Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

A KTM két rendszerét váltja le a Codebeamer bevezetésével az átfogó ALM integráció érdekében

A cikk főbb témái: a Codebeamer bevezetése a tervezett kulcsfontosságú területeken, mint például az E/E és az ePowerpack rendszerekben. A Codebeamer növeli a hardver- és szoftverfejlesztés hatékonyságát, valamint az innovációk sebességét és minőségét. A hangsúly az E/E és ePowerpack rendszereken, valamint a belső együttműködésen van.

A KTM AG, a nagy teljesítményű, közúti és terepjáró sportmotorok vezető európai gyártója a PTC Codebeamer megoldását választotta a KTM-csoporton belül világszerte egységesített Application Lifecycle Management (ALM) platformként. Ez a stratégiai döntés kibővíti a KTM és a PTC régóta fennálló kapcsolatát, és a KTM mérnöki folyamatainak központosítását, illetve optimalizálását tűzi ki célul mind a hardver-, mind a szoftverfejlesztés terén.

A KTM két meglévő rendszert vált le a Codebeamer megoldással, és a különböző munkafolyamatokat egyetlen, hatékony platformba konszolidálja. Kezdetben a KTM a Codebeamer-t az E/E és az ePowerpack rendszerekhez fogja használni a keresztfunkcionális együttműködés javítása és az újonnan kifejlesztett termékek piacra kerülésének felgyorsítása érdekében. A második fázisban a KTM szeretné kiterjeszteni a Codebeamer megoldást a teljes járművekre is. Ezáltal a Codebeamer a vállalat tervezési és fejlesztési folyamatainak kulcsfontosságú elemévé válik.

A Codebeamer bevezetésének célja a belső együttműködés további optimalizálása azáltal, hogy egységes platformot biztosít a termék- és szoftverfejlesztéshez. Ezáltal megszűnik a különböző rendszerek közötti belső adatcsere szükségessége. Ez várhatóan jelentősen növelni fogja a projektek megvalósításának sebességét és minőségét.

“A KTM célja, hogy megőrizze és folyamatosan erősítse a motorkerékpár fejlesztésben betöltött vezető pozícióját. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy a jelentős és magas minőségű innovációkat egyre gyorsabban hozzuk piacra. A Codebeamer munkafolyamatainkba való integrálása segít minket a rendkívül hatékony fejlesztési folyamatok megvalósításában”

– mondja a vállalat.

“Az, hogy a KTM a Codebeamer-t választotta ALM-platformjául, megerősíti azt stratégiánkat, melynek célja a digitális átalakulás felgyorsítása a dinamikus autóipar területén”

– mondta Christoph Braeuchle, a PTC ALM-szegmensének vezető alelnöke és ügyvezetője.

“Külön motiváció számunkra, hogy megoldásunkkal támogathatjuk a KTM vállalatot lenyűgöző és innovatív termékeinek fejlesztésében.”

A cikk megtekinthető itt: https://kontron.hu/blog/a-ktm-ket-rendszeret-valtja-le-a-codebeamer-bevezetesevel-az-atfogo-alm-integracio-erdekeben/

Tudjon meg többet a Kontron Ipari Digitalizáció honlapján https://kontron.hu/ipar40/


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában