Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mindent egy kézből – Gépek és berendezések komplex és hatékony tisztítása

Mindegy, hogy nagy ipari üzemek csarnokairól vagy éppenséggel egy kézműves műhelyről van szó: a hatékony termelés érdekében a gépeket és környezetüket tisztán kell tartani.

Egy berendezésen maradt szennyeződés vagy a padlón található olajfolt olyan problémákat okozhat, amelyek bizonyos körülmények között megzavarhatják a munkafolyamatokat. Az alkatrészek és szerszámok tisztítása vagy a padló takarítása így közvetlen hatással lehet az üzem gazdaságosságára.

Az ilyen zavarokat el kell kerülni, és ennek érdekében hatékony és jól kalkulálható megoldásra van szükség. Ráadásul manapság egyre inkább előtérbe kerül az is, hogy ezek a megoldások a fenntarthatóság elveinek is megfeleljenek. Az üzemek vezetésének komoly fejtörést okozhat, ha valóban kiszámítható, egységesen alkalmazható belső folyamatokkal próbálja megoldani ezeket a problémákat. Van azonban más opció is: az erre specializálódott német Mewa, amely több mint száz év tapasztalattal rendelkezve komplett és hatékony megoldást nyújt, méghozzá teljes körű szolgáltatásként.

Felszívja a folyadékokat, tisztán tartja a padlót. (Fotó: Mewa)

A Mewa egy kézből kínál a gépek, az alkatrészek és az üzemek padlójának tisztán tartásához kapcsolódó szolgáltatásokat. Az üzemeket először is textíliából készült, többször felhasználható ipari törlőkendőkkel látják el, teljes körű szolgáltatásként. Ezek a kendők igazi allrounderek: alkalmasak zsírok, olajok, fémforgácsok, festékek és az üzemi hétköznapokban a gépekre kerülő mindenféle szennyeződés eltávolítására úgy, hogy négy különböző változatuk a letörlendő felületek simaságához és struktúrájához igazodik. A kendőket biztonsági tároló edényekben közvetlenül felhasználási helyükön az ipari csarnokokban vagy a műhelyekben helyezik ki, így a tiszta és friss törlőkendők mindig rendelkezésre állnak. A használt kendőket egy másik konténerben gyűjtik – ezeket a Mewa gépkocsivezetői rendszeres időközönként elhozzák. Ilyenkor egy tiszta törlőkendőkkel teli másik edényt helyeznek ki, így az üzemekben soha sincs hiány ezekből a praktikus kis segédeszközökből.

„Ügyfeleink a környezetért is sokat tesznek”

– magyarázza Horváth László, a 2024-ben immár sorozatban hetedik alkalommal „Business Superbrand” elismerő védjeggyel kitüntetett magyarországi Mewa ügyvezetője. A használt törlőkendőket ugyanis összegyűjtik, és a Mewa üzemében környezetbarát módon kimossák, így – akár ötvenszer – ismét felhasználhatók lesznek. A Mewa folyamatait úgy optimalizálták, hogy takarékoskodjanak a vízzel, az energiával és a mosószerrel. Az egyszer használatos törlőkendő-megoldásokhoz képest a széndioxid-kibocsátás 3-6-szor kisebb, és ennek révén javul az ügyfelek környezeti mérlege is.

„Van fenntartható megoldásunk a gépalkatrészek és szerszámok tisztítására is”

– folytatja Horváth László.

Noha a szennyeződések legnagyobb része eltávolítható a törlőkendőkkel, vannak olyan makacs zsír- és olajmaradványok, amelyektől egyszerű törléssel nem lehet megszabadulni. Ebben az esetben használhatók az ökológiai alkatrészmosók különböző változatai, amelyeket a Mewa a törlőkendő-szolgáltatás kiegészítéseként kínál, ugyancsak teljes körű szolgáltatásként. A törlőkendő és a mosóasztal szorgalmas párosa együttesen gondoskodik az üzemi folyamatok zökkenőmentességéről. A Mewa mosóasztalai kizárólag biológiai tisztítófolyadékokkal működnek, és – a kapcsolódó karbantartási szolgáltatással együtt – két kivitelben, hagyományos ecsetes vagy nagynyomású mosóasztalként, illetve több méretváltozatban lehet őket megrendelni.

Mewa alkatrészmosó használat közben. Hatékony és fenntartható. (Fotó: Mewa)

A textíliából készült ipari törlőkendők esetében olyan fenntartható megoldásról beszélhetünk, amely – mivel komplett szolgálatásként vehető igénybe – jelentős mértékben tehermentesíti az üzemek vezetését. A mosóasztalok ugyancsak fenntartható megoldást képviselnek: az olaj- és zsírmaradványokat mikroorganizmusok bontják le. A Mewa alkatrészmosókat használó dolgozók nem találkoznak egészségre ártalmas anyagokkal, nincs tűzveszély, nem keletkeznek kellemetlen, erős szagok és a környezetet nem terhelik oldószerek.

A cég szolgáltatásrendszerét a Mewa Multitex olajfelfogó szőnyegek teszik teljessé. A Mewa Multitex szőnyegek felszívják a folyadékokat, így a padlózat tiszta marad.  A szőnyegeket ugyancsak teljes körű szolgáltatás keretében szállítják ki, majd használat után egyeztetett időpontban begyűjtik, kimossák, majd tisztán újra kiviszik az üzemekbe. A szőnyegeket a problematikus helyeken – gépek szivárgásai vagy az autók csöpögő alkatrészei alá – kell egyszerűen a padlóra helyezni. A szőnyegek anyagának szerkezete olyan, hogy képes jelentős mennyiségű folyadékot felszívni. A szűk helyeket egy-egy szőnyeggel is meg lehet védeni, nagyobb felületek esetén pedig több szőnyeget kell egymás mellé tenni. A szőnyegek – a nehézkes olajteknőkkel ellentétben – könnyen kezelhetők és tisztán tartják a padlót.

Bármelyik megoldásról, törlőkendőről, alkatrésztisztítóról vagy olajfelfogó szőnyegről legyen is szó, a Mewa ügyfelei mindig teljes körű, fenntartható szolgáltatást kapnak, amely gyakorlati használhatósága és költségei tervezhetősége miatt jelentős terhet vesz le a vállukról.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában