Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Vállalatirányítás

Új gyárigazgató a debreceni Vitesco Technologies élén

A Vitesco Technologies, a tiszta mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák és elektrifikációs megoldások vezető nemzetközi gyártójának egyetlen magyarországi gyáregysége jelentős változás elé néz: a debreceni székhelyű vállalat jelenlegi gyárigazgatója, Lukas Juranek megbízatása 2024. szeptember 30-án a végéhez ér.

Lukas Juranek 2018-tól kezdőden, az újonnan létrehozott szervezet első embereként, a nemzetközi és helyi csapat támogatásával, valamint elhivatott, kitartó munkájának eredményeként az alapoktól építette fel – a gondosan kiválasztott kollégái segítségével – a mára több mint ezer munkavállalót foglalkoztató vállalatot.

Irányítása alatt a 7 projektet menedzselő és megközelítőleg 500 millió euró árbevétellel működő Vitesco Technologies Hungary a gazdasági környezet folyamatos kihívásai (koronavírus-járvány, geopolitikai helyzet), valamint a helyi turbulens munkaerőpiaci körülmények ellenére is meghatározó tényezővé vált az autóiparban.

„Tudtuk, hogy nehéz fába vágjuk a fejszénket, amikor 2018-ban útjára indítottuk a magyarországi zöldmezős beruházást, de abban is biztosak voltunk, hogy sikerrel járunk majd. Büszkén mondhatom, hogy noha történelmi léptékű nehézségekkel kellett megbirkóznunk, egy stabil, jól meghatározott jövőképpel rendelkező vállalatot építettünk Debrecenben, amely kiváló kezekben lesz a továbbiakban.”

– összegzett Lukas Juranek.

Lukas Juranek 2024. október 1-től, a Vitesco Technologies és a Schaeffler integrációját követően egyesült vállalat globális szervezetében folytatja munkáját.

Zökkenőmentes átmenet

A cívisvárosban működő termelőüzem gyárigazgatói pozícióját 2024. augusztus 1-től Dr. Nyéki József tölti be. Nyéki József 2019 óta felel az elektrifikációban nagy jelentőséggel bíró Mild Hybrid termékportfolió debreceni felfuttatásáért, mint Focus Factory Igazgató. A gyártás területén szerzett több mint két évtizedes tapasztalata a garancia arra, hogy a Vitesco Technologies Hungary Kft. akadálytalanul halad tovább a növekedés útján.

„Bár fontos állomásához érkezett a debreceni gyárunk rövid, de annál gazdagabb története, a kalandunk itt még nem ér véget: továbbra is megalkuvást nem tűrően dolgozunk azért, hogy a vevőinket magas minőségű termékekkel szolgáljuk ki, és így a jövőben is büszkén mondhassuk el magunkról: az elektrifikáció bajnokai vagyunk.”

– fogalmazott Dr. Nyéki József.

A Debrecenben 2021 óta gyárt autóelektronikát a Vitesco Technologies.

„Az egyetlen magyarországi lokációnk fontos szerepet tölt be az európai autógyártók igényeinek kiszolgálásában, ezért is lényeges, hogy a megkezdett munka zavartalanul folytatódhasson tovább. Ez a gyár eddig is jó kezekben volt, és meggyőződésem, hogy a továbbiakban sem lesz ez másként, így az elektrifikáció üzletágunk egyik hajtómotorjává válhat.”

– mondta Fernando Viturtia, az európai gyárak operációjának igazgatója.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában