Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A megfelelő fürdőszobai higiéniát minőségi tisztítószerekkel érhetjük csak el

A fürdőszobákban számtalan baktérium lapul, amelyek haladéktalan eltávolítása szükséges, ha hosszan szeretnénk megőrizni egészségünket. A háziasszonyok állandóan kísérleteznek a különféle szerekkel, de tény, hogy nem mindegyik válik be.

A Shoperia háztartási vegyi termékei között is nagy eltérések vannak, így oda kell figyelni vásárláskor, hogy mit választunk.

Milyen baktériumok tűnhetnek fel a fürdőszobákban?

Sokan azt gondolják, hogy az E.Coli baktériumok ártalmatlanok, pedig egyes fajtái bizony súlyos betegségeket is okozhatnak. A tünetek között számolnunk kell a húgyúti fertőzéssel, a hasmenéssel, de akár légúti megbetegedéssel is. A mellékhelyiségeket sűrűn kell takarítani annak érdekében, hogy ezt elkerüljük.

A szalmonella kifejezéssel talán sokan találkoztak már, de leginkább az élelmiszerek esetében. Ez a betegség pontosan a kezeken keresztül vándorol át egyik személyről a másikra, így a tisztaság fontos, hogy ne fertőződjön meg az egész család. Ügyeljünk rá, hogy a WC és annak környéke mindig tiszta legyen és ha szükséges, akkor használjunk vízkőoldót és rozsdaeltávolítót is.

A Staphylococcus az egyik leggyakrabban előforduló fürdőszobákban élősködő baktériumfajta. Tályogokat és cellulitiszt is okozhat, amelyekkel valószínűleg szintén senki sem szeretne megküzdeni.

Miért kell gyakran takarítani?

A fürdőszoba és a toalett takarítása általában hetente egyszer történik, de ezt sokkal gyakoribbá kell tenni és nem csak az esztétika miatt. A betegségek elkerülése érdekében naponta fertőtlenítsük át az érintett részeket. Egészségünk megőrzése érdekében megéri plusz takarítást végezni annak érdekében, hogy minden baktériumot eltávolítsunk.

Milyen tisztítószereket érdemes használni?

A WC takarítását alaposan végezzük el, azaz a kagyló pereme alá és a peremére is kerüljön vegyszer. Minden egyes szert hagyjunk hatni, még akkor is, ha ezt nem írják le külön a használati utasításban. A szennyeződést és a foltokat egy jó minőségű WC-kefével távolítsuk el. Ezután öblítsük le a WC-t, hogy a baktériumok azonnal távozni tudjanak.

A fürdőszobában ürítsük ki gyakran a szemetest és mossuk át fertőtlenítőszerrel. A fürdőkádat és a mosdót fürdőszobai tisztítószerrel alaposan fertőtlenítsük át. A vízkő eltávolítására is ügyeljünk, hiszen azok komoly problémákat okozhatnak, akár dugulást is. Nagyon piszkos felületek esetén több órán keresztül is hagyjuk hatni a vegyszereket, hogy minél kevesebb fizikai munkát kelljen végeznünk. A Shoperia kínálatában nagyon jó és hatásos fertőtlenítő szereket vásárolhatunk.

Ügyeljünk arra is, hogy a padlót is takarítsuk fel minden helyiségben, hiszen a baktériumok azokon is megtalálhatók. Minden sarkot vegyünk górcső alá, hogy a betegségeket elkerüljük. Az ajtókat és a kilincseket sokszor megfogjuk, amelyeken szintén nagyon sok baktérium tud megtelepedni. A mai modern technológiának és a folyamatos innovációnak köszönhetően minőségi tisztítószereket tudunk beszerezni.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés