használata mellett várhatóan előrevetíti és jelzi a Codebeamer jövőbeli előnyeit, aminek köszönhetően a PTC-nek lehetősége lesz ALM piaci részesedésének növelésére az autóiparban.

“A szoftver és a villamosítás jelenti az autóipar jövőjét, és a Volkswagen Csoport a kettőt együtt használja fel, hogy jobban megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, és kiváló vezetési élményt nyújtson”

– mondta Klaus Blüm, a Volkswagen Csoport IT-termékek és architektúra vezetője.

“A Volkswagen Csoport a PTC-re úgy tekint, mint az egész csoportra kiterjedő termékfejlesztési stratégiánk beszállítójára, és várjuk a közös munkát, mely során a Codebeamer alkalmazást a szoftverfejlesztő és járműmérnöki csapataink számára sikeres eszközzé tesszük.”

 

Az eredeti cikk elolvasható itt: https://kontron.hu/blog/a-ptc-a-volkswagen-csoport-strategiai-beszallitoja-lesz-a-codebeamer-alm-megoldassal/

Tudjon meg többet a Kontron Ipari Digitalizáció honlapján https://kontron.hu/ipar40


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában