Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Gyorsabb szállítás a Mazak európai gyártású gépeinél

Európai gyártóbázis – A megrendelők az európai gyártású Yamazaki Mazak gépek lényegesen rövidebb gyártási idejéből profitálhatnak a többéves beruházási programnak köszönhetően.

A Mazak európai gyártóüzemének beruházása Worcesterben (Egyesült Királyság) magában foglalta a kutatás-fejlesztést, a gyártósor modernizációját, valamint a képzésbe való befektetést – ami a termelési kapacitás jelentős növekedéséhez és az átfutási idők csökkenéséhez vezetett.

A kutatás-fejlesztésbe történő befektetés egy sor belépő szintű gépre összpontosult, amelyek egyesítik a Mazak gyártási minőségét – minden gép a Mazak nemzetközi szabványai szerint készül – ugyanakkor rendkívül versenyképes árfekvésű, amely vonzó az európai gépfelhasználók számára. Valamennyi gépet az Európa-szerte működő technológiai központok hálózata támogat, amelyek teljes körű értékesítés utáni szolgáltatást és alkalmazástámogatást kínálnak.

A kifejezetten európai gépfelhasználók és alkalmazások számára kialakított belépő szintű termékcsalád magában foglalja a CV5-500 5 tengelyes megmunkálóközpontot, amely költséghatékony lehetőséget kínál azok számára, akik az 5 tengelyes alkalmázás első lépéseit teszik meg. Az automatizálásra tervezett gép 2018-as bevezetése óta népszerűnek bizonyult az európai vásárlók körében. A Mazak emellett piacra dobta a VCE vertikális megmunkálóközpontok sorozatát is, amelyek kiemelkedő termelékenységet kínálnak, és SmoothEz vezérlővel vannak felszerelve.

Az európai piacon is megjelent a nagy teljesítményű VCN-700 sorozat, amely ideális nagy igénybevételű megmunkáláshoz és nagy sebességű maráshoz. A Mazak számos európai gyártású modellből raktárkészletet is fenntart, amely azonnali szállítást jelent.

Az európai gyártóüzembe egy VERSATECH V-140N/280 szimultán 5 tengelyes, duplaoszlopos megmunkáló központot telepítettek, amely a 10 000 fordulat/perc fordulatszámú maróorsójának köszönhetően folyamatosan képes megmunkálni nagy méretű munkadarabokat, akár 3100 mm szélességben is. Mellette egy új FJV sorozatú gép is munkába állt, amely kétoszlopos megmunkálóközpont, mely magas szintű merevséget és pontosságot biztosít hosszú ideig tartó megmunkálásnál is. Az FJV gépet azért telepítették, hogy növeljék a létesítmény kapacitását a nagyméretű alkatrészek gyártására, így több munka házon belül is elvégezhető. A zászlóshajó Multi-Tasking megoldások termékcsaládjából két INTEGREX i-Series gép került be a létesítménybe, mindegyik RoboJob automatizálási rendszerrel.

Az új gépek mellett egy sikeres munkaerő-toborzási stratégia is megvalósult, amely a gyár maximális kapacitással történő működtetéséhez volt szükséges. Valamennyi szakmai pozíció teljes betöltésre került, így a Mazak rendkívül rövid átfutási idővel gyárt gépeket.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ügyfeleinknek gyakran szükségük van egy gépre rövid szállítási határidővel ahhoz, hogy új szerződéseket és megrendeléseket teljesítsenek. Az európai gazdasági feltételek javulásával befektetéseink lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy gyorsan reagáljanak, és olyan új technológiába fektessenek be, amely jelentősen javíthatja a termelékenységet és a jövedelmezőséget saját megmunkálási műveleteiken belül. Valamennyi gépünk részesül Európa-szerte elérhető szolgáltatásainkból, amely technológiai központjaink hálózatán és a belgiumi Leuvenben található Európai Alkatrészközpontunkon keresztül érhető el.”

– tudtuk meg a Mazak szakértőitől.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában